Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde Çerkezköy’e Kadın Dayanışma Merkezi açıldı. Çerkezköy Kent Konseyi Binası’nın bir bölümünde oluşturulan Çerkezköy Kadın Dayanışma Merkezi’nde şiddet ve baskı görev kadınlar, psikolog ve sosyal hizmetler uzmanlarından destek alabilecek.

AÇILIŞI YAPILDI

Çerkezköy Kent Konseyi binasının bir bölümünde oluşturulan Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi’nin açılışı için dün saat 10.00’da ki programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Recep Çalışkan, Hayırsever Serkan-Müjgan Karagöz çifti ile davetliler katıldı.

PSİKOLOG VE UZMANLAR GÖREV YAPACAK

Programa saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Talat Atay yaptı. Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi’nin şiddet gören kadınlara çözüm getirmek için faaliyet göstereceğini söyleyerek “Çerkezköy dışında Çorlu ve Süleymanpaşa’da da Kadın Danışma Merkezi’nin açılışını gerçekleştireceğiz. Kadın Danışma Merkezleri şiddet gören kadınlara yönelik psikolojik destek ve rehabilite hizmeti verecek. Kadın Danışma Merkezlerinde psikolog ile sosyal hizmetler uzmanları görev yapacak” dedi.

“HERKESE DUYURMALIYIZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kadın Danışma Merkezi’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çerkezköy Belediyesi’nin ortak projesi olduğunu söyleyerek “Şiddet, baskı gören kadınlara yönelik hizmet verecek bu merkezimizi tüm herkese duyurmamız gerekiyor” dedi. Kadınların günümüzüde sürekli olarak şiddet ve baskıya maruz kaldığını kaydeden Akay “Kent Konseyi binamızı iki bölüme ayırarak, merkezimizi oluşturduk. Kadınlar rahatlıkla buraya gelerek, merkezden yararlanabilirler” diye konuştu.

“TERMİK SANTRALE HAYIR”

Başkan Akay, konuşmasında Ambarede ile Çayırdere Mevkiisine yapılması planlanan termik santral konusuna değindi. 1/25 binlik ile 1/100 binlik planlar askıya çıkarıldığını kaydeden Akay “Termik santral için Ambarede Mevkii’nde 64 hektar, Çayırdere mevkiinde 480 hektarlık alan termik santral için düşünülüyor.” diye konuştu.



“İSTİYORLAR MI, İSTEMİYORLAR MI?”


Katıldıkları her ortamda termik santrale karşı tepkilerini anlattıklarını kaydeden Akay “Burada siyaset yapmıyoruz. Çerkezköyümüz sanayi kenti. Ambarede ise Çerkezköy’ün tek nefes alacağı bir yer. Oraya da termik satral yapılmak isteniyor.” ifadelerine yer verdi. Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in
düzenlediği basın toplantısını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Akay “Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, termik satrale ‘hayır’ diyor. İktidar partisinin temsilcileri termik satrali istiyor mu, istemiyorlar mı? Net bir şekilde açıklasınlar.” dedi.

SPOR SALONUNA DAVET ETTİ

Termik satralle Çerkezköy’ün geleceğinin karartılmak istendiğini kaydeden Akay “Kim termik santrale evet, kim hayır diyor? Termik satrale hayır diyenler tepkilerini artırmalılar. Tepkilerini şimdi göstermeyenler iş işten geçtikten sonra alacak nefes bulamayacak.” Diye konuştu. Başkan Akay, 10 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’da 29 Ekim Spor Salonu’nda Termik Satrale Hayır programı düzenleyeceklerini açıklayarak, termik satrale karşı olan tüm herkesi etkinliğe davet etti. Başkan Akay konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Termik satrale karşı olan herkesi spor salonuna bekliyoruz. O gün orada kim termik satrale karşı, kim değil görmüş olacağız.”

ALBAYRAK: SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

Programda son olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bir konuşma yaptı. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Albayrak “Ayrıca Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını alışının 82.yıldönümü kutluyoruz. Burada bir kez daha Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.” dedi.

KADINLARA KATKI SAĞLAYACAK

Başkan Albayrak, önlerinde 28 aylık hizmet dönemi olduğunu ifade ederek “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma programımızadaki projeleri hayata geçiriyoruz. Bugün açılışlarını yaptığımız Kadın Dayanışma Merkezleri, şiddet ve baskı gören kadınlara uzmanlar eşliğinde katkı sağlayacak.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MAHKEMEYE GİDECEK

Konuşmasının son bölümünde termik satral konusuna değinen Başkan Albayrak şunları söyledi: “Planlara yönelik itirazlarımızı yaptık, ancak reddedildi. Şimdi ise itirazımızı mahkemeye yapacağız. Bizi aşmadan Çerkezköy’e termik santral getirmeye güçleri yetmeyecek. 29 Ekim Spor Salonu’nda düzenlenecek programda da hep birlilkte olacağız.”

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Konuşmaların tamamlanması sonrasında Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi. Davetliler açılış sonrasında yetkililerden kurum hakkında bilgi aldılar.
Editör: TE Bilisim