Çerkezköy Bakış - Anadolu Gençlik Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde tüm Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması Çerkezköy’de de yapıldı. Ortaokul öğrencileri sınava Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda lise öğrencileri ise Fevzipaşa İlkokulu’nda sınava girdi.

1500 ÖĞRENCİ KATILDI

Ortaokul öğrencileri sınava Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda lise öğrencileri ise Fevzipaşa İlkokulu’nda girdi. Toplamda yaklaşık 1500 öğrenci Siyer-i Nebi Yarışması’nda ter döktü. Cumartesi günü yapılan sınavda öğrenciler sınav salonunda ter dökerken veliler de dışarıda sınav heyecanı yaşadı.

80 SORU YÖNELTİLDİ

Sınava giren öğrencilere Peygamber Efendimiz’in hayatından çoktan seçmeli 80 soru yöneltildi. Yarışmaya katılan öğrenciler 110 dakika süren sınav ile Peygamber Efendimizi daha iyi tanımış olmanın heyecanını yaşadı.

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA

Sınav Hakkâri’den Edirne’ye, Kilis’ten Sinop’a, Diyarbakır’dan İzmir’e kadar 81 il ve 800 ilçede gerçekleştirildi. Yüzbinlerce öğrencinin yanı sıra milyonu bulan veli de sınavın heyecanını yaşadı. ‘Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganı ile herkesin ilgisini çeken sınav esnasında dikkat çeken anlar da yaşandı.



“EFENDİMİZİN HAYATI HEPİMİZE BİRER REHBERDİR”

Sınav yerlerini ve öğrencileri ziyaret eden AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan’a AGD Ankara Şube Başkanı Hasan Karaman ve AGD Genel Merkez Liseler Komisyon Başkanı Muhammed Ali Aydın eşlik etti. Ankara Gölbaşı’ndaki Zübeyde Hanım Meslek Lisesini ziyaret eden Genel Başkan Turhan burada görme engelli bir kız öğrenci ile bir süre sohbet etti. Bu sınava girmek için hiçbir engelin olmadığını söyleyen genç kız yakınlarının yardımı ile sınava hazırlandığını ve sınava girmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Genel Başkan Turhan’ın ve beraberindekilerin duygu dolu anlar yaşadığı ziyarette Genel Başkan: “Bu kardeşimiz sınavı şimdiden kazandı, Allah ondan razı olsun. Efendimiz(sas)’in hayatı hepimize bir rehberdir.”dedi.

SINAV SONUÇLARI 31 ARALIK'TA AÇIKLANACAK

Sınav sonuçlarının açıklanacağı 31 Aralık tarihinde ödüller illerin dereceye girenleri ile Türkiye Geneli dereceye girenlere verilecek. 31 Aralık 2016 tarihinde 600 yakın ilçe merkezinde ve 81 ilde gerçekleştirilecek Mekke’nin Fethi Programlarında sınavın dereceye girenleri ödüllendirilecek. Ödüller arasında Umre ziyareti, cumhuriyet altını, laptop, saat gibi çeşitli ödüller yer alıyor.
Editör: TE Bilisim