Çerkezköy Bakış - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, yönetim kurulu üyeleri ile beraber İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ü ziyaret etti.  Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Engin Camcı, yoğun nüfustan dolayı öğrenci sayısında artış olduğunu ifade etmesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de ilçede 404 derslik ihtiyacı olduğunu söyledi.

“YOĞUN GÖÇ ALIYOR”

Ziyarette ilk olarak CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı konuştu. Camcı, Çerkezköy’ün yılda 10 bin nüfus aldığını ve bu yoğun göçün eğitime de olumsuz şekilde yansıdığını ifade etti.

“DERSLİK İHTİYACI VAR”

Camcı’nın konuşmasının ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy’de acil dersliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Gümüş, “Çerkezköy’de şuan 404 derslik ihtiyacı var. Her derslik 30 kişilik olsa 1200 öğrenci yapar. Ciddi bir rakam var ortada. Okullarda altyapı eksikliği de şu sıralar baş gösteriyor. Halit Narin Lisemizde bunlardan bir tanesi. Baktığımızda Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’nda binalar dikey olarak inşa edilmiş, onlar eğer yatay olsaydı daha fazla derslik olabilirdi. Geçmişte yapılan hatalardan da nasibimizi alıyoruz şuan. Tabi her yere biz müdahale edemiyoruz bu noktada Belediyeden de destek istiyoruz.” dedi.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Camcı da, Belediye olarak her zaman eğitime tam destek verdiklerini özellikle Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın eğitime çok önem verdiğini ifade etti.
Editör: TE Bilisim