Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), Çerkezköy’de geçtiğimiz Cumartesi gününden bu yana etkili olan kokunun kaynağının bulunamadığını duyurdu.  
Gazeteniz Bakış, ilçede 6 gündür etkili olan ve nefes almayı güçleştiren kokuyu gündemde tutmayı sürdürürken, yapılan haberlerle ilgili TESKİ’den yazılı bir açıklama geldi. TESKİ’nin kokuyla ilgili gelen ihbarın ardından hemen çalışmalarda başlandığının belirtildiği açıklamada, şunlara yer verildi:

“ENDÜSTRİYEL ATIKSU SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüze Çerkezköy İlçesi Gazi Osmanpaşa Mahallesi’ndeki koku ile alakalı gelen ihbar üzerine, öncelikle bölgede tespit ve denetim yapılarak kokunun kaynağı tespit edilmeye çalışılmıştır. Şikâyete konu bölgede kanalizasyon sistemine sadece evsel atıksu bağlantıları kabul edilmekte olup, endüstriyel atıksu söz konusu değildir. İhbar tarihinden itibaren konuyla ilgili kurumlarla iletişime geçilerek, Çerkezköy OSB, Çerkezköy Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve TESKİ ekipleri tarafından gerekli inceleme ve çalışmalar sürekli olarak yapılmıştır. Kokuyla ilgili olarak OSB ve sanayi kuruluşlarındaki incelemeler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce de gerçekleştirilmiştir.

LABORATUARA GÖNDERİLDİ

Ayrıca, kanalizasyon sistemimizden atıksu numunesi alınarak analizleri yapılmak üzere akredite laboratuara gönderilmiştir.İlgili haberde belirtildiği gibi kanalizasyon bacalarımızda yoğun ve ciddi bir tıkanıklık olmamış, olağan kanal tıkanıklık durumları ise giderilmiştir. Rögar bacalarından sürekli olarak suyla temizlik çalışmaları yapılmıştır. Haberde belirtilen kokunun kaynağının, kanalizasyon hatlarındaki tıkanıklık olmadığı anlaşılmıştır. Sonuç olarak, TESKİ'nin bölgedeki alt yapı sistemi sorunsuz olarak çalışmakta ve bacalarda herhangi bir tıkanıklık bulunmamaktadır. TESKİ Çerkezköy İlçe Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgedeki kontroller aralıksız devam etmektedir. Bahse konu kokunun kaynağı tam olarak belli olmayıp, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Çerkezköy Belediyesince çalışmalara devam edilmekte, TESKİ olarak da bu çalışmalara destek verilmektedir.

 
Editör: TE Bilisim