Basın açıklamasında “Vatanımızda son ocak kalıncaya dek İstiklal Marşımız Ülkücü Türk gençliği tarafından coşkuyla söylenecek ve diğer kutsallarımız gibi yaşatılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.” İfadelerine yer verildi.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Ülkü Ocakları tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İstiklal Marşımızın TBMM’de Milli Marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 96 yıl geçmiştir. İmkansızlığın iman ile birleştiği bir dönemde, Türk Milleti’nin ruhunu, heyecanını, inancını, kararlılığını ve vatan sevgisini en anlamlı ve vurgulu ifadelerle dile getiren İstiklal Marşımız; aziz milletimizin gönlünde gerçek anlamını bulmuş, önce kurtuluş dönemi sonra Cumhuriyet ile birlikte Türkiye’nin yükselme ruhunu temsil etmiştir.
İstiklal Marşımızın yazarı olan Mehmet Akif Ersoy sadece büyük bir şair değil, aynı zamanda kendini, milletinin, vatanının istiklal ve istikbal mücadelesine adamış önemli bir şahsiyettir.  “Bu vesileyle Türk milletinin bağımsızlığı için şahadet şerbetini içen kutlu atalarımız başta olmak üzere; gazilerimize ve bu mukaddes mısraları bize armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.”
Vatanımızda son “ocak” kalıncaya dek İstiklâl Marşı’mız Ülkücü Türk gençliği tarafından coşkuyla söylenecek ve diğer kutsallarımız gibi yaşatılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet, hakkıdır, hakk’a tapan milletimin istiklal.

Editör: TE Bilisim