Dayak yediği iddia edilen gençler kendilerini AK Partililerin koruduğunu söyleyince, Yüceer tekrar yazılı bir açıklama yaptı. Yüceer, bu sefer de “İki üniversiteli genç hayır broşürü aldığı için dövüldü” iddiasında bulundu.

Çerkezköy Bakış -
AK Parti ve CHP’liler referandum çalışması yaptıkları Veliköy Mahallesinde karşılaşmış, bu sırada toplanan kalabalık tarafından üniversite öğrencileri H.D. ve U.E. darp edilmişti. Üniversite gençleri kalabalığın içinden kurtaran AK Partililer, gençleri hemen seçim aracıyla hastaneye kaldırırken, ayakta tedavi gören iki öğrenci ardından taburcu edildi.
 

YAZILI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Yaşanan bu tatsız olaydan bir süre sonra CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer tarafından, “Yüceer, Çerkezköy’de CHP’li gençlere yapılan saldırıyı kınadı” yönünde bir basın açıklaması yayınlandı. Açıklamada “Çerkezköy’de referandum kampanyası çalışmaları için halkla buluşan Cumhuriyet Halk Partisi üyelerimize ve onlara destek olan gençlerimize aralarında AKP İlçe yöneticilerinin de bulunduğu bir grup tarafından sözlü ve fiziki saldırıda bulunulmuştur. Çerkezköy’de saldırıya uğrayan gençlerimize geçmiş olsun diyor, yapılan bu barbarca saldırıyı tekrar şiddetle kınıyorum” İfadelerine yer vermişti.
 

BİZİ AK PARTİLİLER KURTARDI

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ise, CHP’nin kendilerine üye olduğunu ve dayak yediğini iddia ettiği üniversite öğrencileri H. D. ve U. E. ile bir araya gelmiş, iki öğrenci hiçbir partiye üye olmadıklarını belirtirken, kendilerini yaşanan arbededen AK Partililerin kurtardığını söylemişti.
 

YÜCEER’DEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Bu açıklanın ardından çark eden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ikinci bir yazılı basın açıklaması yaptı. Yüceer açıklamasında: “Kadın kolları üyelerimizin broşür dağıttıkları sırada broşür verdikleri iki genç çevrede bulunan ve sayıları 20’ye yakın kişi tarafından darp edildi. Bu gençlerimizin ne tercihlerinin ne mensubiyetlerinin bir önemi yoktur. Önemli olan bu saldırıya uğramış olmalarıdır. Bu ülkenin bütün gençleri neye inanıyor olurlarsa olsunlar, tercihleri ne olursa olsun bizim gençlerimizdir. Ülkemizin gençleridir” dedi.
 

GENÇLER KORKUTULDU İDDİASI

Gençlerin AK Parti’nin seçim aracını bindirilerek hastaneye götürüldüğünü hatırlatan Yüceer, gençlerin ardından AK Parti İlçe Teşkilatına götürülerek korkutulduğunu iddia etti. Yüceer, “Kişisel kanaatim gençlerin korkutuldukları veya korktukları yönündedir. Darp edilen bir kişinin kimseden şikayetçi olmaması hayatın olağan akışına uymamaktadır.  Adli bir olay olduğu açık olan bu vakanın üstünün örtülmesi manidardır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim