- Muhabir: Uğur Arslan

Çerkezköy Bakış - 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği halk oylamasına sayılı günler kalırken, ‘evet’ ve ‘hayır’ cepheleri de vatandaşları dolaşarak, destek istemeyi sürdürüyor. Bu kapsamda, hayır cephesinden aralarında kadınlarında bulunduğu bir grup, Fatih Mahallesi’nde tuhafiye işletmecisi Günay Keskin’i ziyaret etti. Burada Keskin, işyerine propaganda çalışması için gelen gruba, 16 Nisan’da evet oyu kullanacağını söyledi. İddiaya göre ise, gruptan bir kadın “Evet derseniz bu masada oturamaz, çalışamaz ve sokaklarda gezemezsiniz. Siz bu zihniyete sahipsiniz şeklinde” tehdit etti. Yaşanan gerginliğin ardından Keskin, grubu işyerinden kovdu.

“NASIL BÖYLE KONUŞURSUNUZ”

Hayır’cı grup tarafından hakarete uğradığını ve tartaklandığını iddia eden Keskin, “Pazartesi günü işyerime hayırcıların arabaları yanaştı. İçinden iki erkek, iki bayan hayır broşürü bıraktı. Bende kendilerini desteklemediğimi söyledim. Bunun üzerine ‘Siz evet derseniz bu masada oturamaz, çalışamaz ve sokaklarda gezemezsiniz. Siz bu zihniyete sahipsiniz’ şeklinde konuştular. Bunların üzerine bende nasıl böyle konuşursunuz, alın broşürünüzü gidin dedim. Bunun üzerine bir kadın ‘Sen zihniyetsizsin, sizin gibiler yüzünden ülke bu duruma geldi. Suriye gibi olacağız, bunlar hep evet yüzünden oluyor. Aklınızı kullanın, kesinlikle evet demeyin’ şeklinde konuştu. Ben 41 yaşındayım neye karar vereceğimi iyi biliyorum karşılığını verdim” ifadelerini kullandı.

“İNADINA HAYIR MÜZİĞİ ÇALACAĞIM”

Bu kişileri dışarıya çıkmalarını istediğini belirten Keskin, “Bu grubu dışarıya çıkarmak istedim, çıkmadılar. 7 kişi dükkanın içinde hakaretlere devam ettiler. Bağırarak zorla çıkarttım. Arabaları dükkanın köşesindeydi. Arabanızı da çekin dedim. Arabadaki beyefendi ‘Senin inadına bu sokakta hayır müziği çalacağım’ karşılığını verdi. Bu tartışmaların üzerine sokaktan geçen minibüsçülerde araçlarından inerek tartışmaya müdahil oldular. Minibüs şoförü ‘Ayıp değil mi yaptığınız? Bayanı neden zorluyorsunuz’ dedi. Gruptakiler bana karşı o sıra hala daha, ‘evet derseniz ekmek bulamazsınız, çalışamazsınız, bu ülkeyi siz böyle yaptınız, zihniyetsizsiniz’ şeklinde konuşmaya devam ediyorlardı. Bende tek başına iktidar olmaya devam edeceğiz, ben her yerde ekmeğimi kazanırım dedim. Bunu demem üzerine gruptaki bir sarışın bayan yakama yapıştı ve beni silkeledi.”dedi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Yaşanan olayın ardından Keskin, Gazi Polis Merkezine giderek bu kişilerden şikayetçi oldu.

Editör: TE Bilisim