Çerkezköy Bakış - Gazeteci Dursun Erkılıç’ın 5. Kitabı, “Türkiye’de Siyaset” yayımlandı. Daha önce; Seyirbaz (şiir/deneme), Çevreci Gölge Oyunları (tiyatro / Hacivat-Karagöz), Çevreci Sahne Oyunları (tiyatro), Hırkalı Dörtlükler (şiir) kitapları yayımlanan Ankara’nın deneyimli gazetecilerinden Dursun Erkılıç, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve kızı İrem Çiçek’in imzasını taşıyan “Dijital Terör Örgütü” isimli kitabın da editörlüğünü yapmıştı.

296 SAYFA KİTAPTA 101 KONU VAR

 Türkiye’de son 50 yıl içinde yaşanmış olaylara dikkat çeken ve yorumlayan “Türkiye’de Siyaset” kitabının alt ismi ise “0-0 Biten Basket Maçı” adını taşıyor.
Siyasi partilerin içindeki gelişmeleri, hükümet kurma çalışmaları sırasında yaşanan olayları, siyasiler arasındaki rekabet ve kavgalar ile siyaset çerçevesinde yaşanan pek çok olayı konu edinen “Türkiye’de Siyaset” kitabı 296 sayfada yer alan 101 konu başlığından oluşuyor.

DÖNEMSEL BELGESEL ÖZELLİĞİ…

Kitabın önsözünde, “Bu kitap, dönemsel bir belgesel niteliği taşısın istedim” diyen Dursun Erkılıç, her bölümün sonuna tarih düşmüş.
Kitapla ilgili bilgi verirken bir ayrıntıya da dikkat çeken Dursun Erkılıç, “1992’de yazdığım ve kitapta yer alan siyaset başlıklı şiirde siyaseti tanımlarken, ‘Kuralları değişmez / Avrupa’da kilise’ demiştim. Kitabın yayımı ile neredeyse aynı günlere denk gelen bir olay ile bu durum tescillendi. AB ülkelerinin başbakanları Vatikan’ı ziyaret ederek Vatikan hatırası pozu verdi. Bunu büyük bir tevafuk olarak değerlendiriyorum” dedi.

KİTABIN “SON SÖZ”Ü ŞİİR İLE…

Kitabın ‘son söz’ünü şiirle yazan Dursun Erkılıç, 6 dörtlükten oluşan şiirin üç dörtlüğünde siyasileri tanımlarken diyor ki:

İçlerinde ihanet yönüne sapan oldu
Haşa diyeyim amma paraya tapan oldu
Önüne konan şeyi eliyle tepen oldu
Her birinin kendine has bir dünyası vardı

Hizmetiyle ölümsüz olan vardı içinde
Rahmet ve dua ile ölen vardı içinde
Suratına tükürsen gülen vardı içinde
Her birinin kendine has bir dünyası vardı

Vekil vardı yeminli bu ülkeyi bölmeye
Vekil vardı gerekse ülke için ölmeye
Duamız: Bu vatana kastedenler gülmeye
Her birinin kendine has bir dünyası vardı

Dursun Erkılıç, başka kitap çalışması olup olmadığına ilişkin sorumuza, “Var, yakında bir kitap daha geliyor” yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim