Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Yozgatlılar Derneğinde düzenlenen aday tanıtım toplantısına Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Trakya Yozgatlılar Federasyon Başkanı Osman Karadavut, Çerkezköy Yozgatlılar Dernek Başkanı Emin Sungur ve çevre il dernek başkanları katıldı. Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Karadavut, federasyonun 7 derneğin birleşimi sonu meydana geldiğini ifade etti.
Federasyon sayesinde 13 bin Yozgatlıya ulaşabildiklerini belirten Karadavut, “Yönetim kurulumuzun kararıyla 17 Şubat günü 1 olağan genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Dernek başkanlarımız ile yaptığımız istişareler sonucu Kapaklı ilçesinde esnaflık yapan, federasyonun kurulmasında da emeği geçen Burhan Koç’u yeni başkan olarak görmek istiyoruz.” dedi. Federasyonun faaliyetlerinden de bahseden Karadavut, “Bizler federasyon çatısı altında birleşerek bir güç birliği oluşturuyoruz. 13 bin çok büyük bir rakam. Federasyon kurulmadan önce ulaşabildiğim insan sayısı 5 bindi. Federasyon sayesinde tüm hemşerilerimiz ile iletişime geçebiliyoruz. Maddi, manevi her konuda daha kolay bir şekilde birbirimize ulaşabiliyoruz. Bundan sonra yine hep birlikte daha da güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğimizi umuyorum.” dedi.

DESTEKLER İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Karadavut’un ardından söz alan Başkan Adayı Burhan Koç, “Son 4 yıldır Kapaklı’da esnaflık yapıyorum. Çerkezköy Yozgatlılar Derneği’nde görev aldım ve halen de denetim kurulu üyesiyim.  Trakya Bölgesinin ilk federasyonuyuz. Federasyona bağlı 5 dernek başkanımızın aldığı ortak kararla beni başkan adayı olarak gördüler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerin de desteği ile daha güzel anlar yaşayacağımızı umuyorum. Bu federasyon ben değil biz olduğumuz için baki kalacaktır.” dedi.

HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDULAR

Konuşmaların ardından Başkan Yardımcısı Bayram ve çevre il dernek başkanları Koç’a hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim