CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Saray Güngörmez’de tamamı orman arazisi içerisinde izni iptal edildiği halde faaliyetlerine devam eden patlayıcı madde deposunu Meclis gündemine taşıdı. Şirketin faaliyetlerine nasıl devam edebildiği, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun soru önergesine verdiği yanıtla ortaya çıktı.  Bakan Eroğlu, deponun güvenli olarak boşaltılması için 12 ay süre verildiğini söyledi.

Çerkezköy Bakış -
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Saray’da tamamı orman arazisi içerisinde izni iptal edildiği halde faaliyetlerine devam eden patlayıcı madde deposunu Meclis gündemine taşıdı.
“İZNİ İPTAL ETMİŞTİR”
CHP’li Yüceer, “Orman Genel Müdürlüğü İzin ve İrtifak Dairesi Başkanlığı,16/09/2014 tarihinde özel bir şirkete ait tamamı orman arazisi içerisindeki 1.125 metrekarelik patlayıcı madde deposuna ilişkin iznini iptal etmiştir” dedi.
NEDEN KAPATILMADI?
Eylül ayının sonlarında Tekirdağ İl Orman Müdürlüğü’ne tebliğ edilen kararın, yaklaşık bir ay bekletildiğine işaret eden Yüceer, kararı icra edecek olan Saray Orman İşletme Şefliği’ne1 ay gecikmeyle tebliğ edildiğini bildirdi. Yüceer, söz konusu patlayıcı madde deposunun izni iptal edilmesine rağmen faaliyetine devam ettiğini, Ekim ayının sonlarında kamyonlarca malzemenin depoya taşındığının, ilgili kişiler tarafından tespit edildiğini söyledi. Yüceer, “Deponun fiilen kapatılıp tasfiye işlemlerinin gerçekleştirilmemesinin gerekçesi nedir? Söz konusu firma ne zaman tasfiye edilecektir?26/09/2014 tarihinde Tekirdağ İl Orman Müdürlüğü’ne tebliğ edilen karar neden hemen uygulamaya konulmamış, bir ay bekletilmiştir?” sorularını yöneltti.
12 AY SÜRE VERDİK
Önergeyi yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Saray Güngörmez Köyü sınırlarında 2006 yılının Ağustos ayında izin verilen maden depolama tesisinin, izin maksadı dışında patlayıcı deposu olarak kullanılması ve patlayıcı madde ticareti yapılması gerekçesiyle 2014 yılının Eylül ayında 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 17 ve 18. maddeleri doğrultusunda işlem tesis edilerek verilen izin iptal edilmiştir” dedi. Bakan Eroğlu, izin iptalinden sonra deponun güvenli olarak boşaltılması için 12 ay süre verildiğini belirterek, kararın uygulanmaması veya geciktirilmesinin söz konusu olmadığını öne sürdü.
Editör: TE Bilisim