CHP’nin Tekirdağ Milletvekili adaylarını belirlemeye yönelik yaptığı ön seçimden birinci sırada çıkan CHP Parti Meclis Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, seçim çalışmalarının startını verdi. Yüceer, Tekirdağ’daki hedeflerinin 6-0 yapmak olduğunu söyleyerek tüm Tekirdağ’dan destek istedi.

Çerkezköy Bakış -
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer seçim çalışmalarının startını Çerkezköy’den verdi.

İLÇE TEŞKİLATI’NI ZİYARET ETTİ


Milletvekili Yüceer dün saat 13.00’da CHP İlçe Teşkilatı’na ziyarette bulunarak partililerle bir araya geldi. Yüceer’i ziyaretinde İlçe Başkanı Birol Öztürk, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Antınel, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile partililer karşıladı.

 “ÇERKEZKÖY’ÜN ALTINI ÜSTÜNE GETİRECEĞİZ”


Ziyarette konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk;  “Bugün Çerkezköy’den start verdik. Milletvekilimiz Candan hanım bugün ilk programını Çerkezköy’de bizimle paylaşıyor. Bu 46 gün yoğun bir tempoda çalışarak Çerkezköy’ün altını üstüne getireceğiz. İnşallah 7 Haziran’da da partimizi iktidara taşıyacağız. Halkımızın bu görevi 4 yıllığına bize vereceğine inanıyorum” dedi.



“TÜRKİYE’Yİ KUCAKLAYACAK BİR TAKIM OLUŞTURDUK”


Sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı seçim bildirgesinden bahsederek başlayan Yüceer “Genel Başkanımız seçim bildirgemizi okudu. 550 kişiden oluşan bu takım, Türkiye’yi kucaklayacak bir takım. Mart ayında, diğer partilere örnek olacak bir demokrasi şöleni yaşadık. Örgütlerimizin iradesi doğrultusunda adaylarımız belirlendi ve bir takım oluşturduk, çalışmalarımıza da başladık. Seçim bildirgemizi “Yaşanacak bir Türkiye” sloganıyla hazırladık.

“YAŞANACAK TÜRKİYE ÖZLEMİMİZ VAR”


Yaşanacak bir Türkiye özlemimiz var. Mevcut iktidar yaklaşık 12 yılı geride bıraktı tek başına iktidar olarak. Ülkeyi kendi çıkarları doğrultusunda, hatta bir kişinin hırsıyla, öfkesi ve nefretiyle adeta bir oyuncak gibi ülkeyle ve milletle oynayarak, onları ötekileştirerek, kutuplaştırıp ayrıştırarak, mevcut iktidarı elinde tutmaya çalışıyor. Ancak ülke bundan zarar görüyor, uluslar arası camiada itibarımız zedeleniyor. İçte başımız bozuluyor ve huzurumuz kaçıyor, kimsenin umurunda değil. Önce huzur, refah istiyoruz. Emek ve alın terimizin karşılığını istiyoruz.

 “VATANDAŞ KİME OY VERERSE VERSİN YARDIM ALACAK”


Bakış açılarında problem var. İnsanımıza milletimize değer vermiyorlar. Diyor ki ‘hep bana hep bana’. Önceliğimiz yoksulluk ve işsizlik. Sosyal yardımlar bizim tabiatımızda var. Ancak insanlara yardım derken onları mağdur etmeden yapmak. Bizim iddiamız aile sigortasıyla, ailenin kadınına banka kartı çıkararak, kimsenin itilip ezilmesine meydan vermeden, istediği yaşam tarzı ve inanca sahip olabilir, yardım almalarını sağlamak.

“ASGARİ ÜCRETTEKİ VERGİ KALKACAK”


Asgari ücretteki vergiyi kaldıracağız. Türkiye’nin yüzde 1’lik nüfusu Türkiye gelirinin yüzde 54’ünü paylaşıyor. Bu eşitsizliği ortadan kaldıracağız.
Yerel seçimlerde 12-0 yapacağız dediğimizde bize inanmadılar, ama yaptık. Bizim hayallerl , uçuk kaçık projelerle işimiz yok. Somut projeler istiyoruz ve istediğimiz hedeflere Tekirdağ’da ulaştık. Genel seçimlerde de 6-0 yaparak bu hedefe ulaşmak istiyoruz. Türkiye’de de iktidar olarak yaşanacak Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz”



AKAY’I ZİYARET ETTİ


Milletvekili Yüceer, İlçe Teşkilatı ziyaretinin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Milletvekili Yüceer ile beraberindekileri Başkan Akay tek tek karşıladı. Ziyarette CHP Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı ile Uğur Erem de hazır bulundu.

“SİZLERDEN BAŞLAMAK İSTEDİK”


CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk seçim çalışmalarının startını verdiklerini söyleyerek “Çalışmalarımıza sizleri ziyaret ederek başlamak istedik. Önümüzde yaklaşık 2 aylık bir süre var. Bu süre içerisinde çalışma tempomuzu her geçen gün artıracağız” dedi.

“HAYIRLI OLSUN”


Seçimlerin hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Vahap Akay, ziyarette çalışmaları hakkında genel bilgilendirmede bulundu. 1 Nisan itibariyle bir yıllık hizmet yılını geride bıraktıklarını kaydeden Akay “Bu süre içerisinde çalışmalarımızı aciliyet gerektiren konular üzerine yoğunlaştırdık. Şimdi ise önümüzde yeni bir hizmet yılı var. Geçtiğimiz günlerde hem Çerkezköy Belediyesi hem de Çerkezköy Belediyesi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’e gerçekleştireceği yatırımları açıkladık.” diye konuştu. 

“YOĞUN BİR TEMPOYA GİRECEĞİZ”


Vatandaşların Belediye’den hizmet anlamında ciddi beklentilerinin olduğunu kaydeden Akay “Kış dönemini geride bıraktık. Önümüzdeki Mayıs ayından itibaren çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Yoğun bir tempo içerisinde, plan ve programımıza göre söz verdiklerimizi tek tek yerine getireceğiz.” İfadelerine yer verdi. Kızılpınar Mahallesi’ndeki yol sorunundan da bahseden Akay “Biz göreve gelmeden önce Kızılpınar Mahallesi’nin tüm cadde ve sokaklarında kazı çalışması başlatılmıştı. Biz de Kızılpınar Mahallesi’ni bu şekilde teslim aldık. Teslim altıktan sonra hızlı bir çalışma başlatarak acil sorunlara çözüm getirmeye çalıştık. Ancak yine de sorunlar bulunuyor. Kalan sorunları da belli bir plan ve program içerisinde tamamlayacağız” diye konuştu.



BARAJ PROJESİ


Çalışmalarını belli plan ve program çerçevesi içerisinde gerçekleştireceklerini söyleyen Akay, sözü Ambardere’ye yapılması planlanan Baraj’a getirdi. Çerkezköy’de 2012 yılında yaşanan sel felaketinin ardından DSİ’nin çalışma başlattığını kaydeden Başkan Akay “Ancak, Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte derelerin yetki devri konusunda bazı değişikliler ortaya çıktı. Şu anda yaklaşık 35-40 milyon TL’lik bir kamulaştırma bedeli bulunuyor. Bundan dolayı da soruna alternatif bir çözüm için Ambadere’ye Baraj yapılması düşüncesi ortaya çıktı. 8 Temmuz’da yapılması planlanan proje ihalesinin ardından Baraj Projesi ortaya çıkmış olacak” diye konuştu.

“HER YAĞIŞIN ARDINDAN SEL KORKUSU YAŞIYORUZ”


Her yağışın ardından Çerkezköy’ün sel baskını korkusunu yaşandığını anlatan Başkan Akay “Çerkezköy artık bu korkudan kurtulmalıdır. Bu süre içerisinde Çerkezköy Kaymakamımızın da girişimleri ile soruna çare anlamında birçok çalışma içerisinde bulunduk. Ancak istenen seviyeye gelemedik. DSİ’nin Pınarça Deresi’ndeki çalışması da ortada. 2014 yılında bitmesi gereken çalışmanın henüz yarısı dahi tamamlanamadı. Çerkezköy Belediyesi olarak dere yataklarının açılmasında çalışmalar yaptık. Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuda isteklerimizi sıraladık.” Dedi.

İLLER BANKASI’NDAN GELEN PAYDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR


Başkan Akay, İller Bankası’ndan belediyelere düşen paylarda ciddi oranda düşüş yaşandığını kaydeden Akay “Bütün belediyeler olarak bunu sıkıntı yaşıyoruz. Gelirlerin azalmasına karşın vatandaşların talepleri de artış yaşanıyor”  dedi. Ziyaret karşılıklı fikir alışverişinin ardından tamamlandı.
Editör: TE Bilisim