Çerkezköy Bakış - Toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Harun Karaca, Koordinatör Milletvekili Ünal Kacır, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Akdağ, AK Parti Tekirdağ İl Eski Başkanları, İlçe Eski Başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, tüm İlçe başkanları ve yönetimleri, Kadın kolları ve Gençlik kolları Başkanları ve yönetimleri ile binlerce partili katıldı.

15 TEMMUZ BELGESELİ SUNULDU

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan Başkanlığına Şarköy AK Parti İlçe Başkanı Hatip Şirazi Batı seçilirken, il danışma meclis toplantısında 15 Temmuz Belgeseli gösterimleri yapıldıktan sonra Hayrabolu Müftüsü Veysel Işıldar’ın okuduğu Kur’an’ın ardından tüm şehitlere dua edildi.

AK PARTİ DEMOKRASİNİN BEKÇİSİDİR

Toplantıda konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, “Öncelikle bu davaya hizmet etmiş, emeği geçmiş ancak hakkın rahmetine kavuşmuş olan tüm dava arkadaşlarımızı Rahmetle ve Hürmetle yad ediyorum” dedi. AK Parti’nin, milletin var olma iradesi ve bağımsızlık aşkı olduğunu kaydeden Yüksel “AK Parti, yenilikçidir. AK Parti, mazlumun, garib gurabanın yanında, zalimin karşısındadır. AK Parti, her türlü vesayete karşıdır. AK Parti, küresel zalimlere one mınute der. AK Parti, dünyanın beşten büyük olduğuna inanır. AK Parti, demokrasinin bekçisidir” dedi.

AK PARTİ DEĞİŞİMİN ADIDIR

AK Parti’nin, hizmeti, her yerde herkes için yaptığını kaydeden Yüksel “AK Parti,  Köprülerle gönülleri,   Tünellerle kıtaları, birbirlerine bağlar. AK Parti,  Geçmişini unutmaz geleceğine sahip çıkar. AK Parti, her türlü terörün, şer odaklarının, korkulu rüyasıdır. AK Parti, Tekirdağ'da yerel yönetimlerdeki değişimin adıdır. Ak Partililer yani sizler, yani bizler karanın,  denizin ve havanın kahramanlarıyız. Biz kendimizi ülkemize adarız. Biz kanımızı, canımızı ve malımızı bu vatan için gözümüzü kırpmadan feda ederiz. Biz koltuktan güç almaz, koltuğa güç katarız. Biz geçmiş teşkilat mensuplarımızın tecrübesi ile, geleceğe güvenle bakarız. Biz gücümüzü sandıktan alır ve demokrasiye
inanırız. Biz çağı değiştirecek kudret ve iradeye sahibiz. Biz gurur ve kibirle hareket etmeyiz. Biz büyüdükçe küçülür kalplere gireriz. Bu bilinçle hareket ederek, üzerimizde hakkı olan hiçbir büyüğümüzü unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

TEK YÜREK OLARAK AZİMLE ÇALIŞACAĞIZ

Kendilerinden önce partiye hizmet veren, tüm il başkanlarına ve yönetimlerine teşekkür eden Yüksel “Kendilerini ve yönetimlerini huzurunuzda alkışlıyorum. Onların; desteği ile teslim aldığımız bayrağı, daha da ileriye taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Şimdi, bu kürsüden tüm teşkilatımız adına söz veriyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde tek bir dava uğruna, tek yürek olarak azimle çalışacağız.  Burada cennet mekan Sultan Abdülhamit hanın bir sözünü hatırlatmak isterim. ‘Savaş, milletin topyekün ateşe girmesidir. Eğer bu bütünlük sağlanmamışsa zafer tesadüfi, yenilgi kaderdir’” dedi.

BU ÜLKEYE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKSİNİZ

Ülkemiz üzerinde kirli oyunlar tezgahlandığını dile getiren Yüksel “Ülkemizi Suriye gibi, Irak gibi, Lübnan gibi, Mısır gibi kardeş kanı dökerek, işgal ve vesayet altına almak, bölüp parçalamak istiyorlar, ancak bunu başaramayacaklar. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, Bu halka boyunduruk vurduramayacaksınız, bin yıldır büyüdüğümüz bu yoldan, bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden asla vazgeçirtemeyeceksiniz. Bunu gezi parkından denediniz, 17-25 aralıkta denediniz. Son olarak 15 Temmuz akşamı da denediniz. Ama bu büyük millet Pensilvanya’nın güdümündeki, tanklara, jetlere, toplara ve tüfeklere,  başkomutanımızın tek bir işareti ile iman dolu göğsünü siper ederek,  bu hayasızca akına dur demiştir. Bu hain girişimin hesabı onlara soruluyor, sonuna kadar da sorulacak. Bu süreçte bizlere düşen görev, her daim uyanık olmak, 80 milyonun arasındaki muhabbeti bozacak her türlü girişime karşı, dik bir duruş sergilemektir. Onun için ne diyoruz; tek millet, tek vatan, tek bayrak. Biz bu şehirde kısır siyasete artık yeter diyoruz. Biz beceriksiz yerel yönetimlere artık yeter diyoruz. Biz partizanlık güden siyasete artık yeter diyoruz. Biz yazın toza, kışın çamura artık yeter diyoruz. Biz vizyonu olmayan belediyeciliğe artık yeter diyoruz. Biz AK Parti seçmenine, vatan haini diyen zihniyete de artık yeter diyoruz. Bu şehirde yaşayan, omuzlarımızda sorumluluğunu taşıdığımız, bir milyon hemşerimizi, AK Parti  belediyelerin hizmetine kavuşturmaya, ülkemizi, sivil bir anayasa ile buluşturmaya, genelde, ilimizi en çok vekille temsil eden parti olmaya var mısınız? O halde durmak yok, yola devam” diye konuştu.

BU COŞKU HER ZAMAN DEVAM ETMELİ

Toplantı AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün’ın konuşmaları ile devam etti. İl danışma toplantısına İstanbul’dan katılan Teşkilat Başkan Yardımcısı Harun Karaca ve Koordinatör Vekil Ünal Kacır, yaptıkları konuşmalarında bu heyecanın bu coşkunun her zaman devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

BİRİMLERİN FAALİYETLERİNİ ANLATTILAR

Toplantının basına kapalı yapılan bölümünde de Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bülent Baloğlu, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Emrah Tunca, İl Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal, İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Karaca, Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay konuşmalarını yaparak birimlerinin faaliyetleri anlattı. Toplantının kapanış konuşmasını yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Ekim ayı il danışma toplantısına katılan binlerce kişiye teşekkür etti. Saatlerce süren il danışma toplantısının ardından partililere pilav ve ayran ikram edildi.
Editör: TE Bilisim