Kızılpınar Düğün Salonunda düzenlenen AK Parti Aralık ayı Kızılpınar Mahalle Danışma Meclisi toplantısına katılan İl Başkanı Cüneyt Yüksel, burada yaptığı konuşmada Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı sert sözlerle eleştirdi. Yüksel, Başkan Albayrak’ın kendisine  ‘Sen kimsin ki bizi eleştiriyorsun’ dediğini belirterek, “Buradan Kadir Albayrak başkanıma sesleniyorum. Girdiği her seçimden galibiyetle çıkan şuanda milletin umudu ve ümidi olan, sizi her seçimde tuş eden Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekirdağ’daki temsilcisiyim. 2019 Mart’ın da 11. Belediye Başkanımla birlikte seni alaşağı edecek teşkilatların başındaki adamım. 2019 Mart’ı CHP’nin Tekirdağ’da bitti tarih olacak.” ifadelerini kulandı.

  Yüksel’den Serfiçe’ye sert eleştiri: CHP zihniyeti karakolda doğru söylüyor, mahkemede şaşırıyor  

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çan Termik Santrali gezisi sırasında termik santrali destekleyen, Çerkezköy’e gelince ise u dönüşü yaparak karşı olduğunu belirten açıklamalar yapan Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi ve Çerkezköy Kent Başkanı Funda Serfiçe’yi eleştirdi. Yüksel, “CHP zihniyeti karakolda doğru söylüyor mahkemede şaşırıyor.” dedi.

Çerkezköy Bakış - Kızılpınar Düğün Salonunda düzenlenen AK Parti Aralık ayı Kızılpınar Mahalle Danışma Meclisi toplantısına İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Tekirdağ  Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe,  Belediye Meclis üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri, Mahalle Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

“ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ MEYDANDAN BAŞKA YERE ÇIKMIYOR”

Toplantıda ilk konuşmayı AK Partili Meclis üyesi Seyithan Caferoğlu yaptı. Çerkezköy Belediyesini  eleştiren Caferoğlu, “Bundan 4 yıl önce Çerkezköy halkı bize teknik bir nedenden dolayı da olsa muhalefet görevi verdi. Çerkezköy’de 4 yıl boyunca 13 arkadaşımızla mecliste Çerkezköy yararına çalıştık. Çerkezköy Belediyesinin güzel işlerini de görmedik değil, ne gördük ? Cadde ve park başlarına çok güzel heykelleri gördük. Çerkezköy Belediyesi’nin meydanından başka bir yere çıkmadığını gördük.”dedi.

“ÜMMETİN KIRMIZI ÇİZGİSİ KUDÜS”

Toplantının hayırlı olmasını dileyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ise, “Bugün 10 Aralık Pazar. 100 yıl önce 9 Aralık 1917’de Kudüs’ün Osmanlı’nın elinden çıktığı gerçek sahiplerinin elinden ayrıldığı İngiliz himayesine girdiği tam 100 yılın arefesindeyiz. Bu tarihe özellikle getirilmiş bir provokasyonun içinde bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız, Dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan üzerimize ne görev veriyorsa, ne yapmamız gerekiyorsa,  Kudüs’de mücadele etmemiz gerekiyorsa da mücadelenin içinde olmaya hep birlikte söz veriyoruz. Ümmetin kırmızı çizgisi Kudüs’tür. Selahattin Eyyubi’nin kenti Kudüs, cennet mekan Sultan Abdulhamit Han’ın namusum dediği Kudüs.” dedi.

“REZALET, DİZE KADAR ÇAMUR”

Yerel yönetime de değinen Öğe, “İlçe teşkilatı olarak 10 mahallede de yeniden yapılanmaya gittik. Mahalle yönetimlerinde bu yolda bizimle beraber yürüyecek arkadaşları belirledik. Kızılpınar’ın halini size tek tek anlatmaya gerek yok. Milletvekillerimiz ve il başkanımızla birlikte ufak bir tur attık. Rezalet, dize kadar çamur. Daha önceki belediye başkanının çalışmalarını beğenirsiniz beğenmezsiniz ama yapılan çalışmaların bırakın devamını tamiratını bile yapamadınız. Bunlar Çerkezköy’ün sadece İnan Sokak’tan, Butçular Sokak’tan ibaret olduğunu zannedenler. Bugün Tekirdağ’dan Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketen sizler Kızılpınarlılar, tonu 5 liraya yakın su parası ödüyorsunuz ama aynı şekilde hizmeti alamıyorsunuz. Yazıktır, günahtır. Büyükşehir Belediyesinin 11 ilçeye 11 okul projesinde yaptıkları okulu gezdik çocukların dize kadar çamur olduğunu gördük. Memleketimin her yerinden gelen hiçbir hemşerim bunu hak etmiyor. Buradan sesleniyorum sadece oy alabileceğiniz değil vergi aldığınız insanlara da hizmet götüreceksiniz bu sizin boynunuzun borcu. Kızılpınar’da ne hizmet ettiniz. Bunlar belediyecilikten anlamaz, bunların amacı oyalamak. Göz boyamak için üç tane caddenin girişini kaldırım yaparak insanları kandıracağınızı mı zannediyorsunuz. Kızılpınar’ın arka mahallesinde oturanların hiç mi hakkı yok. Uç tarafta oturanların hiç mi bu hizmeti alma hakkı yok. Bu insanlar faturalarını vergilerini ödeyerek kendilerine düşen görevi yerine getiriyorlar. Aynı şekilde siz de hizmet getireceksiniz. Mahalle teşkilatı arkadaşlarım, çok çalışacağız kapı kapı dolaşacağız. Bölünmeyeceğiz, ayrılmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz. Kızılpınar’da bir tane oyun dahi ziyan olunmasına sebep olunursa bu vebal o kişiye yeter. Bir tane oyu dahi kaybetmeyeceğiz. O belediye’ye mehter marşıyla Kuran okuyarak AK Parti bayrağını dikeceğiz.” diye konuştu.

“ÜLKEYE HİZMET YOLUNDA SIFIR ÇEKTİLER”

Toplantıda konuşan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, “Ana muhalefet partisinin genel başkanı bütün gün şu belge var bu belge var diyip ertesi gün kendi yalanıyla baş başa kalıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman söylüyor, Kılıçdaroğlu bir gün de yalan atma. Bunların tümü bertaraf olmuş. Ülkeye hizmet etme yolunda sıfır çekmişlerdir. Yerli ve milli olamamışlardır. Malkara’da bir kongre yapıyorlar. CHP bayraklarının yanında HDP bayrakları birlikte asılmış herhalde ittifak yaptılar. Sayın Milletvekili Emre Köprülü çıktı kürsüye başladı bize, ‘neler yaptınız, biz 12 tane belediye olarak hizmet veriyoruz’ dedi. İşte verdiğiniz hizmet ortada sayın İlçe başkanımız söyledi. Hizmetinizi sokaklarda gördük. Siz bu 21. yüzyılda bu yolları hak etmiyorsunuz. Siz AK Partiye oy verdiniz diye neden hizmet göremiyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisinin başkanı çık burada milletin yolunu da yap, bağını da yap, bahçesini de yap.” dedi.

“KUDÜSÜ İSRAİL’İN BAŞKENTİ YAPAMAZSINIZ”

Kudüs konusuna da değinen Akgün, “Kudüs’ü asla İsrail’in başkenti yapamazsınız. Kudüs bizim olmazsa olmazımızdır. İsrail hiçbir zaman Filistin’i tanımamakla Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapabileceğini zannetmesin.” ifadelerini kullandı.

MAHELLE TEŞKİLATLARI ÖNEMLİ

Mahalle teşkilatlarının önemine vurgu yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise konuşmasında “Mahalle teşkilatlarımız çok önemli. Sizler bizlerin yereldeki elimiz kolumuzsunuz. Cumhurbaşkanımız Dünyayı ayağa kaldırdı Kudüs bizimdir diye. Bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü. Ama insan haklarında bahseden Avrupa’nın Amerika’nın yaptıklarını görüyoruz. Kimse bize insan haklarını öğretmeye kalkmasın, biz hepsinden iyi biliyoruz. Okullar yapılırken layığıyla yapılmak zorunda. Kızılpınar ilçemize yapılan domuz deresi adıyla anılan Tarım Bakanlığına ait yeri Milli Eğitime aktardık.İnşallah burada okullarımız yapılacak. Ortaokullarımız birken üçe çıkarttık ve tekli öğretime geçtik. Yatırımlarımız devam edecek. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız. El birliği ile çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“HDP İLE KOL KOLA YÜRÜMEDİNİZ Mİ?”

Son konuşmayı ise AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel yaptı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a sert eleştirilerde bulunan Yüksel, “Kadir Albayrak bana ve İlçe başkanına gönderme yapmış. ‘İlçe başkanını kınıyorum’ diyor. ‘AK Parti il başkanını da kınıyorum’ diyor. ‘Sen kimsin’ diyor. ‘Sen kimsin ki bizi eleştiriyorsun’ diyor. Burada Kadir Albayrak başkanıma sesleniyorum. Girdiği her seçimden galibiyetle çıkan şuanda milletin umudu ve ümidi olan, sizi her seçimde tuş eden Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekirdağ’daki temsilcisiyim. 2019 Mart’ın da 11. Belediye Başkanımla birlikte seni al aşağı edecek teşkilatların başındaki adamım. 2019 Mart’ı CHP’nin Tekirdağ’da bitti tarih olacak. Şimdi diyorsunuz ki biz o bayrakları kabul etmiyoruz. Sizin İl başkanınız diyor ki, o bayraklar genel merkezden geldi. Sizin Belediyeniz astı o bayrakları ey Kadir Albayrak uyan. Sizin milletvekilleriniz terörist cenazelerine gidip gözyaşı dökmedi mi? Siz referandum öncesinde HDP ile birlikte kol kola yürümediniz mi? Siz Tekirdağ’daki siyasetinizi dahi HDP ile birlikte kurmadınız mı? Önce genel merkezine sor bunları. Sen referandumda beraber hareket ettiğin partinin şimdi PKK ile birlikte olduğunu iddia ediyorsan çık açık açık söyle. Senin Genel Merkezin, genel müdürün kol kola yürüyor. Eğer genel müdürünü kabul etmiyorsanız 11 tane belediye başkanıyla birlikte istifa edin aynı partide siyaset yapmayın. Bir direksiyonun başındaki adam direksiyonu yukarı çevirirse ön tekerlekler nereye giderse arka tekerlekler de oraya gider. İlk önce Kadir Albayrak’a, il başkanına ve diğer belediye başkanlarına şunu söylüyorum, siz genel merkezinizin güttüğü siyaseti gütmüyor iseniz o partiden istifa edin adam gibi, ne dediğinizi bilelim. Biz de ona göre sizleri alkışlayalım ya da yuhalayalım. Hiçbir AK Parti teşkilatında genel başkanı ne diyorsa tersini söyleyen birini bulamazsınız. Ama siz Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediklerinin tersini söylüyorsanız o partiden istifa edin. O bayrakları kendileri astılar onlarla birlikte kendileri hareket ettiler şimdi inkar ediyorlar.” dedi.

“BUNLARIN HAKKINDAN GELECEĞİZ”

Yüksel konuşmalarının devamında ise, “Çerkezköy bizim için çok önemli. Belki de bütün Marmara’da tarih yazacak bir ilçede yaşıyorsunuz. Biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek ve Allah izin verirse bu teşkilatlarımız içinde bizim vatandaşımızın gönlünde taht kurmuş insanları aday koyarsak biz 2019 Mart’ında Çerkezköy’de de Kapaklı’da da geriye kalan 9 ilçemizde de büyükşehirde de 12 ilçemiz de de tarih yazacağız. Biz kapı kapı dolaşacağız. Haklı davamızı anlatacağız. Bu millet hiçbir zaman kendisi için yaşamamıştır. Biz önce sevdiklerimiz için, çoluğumuz, çocuğumuz için yaşarız. Kızılpınar’da yollar okullar ne halde görüyoruz. 11 ilçede 11 okul yaptıklarını söylediler biz 2019 sonuna kadar 45 tane okul teslim edeceğiz. 1,5 kat trilyonluk bütçenden Çerkezköy’e Kızılpınar’a ne veriyorsun ey Kadir Albayrak. 11 tane okul yapıyorsun, okulun içindeki her şeyi hala ilçe teşkilatı tamamlamaya çalışıyor. Ey Kadir Albayrak 2019’da dersinizi vereceğiz. Biz öyle bir kutlu davanın temsilcileriyiz ki bize düşen görevi yerine getirmekle yükümlüyüz. Biz birlik ve beraberlik duygusuyla el birliği ile çalışıp bunların hakkından geleceğiz.” dedi.

“KARAKOLDA DOĞRU SÖYLÜYOR MAHKEMEDE ŞAŞIRIYOR”

Çerkezköy ve Kapaklı arasında kurulması planlanan Termik Santral konusuna da değinen Yüksel, “Sosyal Medyada Termik Santral konusunda algı operasyonları yapılıyor. Bir ülkenin bağımsız olabilmesi için ilk önce enerjide tam bağımsız olması gerekiyor. Bir ülkenin tam bağımsız olabilmesi için ekonomide tam bağımsızlık gerekiyor. Tam bağımsızlık için ne gerekiyor, savunma sanayisinde tam bağımsızlık gerekiyor. Bunlardan bir tanesi Çerkezköy ve Kapaklı’da hattında yapılacak olan termik santral. Çerkezköy’de bir CHP’li bir meclis üyesi bakanlığın davetiyle Çanakkale’ye gidiyor oradaki santrali geziyor. Orada bir röportaj yapıyor. Diyorlar ki nasıl buldunuz termik santrali ? Diyor ki; ‘Biz bunu böyle bilmiyorduk. Gerçekten çevreye zarar vermiyormuş diyor. Termik Santral Türkiye için önemliymiş bunu bir kez daha anladık’ diyor. Ama sonra ne oluyor. Bir bakıyorsunuz birilerinden talimat almış geliyor Kapaklı’ya, Çerkezköy’e ne diyor? ‘İstemiyoruz’ diyor. Kömür ile Almanya enerjisinin yüzde 45’ini elde ediyor. Çin yüzde 75’ini sağlıyor. ABD yüzde 35’ini sağlıyor. Türkiye yüzde 12 buçuğunu sağlıyor. Bu topraklara Türkiye Cumhuriyetinin yaklaşık 30 yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 3’ünü karşılayacak kömür var. Yaklaşık 3 milyar ton kömür var. Enerji Bakanımız diyor ki rahat olun Avrupa Birliğinin verdiği doğrulardan yüzde 10 daha düşük gaz salımı olacak diyor. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın diyor ama bir bakıyorsunuz aynı CHP zihniyeti karakolda doğru söylüyor mahkemede şaşırıyor.” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından AK Parti eski Kızılpınar Mahalle Başkanı Ahmet Koçak’a İl Başkanı Cüneyt Yüksel çalışmalarından dolayı plaket takdim etti. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından toplantı sona erdi.

KIZILPINAR MAHALLE YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Mahalle Koordinatörü Ahmet Yıldız, Mahalle Başkanı Mustafa Böğüş, Yönetimim Kurulu ise Ahmet Koçak, Çetin Çolakoğlu, Ali Eş, Mehmet Akkuş, Ayhan Daldır, Çetin Kalakulak, İbrahim Yeşilbaş, Tahsin Polat, Selman Gıcık, Faik Öztürk, Mustafa Turan, Emrullah Karataş, Ceyhun Yılmaz, Hüseyin Bektaş, Turan Sucu, Nihat Arslan, Sedat Akyol, Rıdvan Uzun, İshak Dargın, Turan Aşkın, M. Gazi Eser, Ahmet Altun, Cevdet Aslan, Bekir Gürsoy, Yusuf Doğanay, Emrah Önel,  Sedat Şef, Aydın Eser, Mehmet Emin Kara ve Kemal Bögüş isimlerinden oluştu.

Editör: TE Bilisim