Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Ticarete ve Sanayi Odası’nın Ukrayna’nın Zaporizhyha şehrine yaptığı iş gezisinin üçüncü gününde Zaporizhyha TSO ve Protokolü ile bir araya gelindi.  

TOPLANTI YAPILDI

Çerkezköy TSO iş gezisinin üçüncü günü önceki gün açılan fuar alanında iş görüşmeleri ve toplantılarla geçti. Toplantıya Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Odessa Ticaret Ataşesi Çetin Yılmaz, Zaporizhyha Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Volodemir Samilov, Zaporizhyha Vali Yardımcısı Ella Slepyan, Zaporizhyha Belediye Başkan Yardımcısı Valeri Edelev ve İş adamları katıldı.

“BİZİ İLK TANIYAN ÜLKE TÜRKİYE’DİR”

Toplantıda ilk olarak Vali Yardımcısı Ella Slepyan konuştu. Slepyan , Ukrayna’yı ilk olarak tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti. Bundan dolayı Türkiye’ye ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Slepyan, “Türkiye bizim en önemli ortağımız. İhracat olarak Türkiye ikinci olarak topraklarımızda yer aldı. Burada önemli olan iki ülkenin ticari ilişkilerinin güçlenerek kaliteli işler yapabilmesidir. Zaporizhyha’da Çerkezköy gibi iyi bir sanayi şehridir.” dedi.

“GELİŞEN, BÜYÜYEN BİR YERDEYİZ”

Vali yardımcısının ardından konuşan Zaporizhyha Belediye Başkan Yardımcısı Valeri Edelev, Zaporizhyha hakkında Çerkezköy TSO heyetine geniş bilgi aktardı. Eğitim, kültür, sanat ve sanayi anlamında gelişen ve büyüyen bir yer olduklarını vurgulayan Edelev, şehirde bulunan iki deniz ve bir büyük göl ve tarihi kale ile turizm anlamında da zengin olduklarını ifade etti.

“BU JESTİNİZ TAKDİRİN ÜSTÜNDEDİR”

Zaporizhyha protokolünün konuşmasının ardından söz alan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, kardeş odaları  Zaporizhyha Ticaret ve Sanayi Odasının nazik daveti üzere ülkenize gelmiş bulunduklarını kaydetti.  Kozuva, “Siz değerli yerel yöneticilerimiz ve devlet adamlarımızla da bir araya gelmek, bizim için onur ve mutluluk oldu. Sayın Başkanımızın ve değerli yöneticilerimizin bu jesti her türlü takdirin üstündedir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de sizleri aynı samimi duygularla ülkemize ve Odamıza davet etmekten onur duyarız.” dedi.

“5 YILDIZLI AKREDETELİ ODA”

Çerkezköy TSO hakkında bilgi de aktaran Kozuva, “ Türkiye Odesa Ticaret Ataşemiz Sayın Yılmaz Çetin Beyefendinin de bilgi sahibi olduğu gibi Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye’nin en önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden birisidir.  Beş yıldızlı akredite bir Oda olarak uluslararası ticaret ve sanayi odalarıyla da anlaşmaları bulunan uluslararası organizasyonlar düzenleyen bir yetkinliğe sahiptir. Bulunduğu bölgede, yerel yönetimlerle paydaş olarak ekonomik ticari ve sosyal sorumluluk alanlarında proje geliştirme ve uygulama vizyon ve misyonuna sahip köklü bir kurumdur. Bu bağlamda Odamız aracılığıyla siz değerli yöneticilerimizin ve iş dünyasının değerli temsilcilerinin iki ülke arasında ilişkilerimizi ortaklaşa daha üst seviyelere çıkartılabileceğimize, bu ilişkilerin sadece ticarette değil aynı zamanda bilim, kültür, teknik ve insani ilişkilerde de geliştirilebileceğine olan inancım tamdır.  Bu duygu ve temennilerle nazik davetiniz için tekrar teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

TANITIM FİLMİ YAYINLANDI

Konuşmaların ardından Çerkezköy TSO’nun tanıtım filmi Zaporizhyha heyetine izletildi. Filmin ardından ardından ise, Zaporizhyha TSO ile Protokolü Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’ya hediye verdikten sonra Başkan Kozuva’da Zaporizhyha heyetine hediye takdim etti.

İKİLİ GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Hediye takdiminin ardından iş gezisine katılan heyet, açtıkları masalarda ticari görüşmeleri kapsamında buradaki iş adamları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Muhabir: Uğur ARSLAN / UKRAYNA

Editör: TE Bilisim