Çerkezköy Bakış- Birçok yakıt türüne göre çevreci ve güvenli olan doğal gazın doğru şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çeken Zorlu Enerji, bu konuda yapılacaklar listesinin başına; kış öncesi cihaz ve tesisat bakımlarını işin uzmanı olan cihaz bakım yetkili servislerine yaptırmayı koyuyor.

Can ve mal güvenliğinin öncelik olması gerektiğini ifade eden Zorlu Enerji, doğal gaz yakıtlı cihazlarımızın bulunduğu ortamda yer alan havalandırma menfezinin kesinlikle kapatılmaması gerektiğini önemle belirtiyor. Havalandırma menfezlerinin kombiler için değil açık yanmalı olan ve bulunduğu ortamın havasını kullanan ocaklar için gerekli olduğunu, havadan hafif olan doğal gazın kaçak veya sızıntı durumunda da oda içinde birikmesinin menfezler ile önlendiğini ekliyor.

Yanısıra kombi baca bağlantılarında sızıntı kontrollerini yaptırılmasının da asla ihmale gelmeyecek bir konu olduğunu belirten Zorlu Enerji, doğal gaz cihaz üreticileri tarafından söylenen her kış öncesi servislerce yapılan bakımların, yetki belgeli servislere yaptırılması, aksi halde arıza olarak kullanıcılara geri döneceğini vurguluyor.

Zorlu Enerji, arızadan kaynaklanacak kazaların önüne geçmek ve cihazın yüksek performansta çalışmasını sağlamak için binalarda dış cephe ve sıcak su ile kalorifer borularının yalıtımını yapmak, pencerede ısı cam kullanmak gibi küçük ama etkili tedbirlerin alınması gerektiğini söylüyor. 

Termostatların tasarruf sağlamak amaçlı kullanılması gereken yöntemlerden biri olduğunu belirten Zorlu Enerji, termostatların doğru bir şekilde kullanılması ile alışkanlıklara da bağlı olarak tasarruf sağlanabileceğini belirtiyor ve termostatların, oda sıcaklığını doğru hissedebileceği iç duvar, oda içi gibi bir yere konumlanması gerektiğini ifade ediyor.

Zorlu Enerji son olarak, doğal gaz tüketicilerini ortamda gaz kokusu almaları halinde sayaç önünde bulunan vanayı kapatmaları, kapı ve pencereleri açarak ortamı havalandırmaları, yakıcı cihazların tamamını kapalı konuma getirdikten sonra ortamı terk ederek “187 Doğal Gaz Acil Hattı” nı aramaları yönünde uyarıyor.

Editör: TE Bilisim