Uğur ARSLAN-Emrah ÇOĞALAN

Çerkezköy Bakış - Saray’da etkili olan şiddetli yağmur sonucu Ergene Nehri’nin kolu olan Galata deresi taştı. Pazarcık Mahallesi Kiremithane yolu üzerindeki köprüde ve bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giden içinde 4’ü asker 2’si polis bir de sivil vatandaşın bulunduğu Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT), köprünün üzerinden geçerken devrilerek dereye düştü. Askeri araçta bulunan ve sele kapılan 3 asker, 2 polis ve 1 vatandaş AFAD ve çevredekilerin yardımı sonucu kurtarıldı. Kimliği henüz açıklanmayan bir asker ise suya düşerek gözden kayboldu. Saray Devlet Hastanesine kaldırılan 6 kişinin tedavilerinin devam ettiği ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Şiddetli yağışın devam ettiği bölgede AFAD, UMKE, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri, kaybolan askerin bulunması için arama çalışması başlattı. Yapılan arama çalışmalarını ardından dereye düşen ZPT bulunurken, kayıp askere ulaşılamadı.
Sel felaketinin ardından Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal olay yerine gelerek kayıp askeri arama çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 

KAYIP ASKER, "YÜZME BİLMİYORUM" DEMİŞ

Selde mahsur kalanları kurtarmaya giden askeri aracın dereye düşmesi  sonucu kaybolan askerin çevresindekilere "Yüzme bilmiyorum" dediği öğrenildi.
 

VALİ CEYLAN: ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, kayıp askerin bulunması için arama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, “Arama çalışmalarına, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, AFAD, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı ekibinin sürdürüyor.”dedi.
 

6 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Vali Ceylan, zırhlı personel taşıyıcıda bulunan 3 asker, 2 polis ve 1 sivil vatandaşın tedavilerine Saray ve Çerkezköy Devlet Hastanelerinde devam ettiğini belirterek, "Askerimizin aranmasına devam ediliyor, yaralıların ise sağlık durumları iyi durumda çok şükür. Ancak bir süre müşahide altında tutulacaklar. Bölgede yağmur azalmış durumda. Meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgiye göre yağmur akşama kadar devam edecek. Bizim tedbirlerimiz sürüyor."

Editör: TE Bilisim