Çerkezköy Bakış -Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Erkan Zümbül, kendisine destek için adaylıktan çekilen Necati Aksu ve Ufuk Soydan ile birlikte Çerkezköy Bakış Gazetesini ziyaret etti.
Zümbül, burada geçtiğimiz günlerde yeniden başkan olmak için adaylığını açıklayan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’ın yaptığı açıklamalara cevap verdi.

“TAMAMEN UYDURMA BİR DEDİKODUDUR”

Zümbül, Bozdağ’ın kendisinin ve Aksu’nun “Seçilirlerse 2 yıl arayla değişimli başkanlık yapacaklar” yönünde açıklama yaptığını hatırlatarak, “14 Kasım günü Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası adaylığımı açıkladım. Bütün kamuoyu bunu biliyor. Diğer aday Necati Aksu adaylıktan çekilip beni desteklediğini bildirmiştir. Değişimli başkanlık diye bir şey söz konusu değildir, tamamen uydurma bir dedikodudur. Diğer arkadaşımız Osman Arat’ta adaylığı düşündüğünü belirtmişti ve o da benimle birlikte hareket etme kararı almıştır.” dedi.

“ŞOVMEN ZİHNİYETLİ BİR KİŞİYE TESLİM EDİLEMEZ”

Bozdağ’ı çok sert sözlerle eleştiren Zümbül, “Gönüllü esnaf arkadaşlarımızla sahada tüm esnaflarımızı ziyaret edip 16 Ocak 2022’de yapılacak olan genel kurula davet edip desteklerini istiyoruz. Ben mevcut bir esnafım her sabah iş yerimizin kapısını açıp müşterilerimize hizmet veren işçi çalıştıran, usta yetiştiren, çırak yetiştiren 20 yıllık bir esnafım. Bu sorumlulukların üstesinden gelen 4 bin üyesi olan bir odanın esnaflarından mevcut yönetime karşı aday olan ve medeni cesaretini gösteren birisiyim. Şu an ki mevcut yönetim ve başkanı tamamen esnaftan kopuk kendi derdine düşmüş esnafın kapısını seçimden seçime açan hiçbir sorunla ilgilenmeyen 28 yıldır esnafın sırtından geçinmeyi kendine ilke edinmiş büyük bir aile olduklarını söyleyen şovmen zihniyetli bir kişiye teslim edilemez. Her seçimde bu defa son diyerek insanları ve yönetimdeki arkadaşlarını hiçe sayarak sadece kendisinden başka odayı yönetecek kabiliyette bir yönetim arkadaşının olmadığını dile getiren hep Hüseyin'e, Ahmet'e bırakacağını söyleyerek onları kandıran bir zihniyete esnaf artık tahammül ve itibar etmiyor. Esnafa fabrikasında işçi çalıştırmış gibi davranan bu şovmen başkan burasının kendi aile şirketi olduğunu ve başkasına bırakmayacağını, "biz bir aileye" diyerek kendi çıkarları için kullanmaktadır. Kendisinin mevcut bir işyeri dahi yoktur. Bugüne kadar ne bir çırak ne de bir kalfa ne de usta yetiştirmiştir. Sadece laf yetiştirmektedir. 20 yıldır yönetiminde olduğunu söyleyen çırağını bile hala yetiştirememiştir ki bundan ne beklersiniz.” dedi.

“Esnafları 16 Ocak günü saat 13.30’da yapılacak olan genel kurula davet ediyorum” diyen ve esnaflara seslenen Zümbül, “Burada yapılacak olan bütçe oylamasında açık ve net neye ret neye evet verdiğinizi bilerek ibra etmemenizi tavsiye ediyorum. Çünkü harcamaların tamamen oldu bittiye getirilip yapıldığını görüyoruz, buna izin vermeyeceğiz. Hizmet otolarının benzin, tamir ve sigorta giderleri, gayrimenkullerin bakım onarımı yurt içi ve yurt dışı gezi programları hangi esnafa yapılıyor ve neye göre harcanıyor bunu kesinlikle sorgulayalım.” ifadelerini kullandı.
“Kişi kendinden bilir işi” diyen Zümbül, “Bizlerin yetersiz sayan, dernekleri ve okul aile birliklerini küçümseyen sözler sarf eden Bozdağ’ı kınıyoruz” dedi.


 

Editör: TE Bilisim