Çerkezköy Bakış - Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kozuva, beraberindeki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, belediye meclis üyesi adayları ve partililer ile birlikte İstasyon Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

“ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NİN ADINI DEĞİŞTİRELİM SALINCAK BELEDİYESİ KOYALIM”

Cumhur İttifakı’nın adayına sonuna kadar destek olacaklarını belirten MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız, destekçisiyiz, kefiliyiz. İstasyon mahallesinde de geçen 5 yılda herhangi bir yatırımın yapılamadığını, en basiti TIR’ların güzergahının bile düzeltilemediğini, mahalle aralarının çukurların, çamur birikintilerinin bir türlü düzeltilmediğinin farkındayız. Biz bunları sorarken mevcut belediye başkanımız yaptığı parklar, konserler, meşale yürüyüşleri, bunları anlatıyor. Bağırıyor biraz da seçim kaybetme telaşına da girdi. Biz de mahallelerimize gelerek siz değerli hemşehrilerimize soruyoruz. Memnun musunuz? diyoruz, memnunuz gibi bir cevap alamadık. Elle tutulur bir yatırım yok. Fahiş fiyatlarla, beceriksizlikle, kalitesiz işçilikle birleştirilmiş birkaç şey var. Biliyorsunuz her soruya verdikleri cevap ‘park yaptık’. Ben bazen espri yapıyorum diyorum ki; o zaman Çerkezköy Belediyesi’nin adını değiştirelim “Salıncak Belediyesi” koyalım. İstasyon Mahallesi hemşehrilerimiz evine giderken yollar karanlık mı karanlık, yollar bozuk mu bozuk. Size geri dönüşü olmayan harcamalar var. Kendi genel başkanlarının resmini paylaşamayan, ismini söyleyemeyen, kendi genel başkanlarını beğenmeyip devirmeye kalkanlar, bize kalkıp başka yerlerden eleştiriler yapıyorlar. Siz neden genel başkanızın ismini zikretmiyorsunuz? Herkesin başkanı gibi bir yalanla yola çıkmışsınız.” dedi.

“BÜTÇENİN NEREYE GİTTİĞİ ASLINDA BURADAN BELLİ”

Belediye bütçenin yanlış kullanıldığını belirterek eleştirilerde bulunan Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, “81 ilden arkadaşımızın yaşadığı bir memleketteyiz. Maalesef şu anda son 5 senemiz bizi belki de 15-20 sene geriye götürdü. Çerkezköy’ün nüfusu 112 bindi 2014 yılında, şu anda 167 bin oldu. Çerkezköy, bir Saray ilçesi kadar büyüme yaşadı. Çerkezköy’de bu dönemde sadece günü kurtarmanın hesapları yapıldı. Burada önemli olan 15-20 senenin planlarını yapmak. Yıllık 300 milyon civarında bir para geldi buraya. 5 yılda 1 buçuk katrilyon para geldi. Bu miktarda bir para geldiyse nereye gitti? 5-10 tane park yapmakla mı gitti? Tepede yapılan park, yapıldı övüne övüne anlatılıyor. 4 trilyon gibi bir rakama mal oldu. O park için teklifler aldık. Aynı yerlerden, aynı şahıslardan aynı şekilde yapmak için teklifler aldık; 800 bin TL’ye mal edebiliyoruz. Çerkezköy Belediyesi’ne giren fatura 4 trilyon. Bütçenin nereye gittiği aslında buradan belli. Bizim arkadaşımız bir şeyler yapıyor ama nasıl yaptığı ortada. İstasyonluyum der kendisi ama hiç sahip çıkmıyor. Ne yaptı 5 senede? İstasyon tırların geçtiği yol oldu. CHP Belediye sadece ve sadece gün kurtarıyor.” ifadelerini kullandı.

“İNANIN ONDAN ÇOK DAHA İYİ BİLİYORUM”

Başkan seçilirse hizmetin nasıl yapılacağını göstereceklerini ifade eden Kozuva, “3,5 senedir bu arkadaşlar birbiriyle kavgalı. Senin egoların yüzünden bu su fiyatını nasıl vatandaşın sırtına yüklersin. Demiş ki Süleyman ne anlar? Süleyman çok şey anlar. Çerkezköy’ü, mahalleleri bilmiyor demiş. Kendisi herhalde bilmiyor, Süleyman’ın 2 dönem Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası başkanı oluğunu. Ticaretin nasıl yapıldığını iyi bilmesi gerekiyor aslında. Ben yine söyledim dedim ki o kısa pantolonla gezerken ben ticaret yapıyordum. Açık ve net. Yaşım 12 idi ticaret yapıyordum o kısa pantolonla gezerken. Ticaretin nasıl yapıldığını ve belediyenin nasıl yönetileceğini inanın ondan çok daha iyi biliyorum. Daha iyisini de yaparım. Bu sizlerin sayesinde olacak. 31 Mart günü bizi oraya yollarsanız, belediye nasıl yönetilir, İstasyona nasıl hizmet edilir o zaman göreceksiniz.” diye konuştu.

“BİZ 750 KİŞİYE ÖĞRENCİ BURSU VERMİŞİZ”

Açıklamalarını sürdüren Kozuva, “Ticaret ve Sanayi Odası senin döneminde ne yaptı?’ demiş bana, ben de bugün rica ettim neler yaptığımıza bir bakalım dedim. Kendisi şu anda belediyemizde öğrenci burslarını vermiyor biliyorsunuz. Biz 750 kişiye öğrenci bursu vermişiz. Biz oraya başladığımız zaman hiçbir tane kömürlü okul kalmayacak dedik. Benim işim mi? değil. Belediyenin işi mi? bana göre öyle. Kendileri hiçbir şey yapmazken biz kalktık 9 tane okulu doğalgaza çevirmişiz. O zaman 9 okul vardı. 24 derslikli bir tane okul yapmışız. İftar programları yapmışız. 9 bin 70 arkadaşımıza iftar yemeği vermişiz. Hani hiçbir şey yapmamışız ya biz o yüzden söylüyorum. Yaklaşık 7 trilyon faizsiz kredi desteği vermişiz.  109 tane eğitim semineri vermişiz. Vermişiz de vermişiz. Bunları anlatmak istemiyordum da kendisi bu cevabı verince bir bakayım dedim gerçekten hiçbir şey yapmadık mı biz diye. Ama gerçekten ondan çok şey yapmışız.” dedi.

“SON 20 GÜNÜ KALDI”

Akay’ın 20 gününün kaldığını ifade eden Kozuva, “Son 20 günü kaldı. 20 gün sonra doğru nalbura gidecek. Bir tadilat yapıldı belediye binasında Allah razı olsun. Sadece ve sadece kendi odasına çıkan bir asansör. 20 katlı bir bina olsa yap da 1 katlı bina. Kendi özel bir asansör yapmak ego değil mi? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var o belediyede. Kendine özel hiçbir şey yapamazsın. 20 gün sonra o asansörü engelli kardeşlerimiz kullanacak.” diye konuştu.

“NİYE YAPMADIN?”

Çerkezköy Belediyesi’nin günü kurtarmanın derdine düştüğünü ifade eden Kozuva, “İstasyonda alt yapı sorunu var. 2016’nın sonunda devlet tarafından projeleri dahil her şey geldi buraya altyapı için. Minimum 2-3 sene sürecek bir altyapı projesiydi bu. Belediye seçimleri olduğu için, oy kaybından korktu yapamadı. Şimdi de diyor ki ‘altyapıya başlayacağız’ ben mi yönettim 5 seneden beri burasını? Niye yapmadın? Sana bu devlet parası gelmedi mi? Vatandaş önemli değil; şu anda oy lazım ona. Sıkıntısını yine siz çektiniz. Şu anda günü kurtarmanın derdine düştüler.” dedi.

“HİÇ Mİ YEMEDİN, HİÇ Mİ HARCAMADIN, HİÇ Mİ GİYİNMEDİN?”

Hiçbir koltuğa ihtiyacı olmadığını, hizmet için geldiğini ifade eden Kozuva, “Süleyman para babası, harcar’ demiş. Çok şükür var, harcıyorum ama kendi paramı harcıyorum. Çalıştım, ne kadar da şükredersem az. Hiçbir koltuğa da ihtiyacım yok. O koltuğu bırakıp buraya geliyorum, neden? Hizmet için. Peki şu anda bu arkadaşımızın benden çok para harcadığını biliyor musunuz? Bende var harcıyorum. Peki, bu arkadaşımızın 5 sene önce nasıl seçime girdiğini ben biliyorum, hepimiz biliyoruz. Bu arkadaşımız 5 seneden beri her ay 10 bin lira maaş alsa 5 senede 700 – 800 bin lira para yapar. Hiç mi yemedin, hiç mi harcamadın, hiç mi giyinmedin? Şu andaki harcanan paradaki değirmenin suyu nereden geliyor. 4 trilyon park, biz 800 bin liraya yapıyoruz. Siz bundan ne çıkartırsanız çıkartın. Ben kimse çaldı demiyorum ama bana sorduğunuz sorulara cevap veriyorum. Sen nereden harcıyorsun aynı hesabı sen ver.” ifadelerini kullandı.

4 YILLIK ÜNİVERSİTE MÜJDESİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile bir araya geldiğini ifade eden Kozuva, “159 projemiz var dedik. Pazar günü Çevre ve Şehircilik Bakanımız buradaydı. Bütün belediyelerde böyledir, bizde de öyle projelerimizin yüzde 80’nine karar verecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır, onlardan geçer. Gece rüya görerek bu projeleri hazırlamadık. Hepsinin sözünü almıştık. Hepinizin önünde söz vermesini istedik. Ankara’da yumruğu masaya vurduğumuz zaman yatırımların sülalesinin buraya gelmesi lazım. Projelerimiz hepsini 5 sene içerisinde yapacağız. Yaptığımız anket ve sizlerden gördüğümüzle seçilmeme gibi bir lüksümüz yok. Yüzde 58’i de Türkiye ortalamansın üstüne çıkmak için istedik. Bunu da sizler için istedik. Hepimizin memleketi Çerkezköy, ne yapacaksak Çerkezköy için yapacağız. Sizlerle burayı şahlandıracağız. Benim bir beklentim yok. Sayın Cumhurbaşkanımla aram iyidir. Bir sorun olsa çözebiliriz. Dün de Mustafa Şentop hocamızla birlikteydik. Dedi ki şurayı bir al da Çerkezköy’e 4 yıllık bir üniversite kazandıralım. Bunu da size müjdesini veriyorum. Burada önemli olan devlet büyüklerimizi Çerkezköy’ün hizmetkarı yapalım. Önümüzdeki 5 sene içerisinde Çerkezköy’e 30 senelik yatırım yapalım.” dedi.
Vatandaşın her şeyi gördüğünü belirten Kozuva, “Halk her şeyi çok net bir şekilde görüyor. 31 Mart akşamı hepinizi bugünden kendi evinize davet ediyorum.” diye konuştu.

PROJELERİNİ TANITTI

Kahvede kurulan projeksiyon ile projelerini de tanıtan Kozuva, “Her mahalleye yapacağımız düğün salonlarını vatandaşımız kendi malı gibi kullanacak. Para da alınmayacak. Düğün salonu böyle olur. Şu anda bir pazar yeri yapıldı memnun musunuz? Eskiden daha büyüktü şimdi daha da küçüldü. Çerkezköy’ün nüfusu artarken, pazar yeri küçüldü. Yanına Büyükşehir bir park yaptı, kendi yapmış gibi övündü sevgili CHP Başkanı. Ama gel o pazar yerini 3 katlı yap. Altına otopark, bir katına sebze meyve, bir katına giyim kuşam yap. Niye yapmadık? ‘Yaptık oldu’. Olmadı. Paralarımız hep böyle çarçur oldu. Geldiğimiz zaman her mahallede ücretsiz kreşlerimiz de olacak. Bu projeleri açıklarken hepsinin sözünü aldık.” dedi.

Editör: TE Bilisim