Yeni yıldan itibaren başlanan çipli kimlik kartlarının dağıtımı sürüyor. Çerkezköy’de şimdiye kadar bin 885 kişiye yeni kimlikleri teslim edildi. İstanbul ve Çanakkale’den çok sayıda kişinin Çerkezköy Nüfus Müdürlüğü’ne gelerek yeni kimlik için başvurduğu öğrenildi. Mevcut soğuk damgalı nüfus cüzdanlarının, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları teslim alınıncaya kadar 3 yıl daha geçerli olduğu belirtildi.

Çerkezköy Bakış -
2016 yılında başlanan pilot il uygulamasının ardından 2 Ocak 2017 itibari ile çipli kimlik kartı başvuruları tüm Türkiye’de başladı. Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden şimdiye kadar bin 885 kişi kimlik kartı aldı. Her bir kimlik için 16 lira olmak üzere şimdiye kadar toplam 26 bin 800 lira ücret tahsil edildi.Alınan bilgiye göre, İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne yapılan başvurunun ardından en geç 3 hafta içinde yeni çipli kimlik kartlarının kişinin adresine kargo ile teslim edildiği belirtildi. Yetkililer, kargo ile gelen bazı kimlik kartlarının hatalı olduğunun tespit edildiğini ve kimlik kartları hatalı olanların nüfus müdürlüklerine başvurması gerektiği belirtti.

YGS UYARISI

Yetkililer, şuan kullanımda olan kimlik kartında fotoğrafı olmayan ve YGS sınavına girecek olan öğrencilerin, sınav öncesi mağduriyet yaşamaması için çipli kimlik kartına başvurmaları gerektiği bildirildi.

NÜFUS CÜZDANLARI GEÇERLİ

Nüfus cüzdanlarının 3 yıl içerisinde değiştirilmesi gerektiğinden, vatandaşların mevcut nüfus cüzdanları ile kamu kurum ve kuruluşlarında işlem yaptırmaya devam edecekleri ve yeni kimlik kartı alıncaya kadar mevcut nüfus cüzdanları geçerli olduğu bildirildi.
Editör: TE Bilisim