Çerkezköy Bakış - Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü ilk 9 aylık faaliyet raporunu açıkladı.
MÜCADELE SÜRECEK
İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün resmi web sitesi üzerinden yapılan duyuruda vatandaşın huzur ve güvenliği için emniyet personelinin mesai mevhumu gözetmeksizin, birçok başarılı çalışma gerçekleştirdiği vurgulandı. Çalışmalar kapsamında önceki yıllara oranla hırsızlık oranında azalma görüldüğü ifade edilirken bonzai ile esrar maddesi kullanımı ve satışının önüne geçilmesi anlamında Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ile ortaklama operasyonlar gerçekleştirildiği belirtildi.
594 KİŞİ YAKALANDI
Olaylarda 594 kişi şüpheli olarak yakalanırken yakalanan 594 kişiden 26’sının tutuklandığı açıklandı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “81 hırsızlık olayında şüpheliler yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde 12 kişi tutuklandı. Meydana gelen olaylarda 5 ruhsatsız av tüfeği, 8 adet bıçak, 18 adet sopa, balta vb. gibi aletler olmak üzere toplam 31 adet suç unsuru ele geçirilerek Savcılığa teslim edildi.
UYUŞTURUCU İLE ETKİN MÜCADELE
Uyuşturucu madde imal ve ticareti, kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak, almak, kabul etmek suçlarından toplam 31 olay yapılan çalışmalar sonucunda tespit edildi. Yapılan operasyonlar neticesinde yakalanan 18 kişi sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Ayrıca yapılan operasyonlar neticesinde de 3 gram Esrar, 46 gram Bonzai, 10 kök hint keneviri ele geçirildi.
KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK
Saray’da yapılan kaçakçılık suçları ile ilgili olarak ise tespit edilen 3 olay neticesinde toplam 3 bin 513 paket bandrolsüz gümrük kaçağı sigara, 4 bin 400 adet makaron ve 3,5 kg açık kıyılmış tütün ele geçirildi. Ayrıca Saray’da ikamet eden veya çeşitli sebeplerle Saray’a gelen vatandaşlardan değişik suçlardan ‘Aranıyor’ kaydı bulunan toplam 145 kişi yapılan çalışmalar neticesinde yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Bu çerçevede 20 yıl kesilmiş hapis cezası olan 1 kişi, 7’şer yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi, 4 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan 2 kişi, 4 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi, yine değişik suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 12 kişi olmak üzere toplam 18 kişi tutuklandı.
8 BİN 841 ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Saray’da vatandaşların trafik açısından huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan kontrollerde ise 8 bin 841 araç kontrol edildi. 282 araca, 598 sürücüye çeşitli konularda eksikliklerinin bulunması veya kanuna aykırı davranışları sebebiyle cezai yaptırım uygulanırken 124 araç ise trafikten men edildi. Yapılan kontrollerde toplam 254 bin 896 TL idari para cezası uygulandı. 2014 yılında 99 kişiye idari yaptırım kararı doğrultusunda 8 bin 525 TL idari para cezası uygulandı.
VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ
Saray’da bulunun esnaf, okul ile pazarcılara toplum destekli polislik kapsamında değişik tarihlerde ziyaretler yapılırken düzenlenen toplantılarda suç ve suçluya yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Ayrıca çeşitli konularda vatandaşların bilinçlenmeleri amacıyla farklı zamanlarda broşür dağıtımı yapıldı.
OKUL GİRİŞ-ÇIKIŞLARINA ÖNLEM
İlçedeki ilkokul, ortaokul ve liselerin giriş ve çıkış saatlerinde sabit olarak görevlendirilen ekipler bulundurularak, okulla ilişiği bulunmayan kişilerin okul önlerinde bulunması, okul önlerinde uyuşturucu madde satışı, öğrencilerin gruplaşarak okul çıkışlarında kavga etmeleri gibi durumlar engellenerek “Okul İrtibat Görevlisi” olarak her okuldan sorumlu bir polis memuru görevlendirildi. Görevli, memur okul idarecileri ile sürekli irtibat halinde bulunarak okul ve öğrenciler ile ilgili var olan veya var olabilecek sorunlar ile ilgili gerekli çalışmalarda bulundu.





Editör: TE Bilisim