Çerkezköy Bakış- Çerkezköy Kaymakamı  Atilla Selami Abban, “19 Ekim Muhtarlar Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Atilla Selami Abban, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Demokrasimizin temel taşı ve milletimizin güzide temsilcisi olan muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü” nü kutluyorum.

Geçmişi uzun yıllar öncesine dayanan muhtarlık teşkilatımız, ülkemiz yerel demokrasisinin en eski örneklerinden biridir. Muhtarlar, Cumhuriyet tarihimiz boyunca mahallelerimizin ve köylerimizin en önemli temsilcisi olmuşlardır. Bizzat halkın güveni ile seçilen ve mahallenin emin olunan kişileri sayılan muhtarlarımız, bulunduğu köy ve mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmektedir.

Muhtarlar, mahallede kimsesizlerin kimi, gariplerin ve mağdurların sözcüsüdür. Muhtarlar, köyünde ya da mahallesindeki her türlü sorunu ve problemi devlet adına yetkililere bildirir, çözüme katkı sağlar. Başta Mülki İdare olmak üzere şehrin bürokratlarıyla koordineli şekilde çalışır. Muhtarlar demokrasinin çekirdeği sayılacak bir öze sahiplik yapmaktadır. Muhtarlık, bölgedeki halkın devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığı kolaylaştırmaktadır.

Türk Bayrağı'nı ve devletimizin gücünü en ücra yerleşim birimlerinde bile dalgalandıran ve temsil eden; Devletin vatandaşa dokunan sıcak eli ve vatandaşın ilk kapısı olan muhtarlarımıza, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Editör: TE Bilisim