Eğitim-Bir Sen Çerkezköy Şube Başkanlığı tarafından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde önceki gün akşam “Nereye Gidiyoruz?” konulu konferansta konuşan İlahiyatçı-Yazar Nureddin Yıldız “Allah’tan geldik, Allah’a gidiyoruz. Hayatın en büyük gerçeği de budur. Herkesin gideceği adres bellidir. Bizler adres sorunu yaşamıyoruz. Yaşadığımız sorun adrese giderken yanımızda bulunan kargo sorunudur.” dedi.

Eğitim-Bir Sen Çerkezköy Şube Başkanlığı tarafından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde önceki gün akşam “Nereye Gidiyoruz?” konulu konferans
düzenlendi.

KONFERANS DÜZENLENDİ


Konuşmacı olarak İlahiyatçı-Yazar Nureddin Yıldız’ın katıldığı konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Eğitim Bir Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz, Eğitim Bir Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün ile Eğitim Bir Sen Çerkezköy Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Sait Yazı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda davetli katıldı.

ÜZGÜN “KONFERANS DÜZENLEMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”


Programın açılış konuşmasını Eğitim Bir Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün yaptı.Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Ahmet Üzgün “Gönül ve ruh dünyamızı dolduracak böyle bir konferansı düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. “İçinizde hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten alıkoyan bir topluluk bulunsun…” ayeti kerimesi mucibince, hayrı konuşan, Hakk’ı konuşan alimler ve ilim adamları toplumu irşad eden mümtaz şahsiyetlerdir. Bizleri kırmayan ve teveccüh buyurarak Çerkezköy’e teşrif eden Nureddin Yıldız hocamıza teşekkürü bir borç biliyoruz. İnşallah konferansımız hayırlara vesile olacaktır. Çünkü bir burada Hakk’ı konuşmak ve hayrı dinlemek üzere toplandık” dedi.

“ALLAH’TAN GELDİK, ALLAH’A GİDİYORUZ”


Ahmet Üzgün’ün konuşmasını tamamlaması sonrasında İlahiyatçı-Yazar Nureddin Yıldız’ın biyografisi okundu. Ardından kürsüye Nureddin Yıldız geldi. Konferansın ‘Nereye Gidiyoruz?’ şeklinde sorusuna atıfta bulunarak konuşmasına başlayan Nureddin Yıldız “Bu sorunun cevabı herkes tarafından biliniyor. Allah’tan geldik, Allah’a gidiyoruz. Hayatın en büyük gerçeği de budur. Herkesin gideceği adres bellidir. Sorunun cevabını da bir başka şekilde cevaplamamız mümkün görünmüyor. Gideceğimiz adresin bir başka alternatifi yok. Bir gün mutlaka hepimiz aynı adrese gideceğiz. Bizler adres sorunu yaşamıyoruz. Sorunu adrese giderken yaşıyoruz. Yaşadığımız sorun adrese giderken kargo sorunudur.

 “KARGO SORUNU YAŞIYORUZ”


Tabutlara yazılan “Allah’tan geldik, Allah’a gidiyoruz” ayetini avuçlarımızın içine yazmayı deneyeceğiz. Önemli olan ve üzerinde durulması gereken Allah’a giderken yanımızda ne getireceğimizdir. Bir yere giderken günler öncesinden yanımızda ne getireceğimizi düşünüyoruz, planlıyoruz. Peki, Allah’ın huzuruna giderken neden ne götüreceğimizi düşünmüyoruz. Allah’a giderken helal rızıkla mı, haram rızıkla mı gideceğiz? Bizi mükemmel birer insan olarak yaratan Allah’ın karşısına ne kadar insan gibi gidiyoruz. Allah’tan geldiğimiz insanlık standartlarını koruyarak Allah’ın karşısına gitmek zorundayız” dedi.

“YANIMIZDA NE GÖTÜRÜYORUZ”


“Allah’ın yasaklamış olduğu faiz, zina gibi haramlar içimize sinmiş, bizden birer parça olmuşsa nasıl O’nun karşısına çıkacağız. Allah’a gidiyoruz ama ne götürüyoruz, sorusunda sıkıntı var.” diyerek sözlerini sürdüren Yıldız “Hayatın her alanında sorunlar yaşayan, bu sorunlarla sulanmaya yüz tutmuş nesil her daim sıkıntı yaşayacaktır.” şeklinde konuştu.

“ASIL TERÖR EVLERDE VAR”


Aile içerisinde yaşanan sorunları toplum için en büyük sorun olarak gördüğünü söyleyen Nureddin Yıldız şöyle devam etti: “Günümüzde aile sorunları sosyal yapıyı tehdit eden unsurların başında geliyor. Biz böyle mi gideceğiz Allah’a? Bu sorun aynı zamanda bir çeşit terördür. Asıl terör evlerde var. Bu sorunlar yavrularımız ve  eşlerimizden kaynaklanmaktadır.”

“UMUTSUZ OLMAYACAĞIZ”


Şeytanın her daim insanın içine umutsuzluk tohumları attığını kaydeden Yıldız “Şeytanın en büyük silahı umutsuzluktur. Umutsuzluk, abdestsiz namaz kılmak gibidir. Biz umutsuz değiliz. Umutsuz olursak insanlık yaşayamaz.” diye konuştu.

“HANGİ ALLAH’A İNANIYORUZ”


Nureddin Yıldız, tüm sorunların ilk insandan itibaren var olduğunu belirterek, hiçbir şekilde umutsuzluğa düşülmemesi gerektiğini vurguladı. Yıldız şöyle devam etti: “Öncelikle hangi Allah’a inandığımızı göz önüne getireceğiz. Bizler Hz. Muhammed (s.a.v), Hz.Musa, Hz.İsa, Hz.İbrahim ve tüm peygamberlerimizin inandığı Allah’a inanıyoruz. Mutlaka bir gün Alemlerin Rabbi Allah’ın huzuruna çıkacağız. Korkmaya gerek yok. Güzergahımız belli. Kur’an’ın yolunda, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in rehberliğinde ilerliyoruz. Peygamber Efendimiz önümüzden gidiyor.”

“İMANIMIZ ŞARTLARA GÖRE DEĞİŞMEMELİ”


Allah’a imanımızın her ne şartta olursa olsun değişmemesi gerektiğini ifade eden Yıldız “Hangi Allah’a iman ediyorum? Öncelikle bu sorunun cevabını vermeliyim. Bu iman asla değişmeyecek. Allah’tan geldik, Allah’a gidiyoruz.” dedi. Müminin aynı zamanda tüm insanlığı düşünen bir kalbe sahip olması gerektiğini söyleyen Yıldız “Dünyada 7 milyar insan varsa, mümin bu 7 milyar insanı düşünmek zorundadır. Onların dertleriyle dertlenen biri olmalıdır. Bizler ‘hayvan’ gibi sadece kendimizi düşünen olamayız. Hayvan sadece kendisini düşünür. Bizler ise herkesi düşünmeliyiz. ‘Onların derdi benim derdimdir’ anlayışı içerisinde olmalıyız. Çünkü bizim Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v) bu şekilde davranmıştır. Biz de O peygamberin ümmetiyiz.” ifadelerini kullandı.

“ALLAH BANA YETER, O NE GÜZEL VEKİLDİR”


Konuşmasında Hz.Nuh (a.s), Hz.Musa (a.s) ve Hz.İbrahim’in (a.s) yaşamlarından birer kesit sunarak sözlerini sürdüren Yıldız özetle şunları söyledi: “Onlar her zaman mücadelelerinden asla vazgeçmediler. Bir kişi kalsalar dahi ‘Allah’ım ben varım’ dediler. Hasbunallahlahu Ve Ni’mel Vekil (Allah bana yeter, o ne güzel vekildir) demişlerdir. Cesur olalım. Şeytan bizleri fakirlikle, işsizlikle ve tüm olumsuzluklarla umutsuzluğa yönlendirir. Şeytanın tüm hilelerine Allah’ın cevabı ile cevap vermeliyiz. Yalnız değiliz. Allah yanımızdadır. Şimdiye kadar kimin yanında durduysak, bize yetmedi. Asla umutsuz olmayacağız. Derdimiz, isteğimizi içimizi alemlerin Rabbi olan Allah’a dökmeliyiz. İyi zamanımızda da O’na yönelmeliyiz, sıkıntılı zamanımızda da O’na yönelmeliyiz. Neticede gideceğimiz yer O’nun huzuru olacaktır”
Editör: TE Bilisim