Çerkezköy Bakış - Tepe yolu olarak bilinen Cengiz Topel Caddesi üzerindeki orta refüjde bulunan çoğu akasya olan yüzlerce ağaç budandı, birçoğu da kökünden söküldü. Refüjün bazı noktalarına ise ekiplerce yeni fidanlar dikildi.



KAMYONETE YÜKLENİP GÖTÜRÜLDÜ

Budandıktan sonra kepçe ile yerinden sökülen çok sayıda ağaç, yine kepçe yardımıyla kamyonetin kasasına yüklendi ve ardından Ergene’nin Velimeşe Mahallesi tarafına götürüldü. Ağaçların sökülmesine ise vatandaşlar büyük tepki gösterdi.



“BÖYLE AKLA ZİYAN İŞ OLUR MU”

Çerkezköy Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi Adem İçli, sosyal medya hesabından bulvardaki ağaçların yeşil halini ve şimdiki halini paylaşarak tepkisini dile getirdi. İçli, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’de ağaç katliamı yapıldı. Çerkezköy Belediyesi, ilçedeki o güzelim, yemyeşil ağaçların köklerinden sökülmesine nasıl müsaade etti? Bu konuda Çerkezköy Belediyesi niye kayıtsız kaldı? Cengiz Topel Caddesi’nde 10 yıllık, 15 yıllık ağaçlar koparıldı, şimdi yerine fidan dikiliyor. Büyükşehir Belediyesi, yılların ağaçlarıyla, fidanlar arasında nasıl bir fayda mülahaza etti acaba? Bir 15 yıl da bu fidanların, büyüyüp, yeşermesini bekleyeceğiz. Böyle akla ziyan iş olur mu? Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” ifadelerine yer verdi.
Vatandaşlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama bekliyor.


 



 

Editör: TE Bilisim