Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı.
20 ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında ‘Toplumda Ön Plana Çıkmış Kariyer Sahibi Rol-Model Kişilerle Çocukların Tanıştırılması ve Konuşturulması faaliyetinin icra edildiğini ifade ederek “İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Çerkezköy’e göç ile gelmiş ailelerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde 12-17 yaş aralığındaki çocukların kendilerine rol model olarak alabilecekleri kişilerle seçilen çocukları tanıştırmak için okullardan seçilen ve hedef grubunda belirtilen özellikleri taşıyan 100 öğrenci 5’erli veya 10’lı gruplara ayrılarak toplamda 20 ziyaret gerçekleştirecek” dedi.



ROL MODELLERLE BULUŞACAĞIZ
Bu ziyaretlerde başarılarıyla çocuklara örnek olabilecek olan il ve ilçenin önde gelen resmi kurum yetkilileri ve önde gelen iş adamları ile buluşacaklarını kaydeden Danışmaz “Ziyaretlerde öğrencilerimiz merak ettikleri konularda sorular soracaklar. Merak ettikleri, başarıya giden yolda nelerin yaşandığını öğrenmeye çalışacaklar. Bugün de Belediye Başkanımızı bu amaç doğrultusunda ziyaret ediyoruz” dedi.
BU GÖREVİ SEVEREK YAPIYORUZ
Ziyarette öğrenciler Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a çeşitli sorular yöneltti. “Belediye Başkanı olduğunuz için mutlu musunuz?” sorusuna cevap veren Akay “ “Mutluyuz ve bu görevi severek yapıyoruz” dedi. Bu görevi Çerkezköy halkından talep ettiklerini ifade eden Akay “Onlar da sağolsunlar bize bu görevi layık gördüler. Omuzlarımıza bu zor görevi yüklediler. Bu zorlu görevi yerine getirmek için çalışıyoruz. Görevimizi zorluğuna rağmen severek yapıyoruz ve mutluyuz” diye konuştu.
ŞUBAT’TA İHALESİ YAPILACAK
Öğrencilerin, Kentpark’ın ne zaman yapılacağını sorması üzerine konuşan Akay “Şubat ayı sonunda Kültür Merkezi’nin ihalesi yapılacak. Yanına yeni Kapalı Pazar Yeri yapılacak. Kentpark çalışmalarımız bu projeler ile başlıyor. İnşallah 2017 yazında yeni konserlerimizi yapacağımız Kentpark Projesi içerisinde gerçekleştireceğiz” dedi.
BOŞ ZAMANLARIMDA AİLEMLE VAKİT GEÇİRİYORUM
Başka bir öğrencinin “Boş zamanınız oluyor mu? Oluyorsa neler yapıyorsunuz?” sorusuna da cevap veren Akay “Nadir de olsa boş zamanımız oluyor. Boş zamanlarımda 8 yaşındaki oğlum ve 1.5 yaşındaki kızım ile zaman geçirmeye özen gösteriyorum. Mümkün olduğunca boş zamanlarımda aileme zaman ayırıyorum, onlarla beraber oluyorum. Zaman konusunda onlar da şikayetçi ama yapacak fazla bir şeyimiz yok” dedi.
NORMAL TRENDEN DE OLDUK
Hızlı trenine aşamada olduğunun sorulması üzerine de Akay “Hızlı tren Çerkezköy Belediyesi’nin değil Ulaştırma Bakanlığı’nın bir projesi. Ama henüz ortada somut bir şey yok. Hızlı treni beklerken normal trenden de olduk. O da artık çalışmıyor” dedi. Ziyarete Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli Polat İnce de katıldı.
Editör: TE Bilisim