Çerkezköy Bakış - MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ağırladı.

Ziyarette konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Başkan Vahap Akay’a çağrılarına kulak verip geldiği için teşekkür etti. Aydeniz, Çanakkale’nin Çan ilçesinde bulunan Termik Santral ziyaret ettiklerini belirterek, “Çan gerçekten güzel bir tesis. Çevreye minimum zarar veren bir tesis yapılmış. Bakanlık yetkilileri ile görüştüğümüzde bu konuyu bizlere detaylı şekilde anlattılar, bizde aklımızdaki tüm soruları kendilerine ilettik. Çerkezköy’de yapılan ÇED toplantısında da aklımızda kalan soruları sormak istedik fakat bir takım provokatörler buna izin vermedi” dedi.

“TERMİKÇİYMİŞİZ GİBİ ALGILANDI”

Aydeniz, toplantıda bakanlık yetkililerini korumak isterken termikçiler diye bizi adlandırdılar diyerek, “Bize, termik santrali siz yaptırıyorsunuz diye tepki gösterdiler. Öyle bir şey yok. Biz bu konuyu liderimiz Devlet Bahçeli ile de pek çok kez görüştük. Evet meselemiz milli enerji buna karşı değiliz. Tabii ki dışa bağımlı olmamalıyız ama insan sağlığı da birinci meselemiz. Devlet beyde bu düsturla karşılıyor termik santrali” diye konuştu.

“BEN O GRUPLARA GELMEMELERİNİ SÖYLEDİM”

Aydeniz’in ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ÇED toplantısına ilişkin konuştu. Başkan Akay, “O gün oraya gelen gruplardan birileri beni makamda yakaladı ve mecburiyetten konuştum. Gelecek kişilerin nerede oturduklarını sorduğumda hiçbirinin Çerkezköy’de olmadığını öğrendim ve bu konunun Çerkezköy’ün konusu olduğunu, kendilerinin buraya gelmemeleri yönünde konuştum. Fakat maalesef geldiler” dedi.

“KÖMÜRÜ NE İLE YIKAYACAKLAR”

Termik santrali masaya yatıran iki başkan tek dertlerinin Çerkezköy olduğunu vurguladılar. Ziyarette konuşan Başkan Vahap Akay, “ÇED raporuna ithal kömür kullanmayacağız maddesini koyacaklar mı diye soruyorum. Bu maddeyi koyamayacaklar. Şimdi kömürü taşımamak için santrali kömür rezervelerine yapacaklarını söylüyor. Bu kömürü nasıl yıkayacaksınız dediğimizde Meriç nehrinden su gelecekmiş. Bunun ne bir kamulaştırması gündemde ne de oradaki imar düzenlemesi. Suyu vatandaşların arsasından mı getirecekler?” dedi

“TESİS İNCELEMEM, ÇEVREYE BAKARIM”

Akay, Yatağan ve Afşin termik santral gezilerinde tesisleri gezmediğini ifade etti. Akay, neden Çan Termik Santrali’ne gitmediği sorusuna ise “Çan Termik Santraline de gideceğiz. Ama şunu diyebilirim ki, ben gittiğim yerlerde tesisi gezmem. Tesis ile bir işim yok. Çevredeki vatandaşları dinlerim, doğanın aldığı tahribata bakarım. Bu yüzden dört dörtlük tesis bile yapsalar bu santral Çerkezköy’ü yaşanmaz hale getirecek. Kuş uçma mesafesi 2 buçuk kilometre olan santralin ilçeye vereceği tahribatı hep beraber oturup düşünmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Basın mensuplarının sorularına da cevap veren Akay, ‘Tüm siyasi ilçe başkanlarıyla termik santral konusu ile ilgili bir araya gelir misiniz?’ sorusuna da cevap vererek bir çağrıda da bulundu. Akay, “Bu mesele Çerkezköy meselesidir. Abdullah Öğe başkanımız da iktidar partisi olarak gelsin masaya oturalım. Bu iş siyaset üstü bir konu.  Benim termik santral ile ilgili tereddütlerim var” dedi.

Editör: TE Bilisim