Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de ikinci dönem Belediye Başkanlığı görevini sürdüren ve adı şimdiden 2024 yerel seçimlerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geçen Vahap Akay, 4 yıllık süreçte yapmayı planladığı ve yapılması aciliyet gerektiren konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Koronavirüs salgını nedeniyle yatırımların ertelendiği bu günlerde pandemi ile mücadele çalışması yapan belediye ekipleri ilçe genelinde 215 bin maske dağıtımı yaparken, 120 ton ortam dezenfektanı ile hijyen çalışması yaptı.
1 Haziran itibariyle yeni normal süreçte ile birlikte hem koronavirüs tedbirlerine devam edeceklerini, hem de yatırım çalışmalarına başlayacaklarını belirten Akay,  Çerkezköy’den de geçecek olan ve büyük önem taşıyan hızlı tren projesine değindi. Akay, “Konu ile ilgili bir tereddüdümüz vardı. Milletvekillerimizle görüştük, Meclis Başkanımız Mustafa Şentop ile de görüştük. Belli konularda bizim tedirginliğimizi ortadan kaldıracak BSH kavşağında bizim geçiş güzergâhımızda ileriye dönük Çorlu yolu, Namık Kemal Bulvarı, Güveniş ve Hayri Batur Caddesi alanında hızlı trenin geçmesinde sorunlar olacağını anlattık. Olumlu görüşmeler yaptık, tedirginliklerimizi ortadan kaldıracak bir revize yapılacak diye bekliyoruz.” dedi.

“SORUN ÇORLU SUYUNUN ISLAHI İLE BİTECEK”

Derelerin kirliliği, ıslahı ile ilgili de değerlendirme yapan Akay, “Derelerin kontrolünün yasa ile beraber kontrolünün kimde olduğu çok açık. İş başa düştüğünde Çerkezköy Belediyesi üzerine düşeni yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Devlet Su İşleri’nden çok net bir talebimiz var. 2014’ten bu yana söylediğimiz bir talep. Çerkezköy’ün ani su baskınlarının dışında bir dere taşkını yaşıyoruz. Sorun Çorlu suyunun ıslahı ile bitecek. İhtiyaç Çorlu suyunun ıslahı. Sorun mülkiyet ve kamulaştırma sorunuydu. 2018 yılının sonunda bu iş ihale edildi, iş müteahhide teslim edildi. 15-20 gün içerisinde kaynak aktarımı olursa işe başlanılacak. Kanıksanmış bir sorunu ıslah etmek demek akar dere demek. Temizlik işlemleri yapılır fakat Çorlu suyu ıslahının kökten bitmesi lazım ki, dünkü şikayetlerimizden tamamen kurtulmalıyız. Bu işe kaynak aktarıp sorundan kökten çözülmesi lazım. Islah olmamış derelere kaçak deşarjların olmaması için, kırmızı, mavi dereler görmemek için bu dereyi işine başlatmak olacaktır.”dedi.

“İKİ PROJEDE HAZIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE BEKLİYOR”

Bağlık Viyadüğü ile ilgili gelişmelere yer veren Akay, “Büyükşehir Belediyesi’nde iki tane talebimiz var. Birincisi tepe kavşağı, burası Çerkezköy’ü dıştan çalıştıracak ve trafik sorununu azaltacak.  İkincisi, Bağlık Viyadüğü. İki projede hazır Büyükşehir Belediyesi’nde bekliyor. 

ÇERKEZKÖY’DE CİDDİ BİR DEĞİŞİM OLMUŞ OLACAK”

30 Mart 2019 seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçtiğini ve 4 yılık görev süresini kaldığını belirten Akay, “Kalan sürede ana arterlerde trafik sorunu çözülmüş, parklanma sorunu bitmiş, yeni bir kent meydanına kavuşmuş, yeşil alanları artan, park ve bahçeleri çoğalmış bir Çerkezköy olacak. Geçen dönem Çerkezköy gözle görülür bir değişim yaşadı, bu yılda öyle olacak. Ayrıca gözle görülmeyen, toprağın altına yapılan değişime de ihtiyaç var. Bu değişimlerde yapılarak görev sonunda Çerkezköy’de ciddi bir değişim olmuş olacak.” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilisim