Çerkezköy Bakış - Fabrika önünde düzenlenen basın açıklamasına Petrol-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recep Kethüda, Petrol-İş Sendikası Manisa, Çankırı, Trakya ve Düzce Şube başkanları ile sendika üyeleri katıldı. Yaklaşık 15 gündür eylemde olan Pas South işçileri de basın açıklamasına gelerek destek verdi.

“ANAYASAL HAKLARIMIZI KULLANIYORUZ

Petrol-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı yaptığı basın açıklamasında , “Arkadaşları Petrol-İş Sendikası’na davet ettik. Büyük bir çoğunluk yakalamışken durumdan haberdar olan işveren 19 arkadaşımızı bu kriz döneminde utanmadan sıkılmadan kapının önüne koydu. İçeride çalışmakta olan emekçi kardeşlerimiz sürekli baskı altındadır. İşveren, çalışanları toplayarak bu iş yerine kesinlikle sendika giremez diyerek sendikayla çalışmayacağını alenen arkadaşlarımıza ilan etmiştir. Biraz daha hukuksuz ileri giderek arkadaşlarımızın e-devlet şifrelerini alarak sendikadan istifa etmeye zorlamaktadır. Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Hiç kimse bunu engelleyemez. Sen nerenin patronusun da insanların üyeliğine müdahale ediyorsun. Coko Werk firmasına sendika girecek, arkadaşlarımız da Petrol-İş ailesine katılacak. Yönetim de bunu böyle bilsin. Coko Werk patronuna ve yönetimine seslenmek istiyorum, böyle bir kriz döneminde insanları kapı dışarı bırakmak dünyanın neresinde var. Bu işten atılan insanların çoluğu çocuğunun iki eli yakanızda olacaktır. Hiç mi vicdanınız yok. Evinize gittiğinizde ailenizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Bu işten atılan insanların çocuklarının yüzleri gözünüzün önüne gelmiyor mu? Bizim taleplerimiz bellidir. Biz işten atılan 19 arkadaşımızın bir an önce işe iade edilmesini talep ediyoruz. Onun dışında istediğimiz bir şey yok. Anayasal haklarımızı kullanıyoruz. Burada kimse vatan haini değil. Kimse teröristlik yapmıyor. Anayasanın vermiş olduğu hakları kullanıyoruz. Baskılar, tehditler bizi yıldıramaz. Haklıyız, sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“YOLUNUZ YOLUMUZDUR”

Baranlı’nın ardından konuşan Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recep Kethüda da, “Çıkarılan arkadaşlarımızın onurlu mücadelesinin yanındayız. Siz emek mücadelesi verirken biz de Petrol-İş Sendikası olarak genel başkanımız başta olmak üzere merkez yöneticilerimizin hepsinin size selamı var. Bu onurlu mücadeleyi Petrol-İş Sendikası olarak sonun kadar yanındayız. Hiçbir zaman kuşkunuz olmasın. Bu mücadele sonuçlanana kadar eylemler devam edecek. Yolunuz yolumuzdur” dedi.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri dağıldı.


 

Editör: TE Bilisim