Çerkezköy Bakış - ÇTSO tarafından üyelere “Sn. Üyemiz, İşletmelerinizdeki maske ihtiyaçlarınız için http://ushas.com.tr/uruntalep.html adresinden sisteme kayıt olup ürün talebinde bulunmanız gerekmektedir. Maske adedi 0,85 Kuruş'tur.” Kısa mesajı gönderildi. Bu mesaja ise birçok kesimden tepki geldi. 

ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, maske satışının odaları ile bir ilgisinin olmadığını, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğünden gelen yazıya istinaden bu mesajın atıldığını açıklasa da, eleştirilerden kurtulamadı. Eleştiren isimlerden biri de ÇTSO eski meclis üyesi Ahmet Türker.

“HALA GEÇ KALINMIŞ DEĞİL”

Türker, sosyal medya hesabından ÇTSO’nun üyelere yolladığını mesajı paylaşarak, “Halbuki Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın kendisi, maskeyi ucuza üreterek üye işletmelere ücretsiz dağıtmayı düşünebilirdi. Nerelere ne harcamalar yapılmıyor ki. Ticaret Odaları, üyelerini bugünlerde desteklemeli. Kibirden uzaklaşmak, eleştirilere açık olmak gerek. Hala geç kalınmış değil.” dedi.

“ÇTSO’NUN BU DÖNEMDE ÜYELERİNE ÇOK DAHA YARDIMCI OLMASINI BEKLERDİM"

Türker’in bu paylaşımına ÇTSO’yu eleştiren çok sayıda yorum da geldi. Bu yorumlara da cevap veren ve ticaret odasının maske satmadığına vurgu yapan Türker, “Ticaret odası maske satmıyor. Bu mesajla, işletmeleri devletin bir kurumundan ucuz maske almak için yönlendiriyor. Ancak ben, Ticaret odasının bu imalatı kendisinin daha ucuza mal ederek üyelerine ücretsiz ve çok kısa sürede iletebileceğini ifade etmek istedim. Ticaret odamızın böyle bir kaynağı da böyle bir iş gücü de var. Bütün mesele organizasyon. Biz kendi cerrahi maskemizi kendimiz üretiyoruz. Büyük risk altında çalışan personelimiz için N95 maske ihtiyacımız oluyor, onu da USAŞ’tan almaya çalışıyoruz. Kısıtlı sayıda verebildikleri için mecburen dış piyasadan çok daha pahalıya alıyoruz. Yani bizim ihtiyacımız olan maskeyi ÇTSO burada üretemez. Tabi ayrıca bizim maske, tulum, gözlük gibi başka ihtiyaçlarımız da oluyor. Her işletmenin şu sıralar büyük sıkıntıları var. ÇTSO’nun bu dönemde üyelerine çok daha yardımcı olmasını beklerdim.”

Editör: TE Bilisim