Çerkezköy Bakış - Veliköy Kapalı Düğün Salonunda düzenlenen geceye, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, siyasi parti temsilcileri, Trakya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Burhan Koç, Trakya Yozgatlılar Federasyonu Kurucu Başkanı Osman Karadavut ve Yozgatlı vatandaşlar katıldı.
Programda ilk olarak açılış konuşmasını yapan Koç, kurucu dernek başkanı Karadavut’a teşekkürlerini ileterek sözlerine başladı. Koç, “Beni bu makama layık gören, her zaman arkamda dimdik duran Federasyon Kurucu Başkanımız Osman Karadavut’a ve kurucu dernek başkanlarımıza bir kez daha huzurunuzda ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

“BİZ TRAKYA’DA KOCAMAN BİR AİLEYİZ”

En büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Koç, “Trakya Yozgatlılar Federasyonu , Trakya’nın en ilki ve en büyük sivil toplum kuruluşu olarak tarihteki yerini almıştır. Bölgemizde bulunan 13 bin üyemizle, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağıyla yürüyerek, bir çığ gibi büyümek amacımızdır. Biz Trakya’da gurbetçi değil, bilakis ev sahibiyiz. Biz Trakya’da kocaman bir aileyiz. Bu ailenin tüm fertlerinin birbirine sımsıkı kenetlenmesi ve dimdik durması en büyük temennidir.” İfadelerini kullandı.

BABASININ ŞİİRİNİ OKUDU

Koç, babası İbrahim Koç’un yazdığı Eski Günleri Özledim, şiiri ile konuşmasını sonlandırdı.

“BİRLİK BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

Burada kısa bir konuşma yapan Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, “İnşallah 31 Mart akşamı güzel bir seçim geçireceğiz. Seçimlerin gelip geçici olduğunu hepimiz biliyoruz. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Bu akşam burasının siyaset yeri olmadığını düşünüyorum. Bu birlik beraberliğimiz daim olsun. Hepiniz Allah’a emanet olun.” dedi.

“KARDEŞÇE BİR ARADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çerkezköy’ün, 7 coğrafyadan 81 ilden vatandaşları bir arada barındırdığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy, memleketimizin 7 coğrafyasından insanlarıyla bir araya geldiğimiz, birlik içerisinde, kardeşlik içerisinde; işi için, aşı için bu topraklarda buluştuğumuz; kardeşliğimizi, komşuluğumuzu pekiştirdiğimiz, arkadaş, ahbap olduğumuz topraklar. Çerkezköy’ün dününden, bugününe, yarınına hep birlikte hizmet ediyoruz. Bu hizmeti ederken memleketimin 81 ilinden gelen tüm hemşehrilerimle kültür dayanışması içerisinde geçirdiğimiz bu yıllarda, bu işlere emek veren, zamanını ayıran dernek başkanlarımla bir ortak payda da buluşuyoruz. Çerkezköy paydasında bulunuyoruz. Gönül birlikteliğini bir araya getirmek, kardeşliklerimizi artırmak, komşuluklarımızı artırmak, birbirimizi tanımak, birbirimize daha fazla sıkı sıkı tutunarak, memleketimin birliğini birlikteliğini ay yıldızlı Türk bayrağı altında bağımsızlığımızı, atalarımıza olan borçlarımıza inancımızla, geleceğe hep birlikte, kol kola, omuz omuza yürüyoruz. Bizler, bu birlik beraberlik duygularıyla birbirimize sımsıkı tutunarak kenetlenerek, hep birlikte memleketimin 7 coğrafyasının tüm insanlarıyla kardeşçe bir arada olmaya devam edeceğiz. Çerkezköy böyle bir güzellik, bu güzelliği bizlere yaşatan tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımız gönderiyorum. Bu gecede buluşmamızı sağlayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

“YOZGATLILARLA BİR ARADA OLMANIN GÜZELLİĞİNİ YAŞAMAK İSTEDİK”

Tüm işlerini iptal ederek programa katıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Federasyon başkanımız böyle bir gece yapılacağını, birlik beraberliğin en üst seviyeye çıkacağını söyleyince biz de bütün programlarımızı iptal ettik. Gerçekten çok sevdiğim Yozgatlılarla bir arada olmanın güzelliğini yaşamak istedik. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı bundan sonra Yozgatlılar’ın fahri hemşehrisidir, sonuna kadar da arkasındadır. Her şey gönlünüzce olsun.” dedi.

5 BİN TL BAĞIŞTA BULUNDU

Gelenek gereği içerisinde yemek bulunan testiyi kıran Kozuva, “Bence bu testi 5 bin TL eder” diyerek, derneğe 5 bin TL destek bağışında bulundu.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Yozgatlılar, gecenin devamında çalan şarkılar eşliğinde gönüllerinde eğlendi.

Editör: TE Bilisim