Cumhuriyet Mahallesi Tepe Mevkii ve Narin Kavşağı’nda Trafik Denetleme ve Şube Müdürlüğü’nden oluşan ekipler tarafından alkol uygulaması yapıldı. Yapılan uygulamada birçok araç sürücüsü alkol kontrolünden geçti.

Trafik polislerini alkol uygulaması yapması, bir çok vatandaşlarca memnuniyetle karşılanırken, bu tür uygulamaların sürekli yapılmasının vatandaşlar tarafından iyi olacağı ifade edildi.

BAZI SÜRÜCÜLER EKİPLERE ZOR ANLAR YAŞATTI

Kontroller esnasında alkollü olduğu tespit edilen sürücüler, sürücü belgelerine el konulacağını öğrendiğinde, "abi yap bir şeyler”, “ömrümde ilk defa alkol aldım, onda da yakalandım. İsterseniz sicilime bakın”, “abi ehliyetim giderse hayatım kararır, ben ticari araç kullanmak zorundayım” diyerek, cezadan kurtulmak istediler.

MOTORSİKLETLİLER DE TAKILDI

Ekiplerin uygulama yaptığı sırada uygulama noktasına gelen 2 motorsiklet, polisleri görünce geri dönmeye çalıştı. İlçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerin müdahalesiyle kaçamayan motorsikletli gençlerin, yapılan sorgularında sürücü belgelerinin olmadığı tespit edildi.
Motorsikletler, çekici yardımıyla otoparka gönderildi.

CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Yaklaşık 2 saat süren uygulamada alkollü araç kullanan 5 sürücünün ehliyetine el konulurken, sigortasız ve muayenesiz trafiğe çıkan araçlara da gerekli cezai işlemler yapıldı.
 

Editör: TE Bilisim