Çerkezköy Balık Pazarı’nda 4,5 aylık aranın ardından tezgahlar şenlendi, balıklar yerini almaya başladı.   

Bu sezonki ilk mahsulün palamut olduğunu belirten balıkçılar, deniz soğudukça ve zaman geçtikçe diğer balıklarda da artış olacağını belirttiler. Bunun yanı sıra maliyetlerin yüksek olduğunu söyleyen balıkçılar “Bu balık fiyatına da yansıyor” dediler.Balıkçı esnaflarından Yaşar Akkurt, şuanda tezgahlarda hamsi, istavrit, palamut, uskumru, çupra, levrek ve mezgit gibi balıkların olduğunu belirterek, “Her zaman olduğu gibi yerli palamut ile başladık mahsule. Eylül’den başlayıp Kasım’a kadar yerli palamut sürüyor. Fiyatlan ise en küçük palamut 35 TL’den başlıyor ve büyüklüğüne göre 90 TL’ye kadar çıkıyor. Uskumrunun kilosu 40 ila 50 TL, hamsinin kilosu 50 TL, istavrit ise 70 TL’den satılıyor. Çupra ve levreğin adet fiyatı ise 60 TL.” dedi.

PALAMUT 35-90 TL ARASI 

Bir diğer balıkçı esnafı Tugay Ayaz ise, sezonun açılmasıyla birlikte tezgahların dolmaya başladığını belirterek, “Tezgahta, hamsi var boğazdan gelen Kıyıköy’den çıkan palamutlar ve uskumru var. Yerli olan bunların yanı sıra yetiştirme olan levrek ve çupra var.” dedi. Fiyatlardan bahseden Ayaz, “Şuanda hamsi ortalama 60 TL, İstavrit ise 60-70 TL civarlarında. Palamutlar ise boyutuna göre 35 ile 90 TL arasında satılıyor. Uskumrunun kilosu ise 60-70 TL civarında.” ifadelerini kulandı.

PALAMUT TAVSİYESİ

Balık tüketimi için şu anda vatandaşlara önerilerde de bulunan Ayaz, “Şu anda en iyi balık palamuttur. Hem bol çıkması hem de taze olmasıyla şu an palamut tüketmek daha uygundur.” dedi.
 

Editör: TE Bilisim