banner265

banner571

Cağ Kebap Salonu Yenilenen yüzüyle misafirlerini ağırlıyor

Erzurum Cağ Kebap Salonu yenilenen yüzüyle müşterilerine cağ kebabı lezzetini sunuyor.

Cağ Kebap Salonu Yenilenen yüzüyle misafirlerini ağırlıyor
banner301
Çerkezköy Bakış - Trakya’nın ilk ve tek Cağ Kebabı Salonu olarak hizmet veren Erzurum Cağ Kebap Salonu, Güveniş Caddesi’ndeki adresinde yenilenen yüzüyle misafirlerini ağırlıyor. Erzurum Cağ Kebap Salonu Çakır Taşkın, cağ kebabının nanda yoğurdu, tatlı soğan, kızarmış biber ve lavaş ekmeğiyle birlikte servis edildiğini söyleyerek “Bu özel lezzeti tatmak isteyen tüm Çerkezköylüleri yenilenen yüzü ile işletmemize davet ediyoruz” dedi.

Uzun yıllar Güveniş Caddesi’ndeki adresinde müdavimlerini ağırlayan Erzurum Cağ Kebap Salonu yenilenen yüzüyle müşterilerine cağ kebabı lezzetini sunuyor.

12 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYOR

İşletme sahibi Çakır Taşkın, Çerkezköy’e 2004’te 8’inci şube olarak açıldıklarını belirterek, her geçen gün daha geniş kitlelere hizmet sunduklarını söyledi. Aile boyu cağ kebabı ile uğraştıklarını anlatan Çakır Taşkın, Cağ Kebabının tarihçesi hakkında bilgi verdi.

TARİHÇESİNİ ANLATTI

Bilinenin aksine Cağ Kebabı’nın esas isminin ‘Eşkıya Kebabı’ olduğunu söyleyen Taşkın, “Cağ Kebabı adını geçmiş dönemlerde işlediği suçlardan ötürü dağlara çıkarak yaşamını sürdüren suçluların ayakla kalmak için kuzu yakalayıp, pişirmesinden alıyor. Eşkıya imkansızlıktan iki taş arasına bir şiş uzatarak eti çevirip pişirirmiş. Bundan dolayı eşkıya kebabı denmiş. Daha sonra modernleştikçe cağ kebabı adını almış. Cağ da yine Anadolu'da kadınların örgüde kullandığı şişlere ‘cağ’ denir. Buradan adını almış.” şeklinde konuştu.

“CAĞ KEBABINI ÖZENLE HAZIRLIYORUZ”

Cağ Kebabı’nın kuzu etinden yapıldığını anlatan Taşkın, kuzu etini de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden temin ettiklerini kaydetti. Trakya’dan kuzu eti kullanmadıklarını söyleyen Taşkın “Kekik ile beslenemeyen kuzuların etini yağ bağlar. Bundan dolayı da et koku verir. Ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kuzular doğal ortamda besleniyor. Bunun yanı sıra kekik ile beslendiklerinde etleri yağ bağlamıyor. Bizler de bundan dolayı Trakya bölgesinden kuzu eti kullanmıyoruz. İşletmemize gelen müşterilerimiz et kokusu duyamazlar. Müşterilerimize sunduğumuz cağ kebabının terbiyesini kendim yapıyorum, ustamız ise eti pişiriyor.” dedi.

“LEZZETİ SIRRINDA SAKLI”

Taşkın, Cağ kebabının lezzetinin sırrında olduğunu söyleyerek tüm ürünlerin katkısız olduğunu belirtti. Cağ kebabı ile birlikte müşteriye sundukları hiçbir üründe katkı malzemesi kullanmadıklarını anlatan Çakır “Cağ kebabının yanında doğal manda yoğurdu, tatlı soğan, kızarmış biber, turşu biler ve lavaş sunuyoruz. Hem kendimize hem de ürünümüze güveniyoruz. Kendi evimizde gönül rahatlığı ile tükettiğimiz organik ürünleri müşterilerimizin damak tadına sunuyoruz. Bunun için çok huzurluyuz. Müşterimiz sunumumuzdan mutlu oldukça bizler de çok daha mutlu oluyoruz” diye konuştu.

“KUZU ETİ AĞIZDA TAKILMAZ”

Cağ kebabındaki kuzu etinin ağızda takılmaması gerektiğini anlatan şöyle devaö etti: “Cağ kebabının eti ağızda takılıyorsa et, kuzu eti değildir. Cağ kebabı ya koyun ya da keçi eti ile yapılmıştır. Bu şekilde yapılan cağ kebabı da gerçek cağ kebabı değildir, lezzet de vermez. Ürün kalitesine olduğu kadar işletmemizde hijyene de çok büyük önem veriyoruz. Müşterimiz istedikleri an mutfağımızı gezebilir”

 “VEJETARYENLER BİLE CAĞ KEBABININ MÜDAVİMİ OLUYOR”

Hayatında kuzu eti yemeyenlere işletmelerinde cağ kebabını beğendirdiklerini belirten Taşkın “kendisini vejetaryen olarak tanımlayanlar dahi cağ kebabının müdavimi oluyor. Müşterimize memnun kaldıkça işimize saygımız daha da artıyor.” dedi.

“HER KESİMDEN MÜŞTERİLERİMİZ BULUNUYOR”

Çerkezköy’ün sanayi bölgesi olmasından dolayı müşterilerinin ağırlığının üst düzey müşteriler olduğunu söyleyen Çakır Taşkın, “yerli, yabancı birçok fabrika sahibi, iş adamı, genel müdür ve fabrikaların üst düzey yöneticileri müşterilerimiz arasında bulunuyor. Bunun dışında Çerkezköy’de hizmet verdiğimiz 12 yıl boyunca Çerkezköylüler de cağ kebabı lezzetini işletmemizde yaşıyor” diye konuştu.

“MÜŞTERİLERİMİZ BAŞTACIMIZ”

Müşterilerinin kapıda karşılanıp, kapıya kadar uğurlandıklarını söyleyen Taşkın, ilk kez karşılaştığı müşterisini 20 yıllık dostu gibi karşıladıklarını belirterek “Müşterilerimiz, işletmemize geldiği andan işletmemizden çıktığı süreye kadar baş tacımızdır. Kendileri en iyi şekilde karşılanır, kendilerine en iyi şekilde servis yapılır, sonradan da en iyi şekilde uğurlanır. Servis esnasında yüksek sesle konuşulmaz, yan yana bulunan masalardaki müşterilerimiz birbirlerini duymaz. Her müşterimiz baş tacımızdır, ayrımcılık yapmayız. İster masa, ister tabure isterse yer sofrasında servis sunarız’’ dedi.

“YETER DİYENE KADAR SERVİSE DEVAM’’

Çakır Taşkın, cağ kebabının sunum şeklinin de çok önemli olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Cağ kebabını tek tek sıcak bir şekilde servis ediyoruz. ‘Yeter’ diyene kadar da servise devam ediliyor.” Cağ kebabı dışında Erzurum’a has kadayıf dolmasını da Çerkezköylülerin damak tadına sunduklarını söyleyen Taşkın, “Dolma kadayıfı kendimiz yapıyoruz, kendimiz ikram ediyoruz.” dedi.

KADAYIF DOLMA

Hem Cağ kebabını hem de kadayıf dolmayı müdavimleri için dünyanın dört bir yanına gönderdiğini anlatan Taşkın, “Çerkezköy’de dünyanın dört bir yanına Erzurum kültürünü tanıttığımız için çok mutluyuz. Aynı hizmet anlayışımızla işimize saygımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

SEMAVERDE ÇAY KEYFİ

Taşkın, cağ kebabı ikramının ardından müşterilerine semaverde çay ikramında bulunduklarını anlatarak “Çaysız kebap, kebapsız çay olmaz. Bundan dolayı da cağ kebabının ardından semaverde müşterilerimize çay ikramında bulunuyoruz.” dedi.

Kaynak: Çerkezköy Bakış
Yorumlar (0)
banner683
Namaz Vakti 03 Temmuz 2022
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Trabzonspor 38 81
2. Fenerbahçe 38 73
3. Konyaspor 38 68
4. Başakşehir 38 65
5. Alanyaspor 38 64
6. Beşiktaş 38 59
7. Antalyaspor 38 59
8. Karagümrük 38 57
9. Adana Demirspor 38 55
10. Sivasspor 38 54
11. Kasımpaşa 38 53
12. Hatayspor 38 53
13. Galatasaray 38 52
14. Kayserispor 38 47
15. Gaziantep FK 38 46
16. Giresunspor 38 45
17. Rizespor 38 36
18. Altay 38 34
19. Göztepe 38 28
20. Ö.K Yeni Malatya 38 20
Takımlar O P
1. Ankaragücü 36 70
2. Ümraniye 36 70
3. Bandırmaspor 36 62
4. İstanbulspor 36 60
5. Erzurumspor 36 58
6. Eyüpspor 36 57
7. Samsunspor 36 51
8. Boluspor 36 50
9. Manisa Futbol Kulübü 36 49
10. Tuzlaspor 36 49
11. Denizlispor 36 49
12. Keçiörengücü 36 48
13. Gençlerbirliği 36 48
14. Altınordu 36 45
15. Adanaspor 36 45
16. Kocaelispor 36 44
17. Bursaspor 36 44
18. Menemen Belediyespor 36 38
19. Balıkesirspor 36 12
Takımlar O P
1. M.City 38 93
2. Liverpool 38 92
3. Chelsea 38 74
4. Tottenham 38 71
5. Arsenal 38 69
6. M. United 38 58
7. West Ham United 38 56
8. Leicester City 38 52
9. Brighton 38 51
10. Wolverhampton Wanderers 38 51
11. Newcastle 38 49
12. Crystal Palace 38 48
13. Brentford 38 46
14. Aston Villa 38 45
15. Southampton 38 40
16. Everton 38 39
17. Leeds United 38 38
18. Burnley 38 35
19. Watford 38 23
20. Norwich City 38 22
Takımlar O P
1. Real Madrid 38 86
2. Barcelona 38 73
3. Atletico Madrid 38 71
4. Sevilla 38 70
5. Real Betis 38 65
6. Real Sociedad 38 62
7. Villarreal 38 59
8. Athletic Bilbao 38 55
9. Valencia 38 48
10. Osasuna 38 47
11. Celta Vigo 38 46
12. Rayo Vallecano 38 42
13. Elche 38 42
14. Espanyol 38 42
15. Getafe 38 39
16. Mallorca 38 39
17. Cadiz 38 39
18. Granada 38 38
19. Levante 38 35
20. Deportivo Alaves 38 31