Kurban Bayramı’na az süre kala, bu yıl da Bağlık Mahallesi’nde kurulan kurban satış alanında kurbanlık satışı başladı. Satıcılar bu sene pazarda geçen seneye oranla daha fazla hareketlilik beklediklerini ifade ederken, küçükbaş hayvanların 500 ila 900, büyükbaş hayvanların ise 6 bin TL ile 15 bin TL arasında olduğunu söylediler.

Çerkezköy Bakış -
Kurban bayramına az süre kala Bağlık Mahallesi’ndeki kurban pazarında çadırlar kurulmaya başladı.

KURBANLIK SATIŞI BAŞLADI

Kurban Bayramına sayılı günler kala Çerkezköy kurban pazarında da hareketlilik başladı. Kurban satıcılıları çadırlarını Bağlık Mahallesi’nde bulunan hayvan pazarında kurarken, küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatlarında geçen yıla oranla az da olsa artış olduğu belirtildi.

500 TL İLE 900 TL ARASINDA

Kurban pazarında çadırını kuran kurban satıcısı Sedat Ak, küçükbaş hayvan fiyatlarının 500 TL ile 900 TL arasına değiştiğini söyledi. Geçen sene küçükbaş hayvan yemlerinin 40 TL olduğunu ve bu sene bu fiyatın 55 TL’ye yükseldiğini de kaydeden Sedat Ak, “Bu sene yemlerde 15 TL’lik bir artış yaşandı. Küçükbaş hayvanın canlı hali ile kilosu 13 TL’den 14 TL’ye yükseldi. Bu fiyatlarda da ortalama bir küçükbaş 500 TL ile 900 TL arasında değişiyor. Pazara 240 küçükbaş hayvan ile girdik ve şuan 50 tanesi satıldı. Bu seneki satışların geçtiğimiz seneye göre daha hareketli olacağını tahmin ediyoruz.” dedi.



PAZARIN AĞIR ABİSİ BORAN

Kurban pazarında her sene olduğu gibi bu sene de pazarın en ağır büyükbaş hayvanına ilgi yoğun oldu. Ağırlığı tam olarak bir buçuk ton olan Boran isimli büyükbaş kurban, 17 bin TL fiyatıyla alıcı bekliyor. Büyükbaş hayvanlarda fiyat aralığı ise 6 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor. Kurban satıcıları çiftliklerde kurbanlıkların bir bölümünün satıldığını söylerken, kurban pazarlarına eskisi gibi ilginin olmadığından da yakındı. 
Editör: TE Bilisim