Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesinden yapılan açıklamada, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın seçim çalışmalarını sürdürdüğü ve Kızılpınar Mahallesinde Uyan Kıraathanesi’ni, Bağlık mahallesindeki Bağlık Kıraathanesi’ni ve Gazi Osman Paşa Mahallesindeki İşçi ve Emekli Memurlar Derneği’ni ziyaret ederek 5 yıl boyunca yaptığı çalışmalar ve yeni projeleri hakkında bilgiler vererek, vatandaşlardan destek istediği belirtildi.
Açıklamada, Akay’ın yaptığı konuşmalara da yer verildi. Yaklaşık 5 yıl önce Çerkezköy halkının teveccühü, Allah’ın izni ile Belediye Başkanlığı görevine seçildiğini ve 5 yıldır bu görevi yapma gayreti içerisinde olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediye kapısından içeri girerken parti rozetimi çıkardım ve herkesin Belediye Başkanı olacağımı söyledim. Görev sürecim boyunca herkese eşit ve ortak hizmet etme anlayışıyla çalışmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kentimiz 81 ilden göç alıyor. Bu vatandaşlarımızı Çerkezköylülük bilinci ile ortak hemşericilik anlayışında buluşturmaya gayret ettik. 5 yıl boyunca ayrıştırmadan, herkesi kucaklayarak hizmet etmeye çalıştık. Sen demedik, senden demedik, ben demedik, benden demedik hizmet ettik. Eksiklerimiz, hatalarımız olmuş olabilir ama 5 yıl boyunca bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası ile hizmet etme gayretinde olduk” dedi.
31 Mart günü Yerel Seçimlerin yapılacağını kaydeden Akay, “O gün herkes sandığa giderek oyunu kullanacak. 31 Mart Pazar günü perde açılacak, oy pusulası ve mührü alarak oy kullanma kabinine gireceksiniz ve perde kapanacak. Sizden ricam o an elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Size kim daha iyi hizmet etti, önümüzdeki 5 yıl kim daha iyi hizmet eder bunu düşünün ve oyunuzu öyle kullanın” ifadelerini kullandı.

KIZILPINAR’IN KANAYAN YARASINA MERHEM OLDUK

Göreve geldiğinde Kızılpınar’da içme suyu hattının değiştirilmesi sonrası onarılmayan, çamur içinde yolları devraldığını belirten Akay, “Bunun yanında yıllardır görmezden gelinen bir altyapı sorunu da vardı. Bir karar vermemiz gerekiyordu. Ya biz de bu altyapı sorununu görmezden gelip hemen üstyapı çalışmalarına başlayacaktık ya da Kızılpınar’ın bu kanayan yarasına merhem olmak için altyapı sorununu ortadan kaldıracaktık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallemizde 85 kilometre kanalizasyon hattı, 5 kilometre de yağmursuyu hattı döşendi. Tüm parsel bağlantıları yapıldı. Kasım 2016’da başlayan altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Kasım 2017 itibari ile başlayan yol çalışmalarımız bugün bitme aşamasına geldi” diye konuştu.

YENİ DÖNEMDE 22 ADET PARK VE YEŞİL ALAN DÜZENLEMESİ YAPACAĞIZ

Kızılpınar Mahallesi’nde 250 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Vahap Akay, “Yapılan çalışmalar sayesinde Kızılpınar Mahallesi sakinlerimiz çamurlu yollardan kurtuldu. 1 yıl önce Mahalle sakinlerimizden gelen taleplerin yüzde 95’i yollarla ilgiliydi. Bugün ise gelen taleplerin yüzde 85’i park ve yeşil alan düzenlemeleri ile ilgili. Bundan sonraki süreçte İlçe Merkezimizde 8 mahallemizde yaptığımız park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısını Kızılpınar’da da gerçekleştireceğiz. Diğer mahallemizde olduğu gibi Kızılpınar’da da vatandaşın olan alanları revize edip, tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandıracağız. Önümüzdeki dönem Kızılpınar’da 22 adet park ve yeşil alan düzenlemesi yapacağız” dedi.

KIZILPINAR’A KAPALI PAZAR YERİ KAZANDIRDIK

Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi’ne bir de Kapalı Pazar Yeri kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Akay, “Mevcut durumda sokaklarda kurulan Pazar, trafiği olumsuz etkilediği gibi, kirliliğe de neden oluyor. Pazarcı esnafımızı yeni Pazar yerimize yerleştirdik. Vatandaşlarımız artık daha nezih ve daha rahat bir ortamda Pazar alışverişlerini yapabiliyor. Ayrıca trafikte yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkmış oldu. Kızılpınar Mahallemize Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nu kazandırdık ayrıca Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezimizi hizmete açtık” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ VE KENT PARK AÇILIYOR

Çerkezköy’ü Büyükşehir Belediyesi’nin 27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi yapımına başladığını ve çok yakında hizmete açılacağını belirten Akay, “Yüzme Havuzumuzun temeli atıldı. Kent Park’ta ikinci etapta bitme aşamasına geldi ve buranın da Perşembe günü açılışını gerçekleştireceğiz. Kent Park’ı Fatih Camii’ne bağlayan Pınarca Deresi’nin etrafının yaşam alanı haline getirdik. 10 yıldır atıl durumda bulunan İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nu yeniden düzenleyip, 29 Ekim Spor Kompleksi haline getirdik ve çocuklarımız ile gençlerimizin kullanımına açtık.

118 NOKTADA PARK VE YEŞİL ALAN ÇALIŞMASI YAPTIK

Çerkezköy genelinde tam 118 noktada park ve yeşil alan çalışması gerçekleştirerek, Çerkezköy halkının park ve yeşil alanlarını kendilerine modern bir şekilde iade ettik. Vatandaşlarımızın girmekten imtina ettiği, karanlık alanları düzenleyip, modern hale getirerek, onların kullanımına sunduk. Kartaltepe Piknik Alanı’nı yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının kullanımına modern bir şekilde açtık. Yetmedi bir de içerisine Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını da 23 Nisan Parkı koyduk. Binlerce çocuğumuz aileleri ile birlikte burada güzel vakit geçiriyor” dedi.

GÖNÜLLERE DOKUNAN BİR BELEDİYE OLDUK

Yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Akay, “Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavak Dere ıslah çalışmalarını tamamladık. Kentimizde eğitim açığının kapanması için elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. Belediye ile vatandaşlarımızı buluşturmakla ilgili sorumluluklarımızı da yerine getirdik. İyi günde kötü günde vatandaşımızın yanında olduk. Taziye çadırı ve ikramı ile bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza evde yemek hizmeti ile dini ve milli bayramlarda, önemli günlerde halkımızla beraber olduk. Öğrencilerimize kırtasiye ve kıyafet yardımı ile vatandaşlarımıza erzak yardımı ile zor zamanlarında yanlarında olduk. Çorba Çeşmemizden her sabah akan çorba ile vatandaşlarımızı hatırlamışız. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda Belediye olarak çiçek dağıtımını gerçekleştirdik. Kısacası 5 yıl boyunca vatandaşla iç içe olan, gönül Belediyeciliğini gerçekleştirmeye çalıştık” dedi.
 Önümüzdeki 5 yıl için vatandaşlardan destek isteyen Akay, Meydan Altı Otopark Projesi, Meydan Düzenlemesi, Atatürk Viyadüğü Yaya Yolu Genişletme Projesi, Altıyol Kavşağı Bat-Çık Projesi, kamulaştırması yapılan, ihale aşamasına gelen Bağlık Viyadüğü gibi bir çok projeyi önümüzdeki 5 yılda hayata geçirileceğini ifade etti.
 

Editör: TE Bilisim