Çerkezköy Bakış - Aslen Tokatlı olan ve 20 yıldır Çerkezköy’de yaşayan Murat Vural, elektronik öğretmenliğinin yanı sıra iş güvenliği uzmanlığı konusunda da master yapıyor. Hüzünlüğü olduğu anlarda eline kağıt ve kalemi alan Yılmaz, duygularını ise satırlara dökerek şiirleştirdi. Gazi Üniversitesi Elektronik Öğretmenliği mezunu olduğunu ve iş güvenliği uzmanlığı alanında Marmara Üniversitesinde Yüksek Lisans yaptığını belirten Vural, “Hüzünlü olduğum bir zamanda yazmaya başladım ve beni hüzünlerimden arındırdı. Yazmaya devam ettikçe kendi iç dünyama yolculuk yapmaya başladım ve kendimi daha net tanıma fırsatı buldum. Ayrıca ilk kitabım farklı pencerelerden hayata bakmayı öğreterek insanları daha net anlamama yardımcı oldu. Bir şair/yazar için önemli olan en önemli unsurdur empati kurmak, kendini diğer insanların yerine koymak. Diğer büyük katkısı bu oldu bana.”dedi.
 

11 AY ÖNCE ŞİİR YAZMAYA BAŞLADI

Edebiyatla tanışmasının tarihe olan merakından kaynaklandığını belirten Vural, “2009 yılında, her şeyi sorgulayan ve körü koruna kalıplara bağlı yaşamayı sevmeyen biri olduğumdan edebiyat dünyasına olan merakımda her geçen gün artmıştı. Duygu yoğunluğu yaşadığım bir dönemde, arada bir şeyler karalar ve paylaşırdım. Yazdıklarım çok değerli arkadaşımın dikkatini çekmiş ve beni yazmaya zorlamıştı. Kitabımı yazmaya başlama maceram ise gene duygu yoğunluğu yaşadığım karlı bir kış gününde doğayı gözlemlerken gökyüzü ile okyanusun aşkını kaleme alarak başlamıştı. Yani yaklaşık 11 ay önce. Edebiyat aslında benim için tüm bilimlerin dilidir. Edebiyat olmadan ne bir bilimsel olay açıklanabilir ne de Tarih etkili bir şekilde sorgulanabilir. Bana göre felsefenin de temelidir edebiyat. Yani her türlü duyguyu, karmaşayı, Olayı olguyu doğadaki her şeyi dillendirme yoludur Edebiyat. İki unsur çok önemlidir benim için. Okumak ve yazmak. İnsanın bir evrendir, evrende nasıl keşfedemediğimiz noktalar var ise insanda da bu oldukça fazladır, yani yazmak ve okumak insanın bilinmeyen karanlık noktalarına güneşi ve ayı taşımak gibi. İçten içe bir meşale yakmak gibi benim için.”ifadeleriniz kullandı.
 

KALEMİN KÖLESİ OLMUŞ BİRİSİYİM

Çıkarttığı şiir kitabından önce hiçbir hazırlığının olmadığını sözlerine ekleyen Vural, “Heyecanla yazdım içimden gelen güçlü bir hisle karar verdim ama yazım süresince daha iyisini yazmak için daha fazla okudum, gezdim ve araştırdım. Bundan sonra da aynı tarzda yazmaya devam edeceğim. Sonraki kitaplarıma ancak, öykü ve deneme tarzında da projelerim için çalışmalara başladım. Kendimi bir şair/yazar olarak asla görmüyorum. Ben kendimi kalemin kölesi olmuş, yazma hastası bir insan olarak görüyorum. Kendimi sorgulamama ve kendi iç dünyama keşfe çıkaran en önemli yazarlar Kafka, Dostoyevski, Tolstoy’dur. Benim için hem yazın dünyamı etkilemiş yazarlardır, hem de kalemimi kalıplardan kurtarıp özgür bir şekilde yazmamı sağlamıştır. Şairlerden ise Yunus Emre, Orhan Veli, Cahit Zarifoğlu, Özdemir Asaf ve Sheakpeare etkilemiştir. Yeni kitabım için ve birde deneme kitabı için çalışmalara başladım. Umarım kısa zamanda okurlarımla yeni kitaplarda bir araya gelebilirim.”dedi.
 

KİTABIN SATILDIĞI YERLER

Okurlarının yazdığı kitaba Çerkezköy Ütopya Kitapevi ile internet üzerinden online kitap satışı yapılan İdefix ve DNR’de satıldığını belirti.

Editör: TE Bilisim