Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın talebi üzerine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Çevre Mevzuatı” konulu seminer verildi. ÇTSO Konferans Salonu’nda verilen seminere fabrikaların temsilcileri ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri katıldı. 
Açılış konuşmasını yapan Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünde İl Müdür Yardımcısı Yalçın Karaca, “Çevre mevzuatı ile ilgili bazı temel  noktalarda bilgi paylaşmak fikir alışverişinde bulunmak ve sizlerden gelen soruları yanıtlamak için bir arada bulunuyoruz. İlimiz sanayisi yoğun bir il. Trakya ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı kalkınmanın merkezindeyiz. Verimli topraklarımız var. Çok yoğun bir kalkınma ve çalışma telaşı içerisindeyiz. Kentleşmemizde ya da sanayileşmemizde öngörülemeyen bazı çarpık gelişmeler olmuş. Bu nedenle son zamanlarda da hava kirliliği ile ilgili bazı sorunlar yaşıyoruz. Baştan gerekli tedbirleri alarak, karşılıklı olarak neler yapabileceğini ortaya koyabilirsek, herhangi bir olumsuzluğa meal vermeden işlerimizi nasıl yapabiliriz onu konuşacağız.” dedi. 
Konuşmanın ardından ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğünde görevli Bahar Gül, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Katılımcılar seminer sonunda akıllarında kalan soruları iletti. 
 

Editör: TE Bilisim