Çerkezköy Bakış - Daha önce Tekel Tekirdağ İçki Fabrikası Müdürlüğü yapan ve 2007 yılında emekliye ayrılan Albayrak, 2010-2012 yılları arasında CHP Tekirdağ İl Başkanlığı görevini yürüttü. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde ise CHP’den Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Görevde olduğu 4 yıllık süre içinde ise kendi partisi de dahil olmak üzere birçok kesim tarafından yaptığı yatırımların eksikliği nedeniyle Başkan Albayrak  büyük eleştiri aldı. Özellikle Türkiye’nin en çok göç alan ilçelerin başında gelen Kapaklı’ya yapılmayan yatırımlar, Tekirdağ’ın en büyük mahallesi olan 40 bin kişinin yaşadığı Kızılpınar’ın çamur içindeki görüntüsü Başkan Albayrak’ın oy kredisini oldukça düşürdü.
30 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlere 1 yıl kala, siyasi kulislerde hareketlendi. Yatırım eksikliği nedeniyle parti içinde de eleştirilen ve büyük tepki toplayan Albayrak’ın seçimlerde aday gösterilmeyeceği iddia ediliyor.
YENİ ADAY BAŞA MI?
CHP’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayının ise TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa olduğu konuşulmaya başlandı.  Başa, su fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşların sürekli eleştirdiği Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan TESKİ’nin 13 Mart 2015 tarihinden bu yana Genel Müdürlüğü görevini sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim