Çerkezköy Bakış - Mart ayı itibariyle Atatürk ve Öztrak Caddelerinin yenilenmesi ile Meydan ve Meydan Altı Otoparkı ve alt ve üstyapı projeleri için çalışmalar başlayacak. İlçenin çehresini değiştirecek olan bu projeler kapsamında iki caddedeki işletmelerin dışa çıkıntılarına izin verilmeyecek. Görüntü kirliliği oluşturan tabelalarla ilgili de düzenleme yapılacak.

Çerkezköy Bakış Gazetesini ziyaret eden Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılacak olan çalışmalarla ilgili de bilgiler paylaştı.

Akay, Mart 2021’de projelerin başlayacağını, tamamlandığında ilçenin bambaşka bir görüntüye kavuşacağını ifade etti. Akay, ilçenin can damarı olan iki caddedeki bazı işletmelerin kaldırıma çıkmalar yaptığını ve bunu yapan 24 işletmenin tespit edildiğini belirterek, hazırlanan tebligatların ilgili firmalara gönderildiğini ifade etti.

Akay, “Atatürk ve Öztrak Caddelerinin yenilenmesi ile Meydan ve Meydan Altı Otoparkı ve alt ve üstyapı projeleri ile birlikte bu iki caddemizdeki kapalı çıkmaların kalkması gerekiyor. Kaldırımlar yayaları aittir. “Atatürk ve Öztrak Caddesinde 24 tane kapalı çıkma var. 32 tane de bodrumdan çıkma yapılmış.

Kaldırım yapılması için bu düzenlemelerin yapılması gerekiyor. 5 konumuz var. Bunlar kapalı çıkmalar, bodrumdan kaçak çıkmalar, tabela düzenlemesi, cephelerin boyanması, klimalar ve uydu alıcılar kötü bir görüntü oluşturuyor. En zoru da işletmelerin dükkan önüne çıkarttığı malzemeler.

Dışarıya ikinci bir dükkan açılıyor. Bunların kaldırılmasıyla ilgili tavsiye kararımızı belediye meclisimize sunacağız. Kasım meclisinde bu konuyu görüşüp tartışacağız. Tavsiyeleri alacağız. Bu konuyla ilgili bilgilendirme yapmak için Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’ı ziyaret ederek bilgilendirme ve görüş alışverişi yapacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim