DEVA Parti Sözcüsü İdris Şahin, Genel Başkan Baş Danışmanı Kerem Altun, Genel Sekreter Medeni Yılmaz, Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi, Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara ile partinin üst düzey yöneticileri ve çok sayıda, Çerkezköy’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Partililer, ilçe merkezi ile Kızılpınar’da esnaf ve vatandaş ziyaretinde bulundu. Burada partililer, vatandaşlarla sohbet edip, onların istek, talep ve şikayetlerini dinledi.

“BİZ YENİ KURULMUŞ TAZE BİR FİDANIZ”

DEVA Partisi yöneticileri, akşam yemeğinde ise basın mensupları ile bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü İdris Şahin,  “Biz yeni kurulmuş taze bir fidanız. Deva damlasını toprakla buluşturuyoruz. O damlanın içindeki filizi yeni yeşerten ve adım adım Trakya’nın her yerinden her türlü muhit toprağına bu damlaları buluşturmaya çalışan bir hareketiz. Kısa süre içinde dijital ortamda 81 ilin tamamına il başkanlarımızı atayarak 740'a yakın ilçeye, ilçe başkanı atayarak teşkilatını kurmuş, geçmişte iş bitirme deneyimi olan ekonomi ve finans anlamında, Maliye ve Hazine Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı ile milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş Sayın Ali Babacan'a yol arkadaşlığı yapmak üzere 90 arkadaş olarak bu partiyi kurduk. Partinin kuruluşunda var olan herkes birer cesur yürek olarak bu günün baskı ortamında, iktidarın her türlü ceberrut anlayışının kol gezdiği ve DEVA Parti’sinin sağından solundan geçen herkesin mimlendiği bu dönemde bu cesur yürek arkadaşlarla bu partiyi kurduğumuzda “Acaba bu teşkilatlar nasıl olacak?” diye düşündüğümüz anlar oldu. Allaha şükürler olsun ki başta Trakya olmak kaydıyla toprağa damlattığımız bu damlalar, gür filizler oluşturdu. Muhteşem bir teşkilatı da Trakya bize kazandırdı. Şimdi bize çok büyük bir yük bindi.” dedi.

“BU İKTİDARIN GİDECEĞİ HERKES TARAFINDAN MALUM”

İktidarı eleştiren Şahin, “Bu iktidarın gideceği herkes tarafından malum. Sandığın konulduğu gün, bu iktidarın Türkiye’den, tedavülden kalkacağına şüphemiz yok. Fakat daha sonrasında nasıl bir yönetim anlayışı bu ülkeyi yönetecek bunu çok iyi idrak etmemiz gerekiyor. Bunun için ekonomik kurmaylarımız ile birlikte başta hukukçu Sayın Adalet Bakanı Sadullah Ergin Bey olmak üzere Mehmet Ali Ekmen Bey, Mustafa Yeneroğlu Bey ve pek çok hukukçu arkadaşımızı iki ayaklı olarak görüyoruz. Birisi ekonomi ayağı bir diğeri ise hukuk ayağıdır. İyi bir eğitim, iyi bir yönetim ve bunun olması da yalnızca kuvvetler ayrılığıyla söz konusu olabilir. Bundan dolayı bu ülkede adam akıllı bir hukuk devletini tesis ettirinceye kadar, “Devletin dini olmaz devletin dini adalettir.” anlayışı var olana kadar DEVA kadroları olarak mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

“DEVA PARTİSİNE ÇOK İŞ DÜŞTÜĞÜNÜN FARKINDAYIZ” 

Şahin, “Şu ana kadar gezdiğimiz yerlerde her dokunduğumuz insandan şu anki mevcut iktidara karşı bir feryat görüyoruz. Sadece mevcut iktidar ile bitmiyor. Sorun Çerkezköy’ün sokaklarını da gördük. Biz 6'lı masada oturuyoruz. Bir sistem değişikliği için yan yanayız belirli konularda gördüğümüz olumsuzlukları burada ifade etmezsek toplumun yüzleşmesini sağlayamayız. Bugün bu yerel yönetimlerde böyle bir görüntüyü Çerkezköy ve Çorlu hak etmiyor. Çünkü alın teri ve üretimin şehri Tekirdağ gibi gerçekten Türkiye’ye mal olmuş bir markaya şehrin büyük ilçelerinde bu görüntülerin olmasını kabul etmiyoruz. Bu yüzden DEVA iktidarında hem yerelde hem genelde milletimizin içine sinecek her türlü hizmeti yapmak gibi bir zorunluluğumuz var. Biz muhalefet yapmak için siyasi parti kurmadık kurucu arkadaşlarımız bu ülkeyi yönetmek arzusu ile bu siyasi hareketi kurdu. Sorumluluğumuzun farkındayız gecemizi gündüzümüze katacağız Trakya’yı ilmek ilmek dokuyacağız. Köy demeyeceğiz, kasaba demeyeceğiz, kent demeyeceğiz sıkılmadık el bırakmayacağız. Bu bereketli topraklar, balkanları doyuran içinden bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal gibi bir dahiyi çıkaran bu Trakya topraklarında DEVA Partisine çok iş düştüğünün farkındayız. O yüzden Çerkezköy şahit olsun ki hem Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetler seviyesi dediği seviyeye hem de 84 milyonun hak ettiği refah toplumuna ulaşacağız.” dedi.

“6'LI MASANIN ADAYI BU ÜLKENİN 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK” 

6'lı masada ortak bir Cumhurbaşkanı seçmek için çok yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Şahin, “Girdiğimiz her noktada Ali Babacan deyince yüzlerin güldüğü ve güven ortamı oluşturduğunu görüyoruz. İnşallah 6'lı masada tek bir aday ile seçime gireceğiz. İnşallah 6'lı masanın adayı bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı olacak biz buna yürekten inanıyoruz. Ama bu demek değildir ki 6'lı masadaki diğer partilerle her konuda aynı fikirde olacağız. Masanın son partisi DEVA Partisidir. Eğer biz diğer partilerin yol ve yöntemlerini kabul etmiş olsaydık bu partiyi kurmazdık ve arkadaşlarla beraber aynı yolda devam ederdik. Bizim farkı bir programımız, farklı eylem planlarımız ve bu ülkeye dair farklı hayallerimiz var. Bu hayallerimizi gerçekleştirmek için öncelikle rekabet öncesinde iş birliğinde bulunduğumuz 6'lı masa ile birlikte güçlendirilmiş parlementer sistemi ülkeye katmak olacak. Bu yüzden 6’lı masaya gereken desteği vereceğiz.” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim