MHRS sistemi üzerinden randevu alamayan hastalar, sabaha karşı hastaneye gelerek muayene olabilmek için sıraya giriyor.

Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden dolayı nüfusu her yıl 20 bin kişinin üzerinde artan Çerkezköy ve Kapaklı ile Saray’dan gelen vatandaşlara da hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi, geçtiğimiz yıl yeni yapılan modern binasına taşınmıştı. Yeni hastane ile hekim ve personel sayısının artması beklenirken, aradan geçen 1,5 yıla rağmen değişen bir şey olmadı. Günde 4 binin üzerinde hastaya 40 doktor ile hizmet verilmeye çalışılması, hem hastaları, hem de doktorları oldukça sıkıntıya sokuyor.
 

GECEDEN SIRAYA GİRİYORLAR

Yaklaşık 300 bin kişiye hizmet veren Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile randevu alamayan vatandaşlar, sabaha karşı hastaneye giderek bankolar önünde uzun kuyruklar oluşturarak muayene olmak istediği doktordan randevu almaya çalışıyor. Birçok kişi ise randevu alamayancı ya çevredeki hastanelere ya da özel hastanelere gidiyor.


 

“DOKTOR İSTİYORUZ”

Hastanede yaşanan uzman doktor eksikliği vatandaşları da çileden çıkarıyor. Vatandaşlar, “Çerkezköy her geçen gün büyüyor. Hasta olunca devlet hastanesi konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Burası genellikle işçi kesimi olduğu için çoğumuz özel hastanelere gidemiyoruz. MHRS sisteminden ya randevu alamıyoruz, ya da 2 hafta sonraya zor randevu alıyoruz. Çoğu zaman gece yarısı hastaneye giderek muayene sırasına giriyoruz. Milletvekillerimizin bu konuyla ilgilenmesini ve Sağlık Bakanlığı’ndan hastanemize daha fazla uzman hekim göndermesini talep ediyoruz.”dediler.

Editör: TE Bilisim