Çerkezköy Bakış - Çocuk edebiyatının usta kalemlerinden Süleyman Bulut Çerkezköy Gülerçin Koleji’nde öğrencilerle buluştu. Öğrencilerle söyleşi yapan Bulut, öğrenciler için kitaplarını da imzaladı.

“RAKAMLARDAN ÇOK HARFLERİ SEVDİĞİMİ FARK ETTİM”

İlkokul yıllarında hiçbir şekilde öykü kitaplarıyla karşılaşmadığını belirten Bulut, hayatında ilk defa bir yazarla karşılaştığında üniversite öğrencisi olduğunu ifade ederek günümüz öğrencilerinin çok şanslı olduklarını anlattı. İlk öykü kitabını ortaokul yıllarında okuduğunu anlatan Bulut, o günden sonra okumaya sıkı sıkıya sarıldığını belirtti. Kazandığı bölümle çok ilgisi olmadığını belirten Bulut, “Rakamlardan daha çok harfleri sevdiğimi fark ettim. Bunu fark ettiğim andan itibaren yazma çalışmalarına başladım. İlk olarak radyo programlarına oyunlar yazarak başladım. İlk yazdığım kitabımın adı Kar Tanesi ve bugüne kadar yayınlanmış 42 adet kitabım var. Yazar olmak isterseniz bir okula giderek değil, çok okuyarak yazar olabilirsiniz. Yazarlıkta anlama-kavrama kapasitesi çok önemlidir” dedi.

SORULARI YANITLADI

Yazar Süleyman Bulut, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını büyük bir özveriyle yanıtladı. Eğlenceli bir söyleşi geçiren Bulut’a Okul Müdürü Ömer Kürklü çiçek takdim ederek, öğrencilere kitap okumanın ne kadar yararlı olduğunu da söyledi. Söyleşinin ardından Yazar Süleyman Bulut, öğrenciler için kitaplarını imzaladı.

SÜLEYMAN BULUT KİMDİR?

Süleyman Bulut bir çocuk edebiyatçısıdır. 1954 yılında Beyşehir Tolca Köyü’nde doğdu. İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Tiyatroyla ilgilendi. Radyonun çeşitli programları için oyunlar, metinler, televizyon için masallar yazdı. Küçümen Karcık ve Aloş adlı çocuk oyunlarıyla Milliyet Sanat Dergisi’nin Çocuk Oyunu Yarışması’nda (1976) başarı ödülü aldı. Aynı yıl Dost adlı oyunuyla Hürriyet gazetesinin düzenlediği Muhsin Ertuğrul Oyun Yarışması’nda başarı ödülü aldı. Sarıtay, Kar Tanesi, Kahraman, Aloş Emeğin Resmini Çiziyor, Sınıfımızın Resmi ve Mavi Çocuk, Binbir Gece Masalları, Gemici Sinbad, Oklu Kirpi ile Konaklı Kaplumbağa, Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler öykü/roman adı altında gibi 42 adet kitabı bulunuyor.
Editör: TE Bilisim