Çerkezköy Bakış - Kapaklı Meclisi Kasım ayı Olağan Kongresi dün toplandı.
MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
Kapaklı Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün Belediye Meclis Salonu’nda saat 14.00’da başladı. Toplantıya mazeret bildiren Nalan Çolak katılmazken, gündem maddelerine geçmeden önce Belediye Başkanı İrfan Mandalı çeşitli konular hakkında bilgilendirmede bulundu.
“YASAL GİRİŞİMLERE BAŞLADIK”
Başkan Mandalı, “Sanayi dükkanı, sanayi arazisi ve Atıcı Spor Kompleksi’nin satışından elde edilen gelirle rahatladık. Çünkü 9 milyon TL borcumuz vardı. Bir diğer konu ise Büyükyoncalı Mahallesi’nin Kapaklı’ya bağlanma talebinin Büyükşehir Meclisi’nde reddedilmesi.  Bu konu ile ilgili yasal süreç devam ediyor ve hakkımızı hukuki boyutta arayacağız.” dedi.
“AKP, CHP, MHP DEMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”
Mandalı, spor salonu, üst geçit ve kültür merkezi olmak üzere 3 projenin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yatırım programına da alınacağını ifade ederek, “Eğer Kapaklı’ya hizmet etmek istiyorsak bu doğrultuda birleşmemiz gerekir. AKP, CHP, MHP demeden hizmeti Kapaklımıza hep birlikte götürelim” dedi.
KENDİLERİNİ 657’YE TABİ ZANNEDİYORLAR
Mandalı konuşmasında sonunda ise Belediye Hizmet Binası önünde eyleme devam eden işçilere değindi. Taşeron işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı olarak feshedilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Başkan Mandalı, “Bu arkadaşlarımızın sözleşme tarihleri tamamlandı. Kendileri binamızda hizmet veren İş-Kur’a başvuru yaparsa özel sektörde iş bulma imkanımız var dedik. Arkadaşlarımız 5 yıl belediyede çalıştıktan sonra kendilerini 657’e tabi devlet memuru zannediyor. Kendileri olmayan işi istiyor. Böyle bir hakları yok.” diye konuştu.



GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Saygı duruşunun ardından toplantıda ilk olarak Fen İşleri Müdürlüğünün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği ile ilgili madde görüşülürken, yönetmelik oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Etüt Proje Müdürlüğü'nün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin de oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün ‘Dolu Kadro Değişikliği konulu yazısı’ da oy birliği ile kabul edildi.
Toplantının devamında, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği ile Yazı İşleri Müdürlüğü'nün Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
Gündemin 8.maddesinde ise, bir önceki toplantıda Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen konularla ilgili kararlar görüşüldü.
Komisyon, Belediye bünyesinde yeni kurulan Spor İşleri Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliğini oy birliği ile kabul ederken, karar Meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
KOMİSYONA HAVALE EDİLEN KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ
Plan Bütçe Komisyonu, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin, dernek giderlerinin belediye tarafından karşılanması ile ilgili taleple ilgili olarak, dernekten resmi evrak istenmesi ve konu üzerinde çalışmaya devam edilmesi yönünde karar verirken, Meclis komisyonun bu kararını da oy birliği ile kabul etti.
Başkan Mandalı ve Meclis Üyeleri, ardından, İmar Komisyonu’na havale edilen konularla ilgili kararları görüştü. Komisyon, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün, köylerdeki Muhtarlık Binaları’nda Tar-Gem personeline tahsis edilmek amacıyla bir oda talebine olumlu rapor verirken, karar Meclisten de oy birliği ile geçti.
KUZULU’NUN İSMİ PARKA VERİLECEK
Komisyon ayrıca, Kapaklı Kurucu Kaymakamı olan ve geçtiğimiz aylarda Kırklareli Vali Yardımcılığı’na atanan Aslı Aynaoğlu Kuzulu’nun isminin Şükran-Akyer-Aksu Sokak ile Plevne Caddesi arasındaki parka verilmesini de uygun bulurken, bu karar da oy birliği ile kabul edildi.
DİLEKÇE GÜNDEME ALINDI
Toplantıda ayrıca, bir adet dilekçe de sonradan gündeme alındı. Dilekçede, İnönü, Karlı, Yanıkağıl, Pınarça, Karaağaç, Bahçeağıl, Uzunhacı ve Saray Büyükyoncalı Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 1000 dekar tarım arazisi vasfındaki tarlaların 2886 sayılı Devlet Kanunu 35/c maddesi gereğince 5 yıl süre ile tarım arazisi olarak, tarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere ihale edilmesi talep edildi. Yapılan görüşmelerin ardından talep oy birliği ile kabul edildi. Son gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı sona erdi.  

Editör: TE Bilisim