Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen dans gösterisi saat 19.30’da başladı. Devlet Halk Dansları Topluluğunun gösterisi Çerkezköylü vatandaşlar tarafından tam not aldı.

Çerkezköy Bakış -
Devlet Halk Dansları Topluluğu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda Çerkezköylülerle buluştu. 2 saate yakın süren Devlet Halk Dansları Topluluğunun gösterisi çok sayıda Çerkezköylü tarafından beğeniyle seyredildi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy OSB Konferans Salonu’ndaki gösteriyi ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Çerkezköylü vatandaş izledi.

İLK DEFA ÇERKEZKÖY’E GELDİ

Devlet Halk Dansları Topluluk Müdürü Savaş Baysal yaptığı açılış konuşmasında, Devlet Halk Dansları topluluğunun geçmişinden bahsederek, ülkemizin değişik yörelerinden Türk halk danslarının seçkin örneklerini seyirciyle buluşturduklarını ifade etti. Tüm dünyada ülkemizi temsil eden Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun ilk defa Çerkezköy’e geldiğini ifade eden Baysal, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

“DİMDİK AYAKTAYIZ”

Ülkemizin içinde bulunduğu acı günlerde terörün ülkemizi bölmesine, yaşam tarzımızı değiştirmesine ve insanları sindirmesine asla izin vermeyeceklerini ifade eden Baysal, “Bu programı iptal etmek terör gruplarını sevindirmek olurdu. Oysa bizler dimdik ayaktayız. Tüm şehitlere rahmet yaralılara şifa diliyorum.” dedi. Gösteride Elazığ yöresine ait çayda çıra, Ege yöresine ait zeybek, Karadeniz yöresinden horon ve tulum, Kafkas dansı gibi ülkemizin her yöresinden çeşitli oyunların sergileneceğini ifade eden Baysal, izleyicilere iyi seyirler diledi.



BURHAN ÖÇAL KONSER VERECEK

Gösteri sonrasında ÇOSB Kurumsal İletişim ve İnsan Kaynakları Müdürü Gökhan İnce, bu gösterinin Çerkezköy’de sergilenmesinde destek veren Kültür Turizm Bakanlığı’na, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne, Devlet Halk Dansları Topluluğu’na, ÇOSB yönetim kurulu ve Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti. ÇOSB olarak kültür sanat etkinliklerine devam edeceklerini ifade eden İnce, ocak ayında dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı ve oyuncu Burhan Öçal’ı ağırlayacaklarının müjdesini verdi.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Günün anısına Devlet Halk Dansları Topluluğu Eğitmeni Aygen Kaçmaz ve Topluluk Müdürü Savaş Baysal’a ÇOSB Yönetim Kurulu Eyüp Sözdinler tarafından çiçek takdim edildi.

“BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM”

Devlet Halk Dansları Topluluğunun gösterisi Çerkezköylü vatandaşlar tarafından tam not aldı.2 saate yakın süren gösteri, davetlilerin ve dans topluluğunun ellerinde Türk bayrakları ile “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısını söylemesi ile sona erdi.
Editör: TE Bilisim