Çerkezköy Bakış - Bilim Kurulu ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen ve uyulması gereken kurallar göz önünde bulundurularak 29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle kurallara titizlikle riayet etmek şartı ile camiler kademeli olarak ibadete açılıyor. Bu süreçte sadece öğle ve ikindi namazları camilerde cemaatle kılınacak, cuma namazları ise camilerin avlularında veya açık alanlarda kılınacak.
İkinci bir duyuruya kadar abdesthane ve tuvaletler kapalı olacağından vatandaşlar abdestini ev ve işyerlerinde alıp öyle camiye gelecek. Camilerde ve bahçede namaz kılınırken ve toplu haldeyken sosyal mesafe kuralına uyulacak ve maske takılacak. Ayrıca vatandaşlar camiye giderken yanlarında seccadelerini de götürecek.

NAMAZ KILINACAK CAMİLER

15 Temmuz Şehitler Cami, Bahçeli Cami, Kızılpınar Ayşe Nene Hatun Cami, Veliköy Merkez Cami, Kızılpınar Medine Cami, Kızılpınar Merkez Cami, Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet Cami, Gazi Osman Paşa Cami, Kuba Cami, Mevlana Cami, Mekke Cami, İstasyon Cami, Mimar Sinan Cami, Fatih Cami, Erkaynak Cami ve Veysel Karani Camilerinin bahçelerinde Cuma namazı kılınacak.

Editör: TE Bilisim