Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi’nde faaliyet gösteren Türk Böbrek Vakfı’na ait  Kadriye ve Kenan Tunalı Kapaklı Diyaliz Merkezi’ndeki 18 hastada Hepatit C virüsü tespit edilince, Diyaliz Merkezi hasta kabulüne kapatıldı. Tekirdağ Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, tedbir amaçlı olarak dışarıdan hasta kabulünü durdurduklarını söyleyerek “Virüs tespit edilen hastaların tedavilerine başladık. Merkezin kapatılması söz konusu değil.” Dedi.

Çerkezköy Bakış -
Kapaklı’da uzun yıllar hizmet veren Türk Böbrek Vakfı Kadriye ve Kenan Tunalı Kapaklı Diyaliz Merkezi, geçici olarak hasta kabulüne kapatıldı.

18 HASTADA HEPATİC C TESPİT EDİLDİ

Edilinen bilgiye göre Türk Böbrek Vakfı Kadriye ve Kenan Tunalı Kapaklı Diyaliz Merkezi’nde tedavileri süren 18 hastada Hepatit C virüsü tespit edildi. Diyaliz merkezi yetkilileri, Haziran ayı ile Ağustos ayında da benzer vakalara rastlandığını belirterek, durumu Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğüne bildirdiler.

NUMUNELER ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Bunun üzerine Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü ekipleri diyaliz merkezinde inceleme başlattı. Hastalardan alınan numuneler incelenmek üzere Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğüne gönderildi.

HASTA KABULÜ DURDURULDU

Gelişmeler hakkında açıklamada bulunan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr.Yavuz Akbulut, virüs tespit edilen hastaların tedavisine başlandığını söyledi. Tedbir amaçlı olarak Türk Böbrek Vakfı Kadriye ve Kenan Tunalı Kapaklı Diyaliz Merkezi’ne dışarıdan hasta kabulünü durdurduklarını açıklayan Akbulut “Diyaliz merkezinin kapatılması söz konusu değildir. Çalışmalarımız sürüyor. Gelişmeler hakkında kamoyunu bilgilendireceğiz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim