Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde ‘Aileyi Ateşten Korumak’ ismiyle konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Araştırmacı Yaşar Abdullah Yıldız, cehenneme giden yolların dünyadan geçtiğini söyleyerek “Herkes ateşini buradan götürüyor. Küçük kıvılcımlar giderek büyüyüp alev topu haline geliyor. Bu dünyanın ateşinden de cehennemin ateşinden de kendimizi korumalıyız.” dedi.

Araştırmacı Yaşar Abdullah Yıldız Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda ‘Aileyi Ateşten Korumak’ ismiyle konferans verdi.

KONFERANS DÜZENLENDİ


Önceki akşam saat 20.30’da başlayan konferansa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, Eğitim Bir Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün ile Eğitim Bir Sen Çerkezköy Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, öğretmenler ile Çerkezköylüler katıldı.

“CEHENNEME GİDEN YOLLAR BURADA DÖŞENİYOR”


Her dönem olduğu gibi günümüzde de ailenin büyük önem taşıdığını anlatan Abdullah Yıldız, özellikle gençler arasında aile-okul-cami üçlemesine önem verilmesi gerektiğini söyledi. Cehenneme giden yolların dünyadan geçtiğini beliren Abdullah Yıldız, Kur’an-ı Kerim’in Tahrim Suresi’nin 6.Ayetini paylaşarak “Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. O ateşin başında gayet katı, çetin, Allah'ın kendilerine verdiği emirlere karşı gelmeyen ve kendilerine emredilen şeyi yapan melekler vardır.’ Şeklinde buyuruyor.

“KENDİMİZİ KORUMALIYIZ”


Herkes ateşini buradan götürüyor. Küçük kıvılcımlar giderek büyüyüp alev topu haline geliyor. Bu dünyanın ateşinden de cehennemin ateşinden de kendimizi korumalıyız.” ifadelerine yer verdi.

“HER İKİ DÜNYALARINI DA MAHVEDİYORLAR”


İman edenlerin kendileriyle birlikte çevrelerini, ulaşabilecekleri en uzaktakileri dahi kurtarmasının öğütlendiğini anlatan Abdullah Yıldız “İnsanlar bu dünyanın zevklerini hayatının kurtuluşu olarak görüyorlar. Halbuki bu şekilde hem bu dünyalarını hem de ahiret hayatlarını mahvediyorlar” diye konuştu.

“TEK YOL İSLAM’IN YOLUDUR”


Kur’an-ı Kerim’de cehennem yakıtının insanlar ve taşlardan oluştuğunun anlatıldığını söyleyen Yıldız “İnsanoğlu göz göre göre emirlere sırt çevirerek yolunda ilerlemektedir. Kurtuluşa giden yol, Sırat-ı Müstakim yoludur. İslam yolu dışındaki tüm yollar insanı felakete çıkarır. Bundan dolayı da yaşamımızı İslam yoluna göre şekillendirmeliyiz” ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim