Çerkezköy Bakış - AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Bakış Gazetesi’nin Bakış TV stüdyosuna konuk oldu ve sosyal medyadan canlı yayınlanan “Siyasete Bakış” programında deneyimli gazeteciler Çerkezköy Bakış Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Akif Aldoğan ve Haber Müdürü Fırat Keskinkılıç’ın ve yayını takip eden vatandaşların sorularını yanıtladı.

“ÜZERİMİZDE İKTİDAR PARTİSİ SORUMLULUĞU VAR”

Gazeteci Mehmet Akif Aldoğan’ın görev süreci boyunca yapılanlar ve değişikliklerle ilgili sorduğu soruyla başlayan programda Öğe, “4 yıldır Çerkezköy ilçe başkanlığı görevinde bulunuyorum. 3 seçim,  1 referandum, 15 Temmuz sürecini hep birlikte yaşadık. Aslında 4 yıl bizim için böyle su gibi geçti diyebilirim. Çünkü partimiz, teşkilatımız AK Parti sadece seçim zamanları çalışan, sadece seçim zamanlarında sahada olan bir parti değil. Bizim Cumhurbaşkanımız, genel başkanımızın kurduğu bu parti de “ Durmak yok yola devam “ diye sloganımız var. O yüzden biz sadece seçim zamanlarında değil, her zaman saha da vatandaşlarımızla birlikte olmaya çalışıyoruz. Seçim olmasa bile bizim üzerimizde bir iktidar partisi sorumluluğu var. Biz bu sorumluluklarımızı yerine getirme gayreti içinde oluyoruz. Dolayısıyla teşkilatımız da bulunan arkadaşlarımızla vatandaşlarımızın özellikle beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz. Onlara faydalı olmaya gayret ediyoruz. Çerkezköylü hemşerilerimizin isteklerini ihtiyaçlarını zaman zaman merkezi hükümetin Çerkezköy’ümüze yapması gereken yatırımları biz aracılık ediyoruz. Vatandaşlarımızı dinliyoruz. Partimizin sadece seçim zamanı çalışan değil, her zaman çalışan bir parti olarak görev yaptığımızın bilincindeyiz. Onun için çalışmaya devam ediyoruz. “ açıklamalarında bulundu.

“GÖREV İSTENMEZ VERİLİR”

Programda izleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Öğe “İşi gücü yerindeyken, ekonomik gücünü sağlamışken neden siyaset yapıyor. Neden vaktini siyasetle harcıyor kendisinin siyasi bir hedefi var mı?” sorusuyla ilgili olarak  “Siyasi partiler bir toplumda sivil toplum kuruluşu görevini yürütürler. İyi niyetli STK’lar topluma fayda sağlamak amacındadırlar. Yani bu STK’lar gelir veya bazı ekonomik faydalar sağlamak yerine kendi üyelerine, toplumun tamamına faydalı olmak gibi bir ülküleri ve  amaçları vardır. Aslında biz de siyaseti bu amaçla kullanıyoruz. Allah’a şükürler olsun 3 çocuğum var. İşimiz halimiz vaktimiz yerinde, işimizi de takip ediyoruz.  Ancak 2014’te bizim önümüze bu görev geldiğinde biz görevden kaçılmayacağını ifade ettik. Hani bir söz vardır ama kimisi bunu sadece sözde bırakır. ‘Görev istenmez verilir’ gerçekten öyledir. Görev önünüze geldiği zaman burada bir sorumluluk, burada bir vebal olduğunu hissettiğimiz zaman o görevden kaçamazsınız. Benim siyaseti yapmamdaki amaç, ben rahmetli Necmettin Erbakan hocamın da bu sözlerini çok zaman zaman arkadaşlarımla da paylaşırım. Diyor ki “Bir apartmanda bile bir yöneticilik yapılacaksa o işi liyakatli bir insan yapmalıdır.” Tabi ki bizden daha liyakatli daha iyi insanlar var, bizden daha önce bu işi yapmış bu görevlerde bulunmuş insanlar var. Siyaseti bir araç olarak değil, amaç olarak kullanmaya gayret ediyorum. “ dedi.

“ALLAH RIZASI İÇİN YAPMAŞA ÇALIŞIYORUZ”

Çerkezköy’de 10 yıl yerel olarak iktidar olmuş bir partinin iktidarda olmadığı bir dönemde ilçe başkanı görevine geldiğini belirten Öğe “Biz siyaseti gerçekten Allah razı için yapmaya çalışıyoruz.  İnsanların gönlüne girmek için yapmaya gayret ediyoruz. Neler yapıyorsunuz dediğiniz zaman evet gerçekten faydalı işler yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Türkmen dağındaki kardeşlerimize yardım toplayıp gönderiyoruz.  Bunlar bizim genel merkezimizin sosyal bilimler politika başkanlığımızın bize verdiği işlerdir. Terör mağduru vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tırlarla kazak gönderdik, yiyecek içecek yardımında bulunuyoruz. Her gün teşkilatımıza birçok insan geliyor. Vatandaşlarımızı elimizden geldiği kadar dinliyoruz. Ama şu var mağduriyet gidermek için dinliyoruz. Kimseye ayrımcılık yapmak için, kimseye farklılaştırarak ötekileştirerek değil hatta ve hatta çok rahatlıkla söyleyebilirim biz partimize gelenlere siyasi görüşü ne olursa olsun illa AK Partili olması değil hangi görüşten olursa olsun mağdursa gerçekten bir ihtiyaç sahibiyse ihtiyacı varsa biz onunla ilgilenmeye çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

En çok iş konusunda talep geldiğini ifade eden Öğe “Çerkezköy’ümüz gittikçe nüfusu artan ilçemiz. En çok iş konusunda talep geliyor.  Yardım konusunda talepler gelebiliyor hatta bazen aileleri barıştırma konusunda olabiliyor. Asker geliyor memleketine dönecek ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Buraya yeni gelmiş aileler özellikle bizim üyemizse hemen partiye geliyor onların konaklamasına dair ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tabi bunlarla beraber Çerkezköy’ün de genel sorunlarını halletmeye bunları da çözmeye çalışıyoruz. “ dedi.

“BAŞIMIZI ÖNE EĞDİRECEK BİR İŞ YAPMADIK”

4 yılda yaptıklarını ve yol haritasını da açıklayan Öğe “AK Parti ilçe teşkilatında göreve geldiğimizden beri AK Partiye yakışır, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu ona da yakışır kurumsal itibarlı, liyakatli insanlardan oluşan asla ve asla şahsi çıkarlarını parti üzerinde görmeyen arkadaşlarımızla yol yürüyeceğimiz bir yol haritası çizdik. Biz başımızı öne eğdirecek utanacak bir iş yapmadık.” dedi.

“BİZ ÇİZGİMİZDEN HİÇ AYRILMAYACAĞIZ”

Gazeteci Mehmet Akif Aldoğan’ın “Başınızı öne eğdirecek taleplerde bulananlar oldu mu? Buna karşı sizin tavrınız oldu mu? ve bu tavrınıza karşı bir takım küskünlükler oldu mu? şeklindeki sorusuna AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Öğe “Tabi ki oluyor. Siyasette vatandaşımız çok çeşitli isteklerle geliyor bunlarla da karşılaşıyoruz.  Uygun bir dille bakın eğer burada size böyle bir imkan sunulursa başka bir vatandaşın mağduriyetine sebep olacağını uygun bir dille anlatmaya çalışıyoruz. Zaman zaman vatandaşımız veya belki başka siyasi görüşe sahip olan arkadaşlar bunu anlamakta zorluk çekiyor. Ama şu var biz bu çizgiden hiç ayrılmayacağız. Gerçekten mağdursa eğer onun mağduriyeti giderilecekse başımızın üzerine elimizden geleni yaparız. Ancak kendisini bir adım öne çıkartmaya çalışanlara müsaade etmiyorum. Bu partide, bu teşkilatta kimse parayla bir yere gelemeyecek dedik kimse şahsi menfaatlerini öne çıkaramayacak dedik. Gerçekten mağdursa gerçekten ihtiyacı varsa biz ona gayret edeceğiz dedik. “ yanıtını verdi.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA NEREDEYSE KAMP KURDUK”

Gazeteci Fırat Keskinkılıç’ın Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yaşanan sıkıntılar, alınan önlemler ve doktor ihtiyacı ilgili sorusuna Öğe “Göreve geldiğimizde bizim de üzerimize düşen bazı görevler var dedik. 3 tane ana sorun tespit ettik. Bunlara da vatandaşlarımız hak verecektir. Birincisi okul ihtiyacıydı, ikincisi hastane sıkıntımızdı, üçüncüsü de emniyet personeli ihtiyacı idi. Okul ihtiyacımız gerçekten son dönemde başta Çerkezköy Kaymakamımız Atilla Selami Abban’ın büyük emeği var, gayretleriyle, Milli Eğitim Müdürlerimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ve çok önemli hayırseverlerimizin katkılarıyla gideriliyor. Bizlerde İl Başkanımız Cüneyt Yüksel’le milletvekillerimiz aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığına neredeyse kamp kurduk. 2019’da ülke genelinde geçilmesi hedeflenen tekli eğitime Çerkezköy’de de geçilmesi için gerekenleri ifade ettik.” dedi.

63 UZMAN DOKTORUMUZ VAR

Hastaneyle ilgili olarak “2014’te Çerkezköy’de hastaneye gelen hasta sayısı 3 bin civarındaydı bugün Çerkezköy Devlet Hastanesine günlük 5 bin 900 kişi hastaneye giriş yapıyor. Neredeyse iki katı kadar. Ve bunların bin vatandaştan fazlası acilden giriş yapıyor. Devasa bir rakam Tekirdağ’ın hiçbir ilçesinde bu yoğunluk yok. Çerkezköy Devlet Hastanemiz diğer ilçelerden de hasta kabul ediyor.
Çerkezköy’de biz geldiğimizde 40’a yakın hekim sayımız vardı. Bugün Çerkezköy Devlet Hastanesinde şuan son rakam 63 uzman doktorumuz var, 17 pratisyen hekim hizmet veriyor. Daha sonra hemşire ihtiyacını da İl Sağlık Müdürümüz Cengiz Becerir hocamızla birlikte bu takipleri dile getirdik. Yine biraz önce söylediğimiz gibi milletvekillerimizle, sağlık başkanlarımızla Çerkezköy’e doktor, hekim ihtiyacı olduğunu söyledik. Şuanda hastanemize yoğun bir sıra yok poliklinikler akşam saatlerinde açık oluyor. Hastanemiz gayet güzel hizmet veriyor. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını diliyorum.  Özellikle acil olmayan konuların hasta acil girişlerine bu konuda biraz daha yoğunlaştırmaması gerekiyor. “ dedi. Öğe, vatandaşların Aile Hekimlerini de gitmesi önerisinde bulundu. Emniyet personeli ile ilgili olarak ise Öğe “Bu konuda Vali beyin ve  il başkanımızın çok katkısı oldu. Tekirdağ’ımız için aslında şanstır, bir olanaktır Mustafa Şentop hocamız. Hocamız ve milletvekilimizle birlikte ihtiyaçları dile getirdik.” dedi.

“ÇERKEZKÖY’E BORCUMUZ VAR”

Gazeteci Mehmet Akif Aldoğan’ın “Teşkilattaki çalışmalar içinde bize biraz bilgi verir misiniz? Görevli olduğunuz 4 yıl içerisinde ne gibi çalışmalar yaptınız geçmiş yönetim ve geçmiş idarecilerle şimdi yönetimin arasında ki farkı nedir? “ sorusunu Öğe “Teşkilatta daha önce görev yapmış çaycısından üyesine, sandık görevlisinden mahalle teşkilatına, yönetim kuruluna kadar gerçekten samimiyetle taş üstünde taş koymuş bu parti için  ter dökmüş emek vermiş bütün teşkilat mensubu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bunların katkılarıyla teşkilat buraya kadar geldi. Çerkezköy’de daha önceki dönem ilçe başkanlarımızla sık sık görüşüyoruz, gayet iyi bir ilişkimiz var onların tecrübelerinden de faydalanıyoruz. “ yanıtını verdi. 40 yıldır Çerkezköy’de yaşadığını ifade eden Öğe “Yaşadığımız yeri güzelleştirmemiz lazım bunu hak ediyoruz. Bunu söylerken de yaşadığımız yere de borcumuz var aslında. Ben Çerkezköy’de sadece siyaset olduğu zaman  taşınmadım, ne Çorlu’da ne Silivri’de oturdum. Çerkezköy’de siyaset var diye de biz Çerkezköy’de durmuyoruz. Çocuklarım burada doğdu, burada ekmek yiyoruz, burada para kazandık, burada çalışıyoruz, arkadaşlarımız, dostlarımız burada. Çerkezköy çamurda olsa yolu kötü de olsa havası da şöyle olsa ne olursa olsun biz Çerkezköy’ü terk etmeyeceğiz. Bizim derdimiz samimi anlamda Çerkezköy’e faydalı olmak. Çerkezköy’e borcumuz var diyoruz. Ancak bunu yapmak için samimi olmak  lazım. “ açıklamasında bulundu.
“Önce yıllardan beri gelen zihniyetin değişmesi lazım” diyerek açıklamalarını sürdüren Öğe “Çerkezköy’de yıllardan beri Çerkezköy’ün siyasetine yön veriyorum diyen eğer art niyetliler varsa, Çerkezköy’de algı oluşturmaya çalışan art niyetliler varsa Çerkezköy’ün ticaretine, gelişmesine zarar verecek kişiler varsa Çerkezköy’ün sırtındaki bu kamburdan kurtulması lazım. Bundan kurtulmadıktan sonra, zihniyet değişmedikten sonra istersen şunu yapacağım bunu yapacağım deyin yapamazsınız. Hedef belirleyemezsiniz. Çerkezköy’ün sırtından geçinmiş, Çerkezköy’e zerre kadar faydası olmamış birçok zihniyetten bahsediyorum. Bakın buna sizin mesleğinizde olanlarda vardır. Bakın siyasetçi olanlar da vardır. Ticaretle de uğraşanlar vardır. Her bir kesim de olanlarda vardır. Bu iddia da bulunanlar da vardır. Biz hep birlikte Çerkezköy’den bunlardan kurtulmamız lazım. Ben hep model olarak Türkiye siyasetini de rol alıyorum. Yıllardan beridir Türkiye’nin sırtında da olan örnek veriyorum darbeler görüyoruz, hortumlayan tekeller vs. Bunun aslında küçük bir modeli de Çerkezköy’de var.” dedi.

“BİZ BUNU DA ATLATACAĞIZ”

İzleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Öğe, son dönemlerde bazı ürünlerde yaşanan artış fiyatları ile ilgili olarak  “Geçtiğimiz günlerde pazarı ziyaret ederek pazarcı esnafıyla bir araya geldim. Fiyatlardaki artışı kimse inkar edemez. Fiyatlardaki artış sebeplerini irdeledik. Art niyetli kişiler bunu yapıyor. Bu iş pazara gelmeden halden başlıyor. Orada kartelleşmiş art niyetli kişiler bunu fırsata çeviriyorlar. Kamuoyunda algı oluşturup fırsatçılık yapıyorlar.” dedi. Türkiye’nin üzerine zaman zaman operasyonlar yapıldığına dikkat çeken Öğe “Bu son oynanan oyun kendilerine pahalıya mal olacak, olmaya da başladı. Türkiye gezi olaylarında büyük bir badireden geçti. Gezi olaylarını planlayanlar yapanlar Türkiye’ye o günün parasıyla yaklaşık 100 milyar dolara mal oldular. Arkasından 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık. 15 Temmuz darbe girişimi 300 milyar dolar üzerinde rakama mal oldu. Bu ekonomik algıyla bunu yapanlara, insanların cebine dokunalım diyen zihniyete, bu çok daha pahalıya mal oldu. “ dedi. Hükümet tarafından ekonomik tedbirlerin açıklandığını ve bu tedbirlerle yaşanan sıkıntıların kısa sürede atlatıldığının görüleceğini belirten Öğe “Son 1 ayda tedbir konusuna yoğunlaşıldı. Biz bunu da atlatacağız. Türkiye bundan daha da güçlenerek çıkacak. Daha önce diz çökertmeye çalıştılar, başaramadılar yine de başaramayacaklar.” diye ifade etti. Öğe konuyla ilgili son olarak ise vatandaşlara çağrı yaparak fahiş artışları gördüklerinde yetkili birimlere şikayette bulunmalarını istedi.

“KİM NE DERSE DESİN PRENSİPLERİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

İzleyicilerden gelen yorum ve soruları yanıtlamayı sürdüren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe açıklamalarını “Görevimiz gereği ister istemez toplum önündeyiz. Herkesi de memnun mutlu edemeyiz. Birilerinin şahsi menfaati vardı onu yapmadıysak Abdullah Öğe kötü diyebilir. Genel merkezimiz bize boşu boşuna bu görevi vermedi. Benim başıma gelenlerin binlerce katı genel başkanımın başına geliyor. Ona ne kadar iftira atıyorlar, yıpratmaya çalışıyorlar. Ben burada o fikrin iyi niyetin temsilcisiyim. Kendi ilçemizde halkımıza faydalı olmaya gayret ediyoruz. Yapmaya çalışırken de birileri beğenmeyebiliyor. Görevi hangi dakikaya kadar yapacaksak prensiplerimizden vazgeçmeyeceğiz. Kim ne derse desin.” şeklinde sürdürdü.

PROJELER HAZIRLADIK

Gazeteci Fırat Keskinkılıç’ın “AK Parti’de yol haritası nasıl olacak?” sorusunu da yanıtlayan Öğe “Ankara’da 14-16 Ekim tarihinde ilçe başkanları toplantısı olacak, orada yol haritası belirlenecek. Genel merkezimiz en iyisine karar verecektir.” dedi. İlçe teşkilatı olarak çalışmalarını sürdürdüklerini de belirten Öğe “Yerelle alakalı tespit ettiğimiz sorunlar ve yapılması gerekenlerle alakalı çalışmalar yaptık yapmaya devam ediyoruz. Çerkezköy’ün ihtiyaçlarını gerçekten giderecek olan projeler hazırladık. “ dedi.

ÇERKEZKÖY’ÜN 100 AKI 100 PROJE

7 ana başlıkta Çerkezköy’ün 100 akı adını verdikleri 100 proje çalışmaları olduğunu ifade eden Öğe “Çerkezköy’de ak belediyecilik için 100 proje çalışmamız var. Çerkezköy’de gerçekten uygulanabilir yapılabilir projeler. Altyapı, üstyapı, sosyal belediyecilik, çevresel, eğitim, kültürel tanıtım ve belediyecilik projeleri olmak üzere 7 ana başlıkta topladığımız Çerkezköy’ün 100 akı olacak projelerimiz var.” dedi. Çerkezköy’e radikal projelerin yapılması gerektiğini ifade eden Öğe “Allah nasip ederse AK Parti belediyesinde tek yön ortadan kalkacak, trafikte daha radikal çözümler ve çalışmalar olacak. “ dedi. Öğe, projelere bütçe bulma konusuyla ilgili olarak ise “Proje bütçeleri ile ilgili bütçeden önce iman varsa imkanda vardır, önce inanacağız. Hastaneyle okulla alakalı kapıları zorluyorsak Çerkezköy’de de belediyecilik anlamında bu kaynakları zorlayacağız. Tasarruflar ile bütçe oluşturacağız. Büyükşehir ve Çerkezköy belediyelerinin devasa bütçesi var. Bütçeler doğru kontrol edilirse projeler için de kaynak oluşturulur.” dedi.

SOSYAL POLİTİKALAR BİRİMİMİZ AKTİF ÇALIŞIYOR

Öğe partisinin sosyal politikalar biriminin çalışmalarından da bahsederek “Sosyal politikalar birimimiz aktif çalışıyor. İhtiyaç sahiplerini yerinde tespit ediyoruz. Kendi aramızda bütçe oluşturuyoruz, acil olarak bunu çözüyoruz. İhtiyaç sahiplerini kaymakamlığımıza, aile ve sosyal politikalar müdürlüğümüze bildiriyoruz. Siyasette hiçbir şey olmazsa bu işleri yapıp faydalı olmaya çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“4 SENEDİR YAPILMAYAN İMAR PLANI NEDEN ACELEYLE YAPILMAK İSTENİYOR?”

Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri arasında bulunan 600 dönümlük arazinin imar planı ile ilgili çalışmanın Çerkezköy Belediye Meclisi yerine Büyükşehire havale edilmesine ilişkin burada ‘bir rant mı dönüyor?’ yönünde bir takipçiden gelen soruya Öğe, “Bu konuların takipçisiyiz. Çerkezköy’ün imar sorunu uzun süredir devam ediyor. Bazı yerlerin imara açılması gerekiyor. Kızılpınar-Veliköy arasındaki bölge ile alakalı olarak geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması gerçekleştirmiştik. Tekrardan anlatacağım. Biz dedik ki kardeşim Çerkezköy’de bu imar düzenlemesi yapılmıyorsa kapatın o zaman bu meclisi. Çerkezköy Belediyesi Meclisi ne işe yarar? Şöyle bir konu oldu artık. Ben zaten Büyükşehire yetki verebiliyorum. Planlar beraber yapılsın diye. Tamam yapılsın ama Tekirdağ’ın çeşitli bölgelerinde yaşayan bir kişi Çerkezköy’ün sorununu ne kadar bilebilir. Çerkezköy’ün sorununu Çerkezköy’deki meclis üyesi bilir, biz biliriz. Yıllardır gümrük üstü sorunu çözülmedi. Öncelikle bunun çözülmesi gerekiyor. Fakat araya Kızılpınar dahil edilmeye çalışılıyor. Hemen bunu çözelim diyorlar. 600 dönümlük bir araziden bahsediyoruz. Bu konunun bizler zaten takipçisiyiz ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da burada incelemeler yapıyor. Çerkezköy’ün bütün sorunlarını çözdük de Kızılpınar’ın imarını da Büyükşehire bırakıyoruz. Çerkezköy’deki imar müdürlüğü ne iş yapıyor? İmar Müdürlüğü burada planlar yapamıyorsa, meclis üyeleri bu konuyla ilgili görüşlerini belirtemiyorsa, daha önce de söyledik kapatın kardeşim. 4 seneden beri yapılmayan imar planı neden şimdi aceleyle yapılmaya çalışılıyor. Burada kimlerin yeri var? Çıkartın kayıtları bizlerde görelim. Kızılpınar için bu kadar acele edenler Çerkezköy’de bir Çaylak Sokak problemi var. Neden bu aceleci kimseler oraya bakmıyor.  Biz koskoca 150 bin kişilik Çerkezköy’üz kendi sorunlarımızı kendi belediyemizde kendi meclisimizde çözmeliyiz.” ifadeleriyle yanıt verdi.

“MHP İLE SİYASİ İTTİFAKTAN ÖTE GÖNÜL İTTİFAKIMIZ VAR”

Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak içerisinde olacakmısınız? sorusuna ise Öğe, “İttifak konusu Genel Merkezler düzeyinde görüşülüyor. Bu görüşmelerin neticesinde Genel Başkanlar bu konuyu görüşecek. Bizler Cumhur İttifakında yer alan iki parti olarak yerel yönetimler için de bu ittifakın içerisinde yer almak istiyoruz. Her iki siyasi görüşte milli ve manevi değerlere sahip. Bu görüşler neticesinde Türkiye’miz için çok iyi işler yapılmaya devam edeceğini düşünüyorum. Ayrıca biz bu ittifaktan önce gönül ittifakımız var. Diğer siyasi görüşlü partiler gibi sırtını terör örgütlerine yaslayan görüşlerle iş birliği yapanlar var. Bu da bizim birlikteliğimizi daha da güçlendiriyor. Bu neticede ben Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’e çok teşekkür ediyorum. Onlarda bizimle aynı görüşte Çerkezköy’ün menfaatleri söz konusu olacaksa siyaset teferruattır diyoruz. Biz burada bir beraberlik içerisindeyiz. 15 Temmuz kalkışmasından sonra özellikle bunu daha da pekiştirdik. Bu süreç içerisinde ne bir AK Parti bayrağı sallandı nede bir başka siyasi parti bayrağı bu süreçte hepimiz biriz dedik. Derdimiz Çerkezköy’e hizmet etmek ve bu konuda da birbirimize oldukça faydalı olacağımız noktalar olacaktır.” İfadeleriyle cevapladı.

“BAŞARISIZ BİR TESKİ’NİN ZULMÜNÜ YAŞIYORUZ”

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresinin (TESKİ) faaliyetlerine değinen Öğe, “Su faturaları suyun içilebilirliği hakkında bizlere birçok şikayet geliyor. Geçtiğimiz hafta İstasyon Mahallesinde gezdim. Buradaki vatandaşların en büyük sıkıntısı su. Burada birçok apartmanda sular akmıyor. Akan su da içerisinde bulundurduğu mikroplar ile sağlığımızı tehdit ediyor. Yıllar öncesinden yerleştirilen borulardan sular veriliyor. Bu borular değişecek dendi. Neden değişmiyor. Bu konuda TESKİ’nin çok beceriksiz bir yapısı olduğunu belirtmek istiyorum. Tekirdağ’ın tamamında beceriksiz bir TESKİ faaliyet göstermeye çalışıyor. Buna ek olarak da çokta fahiş fiyatlarda su faturaları ödüyoruz.” diye konuştu.

ÇERKEZKÖY’ÜN KANAYAN YARASI KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

Küçük Sanayi Sitesinde yaşanılan sorunlar üzerine gelen soruya Öğe, “Küçük Sanayi Sitesi Çerkezköy’ün kanayan bir yarasıdır. Oradaki esnafımızın sorunlarının bu zamana kadar çoktan çözülmesi gerekirdi. Başka bölgelerdeki sanayi sitelerini gezerken görüyoruz. Çevre düzeni var, dükkanlar nizamlı, kimse kimsenin bölgesini işgal etmiyor, güvenlikli alanlar. Çerkezköy’e yakışır bir sanayi sitemiz olması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde iddialarda bulundular. Pınarça yoluna yapılacağı söylendi bir faaliyet gösterilmedi. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Bunlar yapılmadı, belki de yapılmaya çekiniliyor. Biz bu işin altından kalkabilir miyiz diye düşünüyor olabilirler. Ama bu işin altına girilmesi gerekiyor. Bir icraat göstermek gerekiyor. Çerkezköy’ün birçok sorununa değinilmiyor, bunlar biraz külfetli göründüğü için. Çiçekle böcekle üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Esnafın ve vatandaşın mağdur olmayacağı bir iste yapılmalı bu da kim olursa olsun belediyede bunu yapmakla yükümlüdür.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ADAYI OLACAK MISINIZ?

Yerel seçimlerde aday olup olmayacağı yönünde gelen soruya cevap veren Öğe, “Genel Merkezimizin bu konu ile ilgili fikri neyse yaparız. Bizi aday olarak düşünürlerse çıkarız bunun için sonuna kadar mücadele ederiz. Genel Merkezimiz bizleri farklı bir yerde görmek istiyorsa da çıkar orada da mücadelemizi ederiz. Biz bu konuyla alakalı tek başımıza bir karar almıyoruz. İlçe teşkilatımız ve genel merkezimizin bize verdiği görevi her zaman elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Hiçbir görevden kaçmayız, elimizi taşın altına koymamız gerektiği yerde koyarız, kimseden de çekinmeyiz.” dedi.

DERELERDEN GELEN KOKU

Pınarça Deresi ile ilgili soruya Öğe, “Geçtiğimiz hafta Devlet Su İşleri Edirne Müdürlüğünde bir toplantı gerçekleştirdik. Orada bölge müdürümüze Tekirdağ müdürümüzle de bu konuyu konuştuk. Bizlere söyledikleri biz 2 yıl önce Pınarça deresinin ıslahını yaptık. Belediyeye bu derenin işletmesini veremiyoruz. Belediyenin yapacağı yeşillendirmek ve çevre düzenlemesi, bunu nasıl yapamaz bir belediye? Dere ıslah çalışmaları Devlet Su İşleri tarafından yapılır. CHP’li belediyeler bunu kendi çalışmaları gibi gösteriyor diğer örneklerde yaptıkları gibi. Belediye’nin bu yaptığı ise hazır olan bir yeri dahi almıyor.” diye konuştu.

UYUŞTURUCU MADDE İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Son dönemlerde Çerkezköy genelinde yaygınlaşan uyuşturucu madde ile ivedilikle mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Öğe, “Bu siyaset yapılacak bir konu değil. Bununla alakalı bir çalışma yaparken uyuşturucu konularıyla ilgili reklam yapılmamalı. Bu konularla ilgili bilgilendirmeler profesyonel kişiler tarafından yapılmalı. Bu durumda en büyük çaba ailelere düşüyor. Bu durumda çocuklarını takip etmeliler. Bu konuyla alakalı emniyet müdürümüz ile konuştuk. İlçemizde bu sorunu ailelerden başlayarak birliktelikle birlikte çözeceğiz.” dedi.

ÇERKEZKÖY’DE BİR YERDEN BİR YERE GELMEK İÇİN ADETA BULMACA ÇÖZÜYORUZ

Çerkezköy’ün tek yön uygulamasının başarısız bir uygulama olduğuna değinen Öğe, “Biz Çerkezköy’de bir yerden bir yere gitmek için çeşitli engellerle karşılaşıyoruz. Burada tümsekler, kapanlar bir sürü engel var. Bu tek yön olan bölgelerde bir ambulans girmesi gerektiğinde ne olacak? Bu kapanlardan nasıl geçecek? Bu Çerkezköy için çok önemli bir sorun değilken, şuanda en önemli sorunlarından biri haline geldi. Bu da inşallah çözülecek.” dedi.

ERGENE NEHRİ’NİN SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK

Ergene nehrinin civardaki fabrikaların kanalizasyon atıklarını buraya boşaltmasıyla kirletilmesi üzerine gelen soruya Öğe, “Trakya’nın tamamını kapsayan bir proje var. Bu projenin toplam maliyeti 11 milyar TL bunun 4 buçuk milyar TL gibi bir miktarı sadece derenin ıslahı için. Burada bizler yaşıyoruz. Bizim çocuklarımız yaşıyor. Burada sorumlu olan kurumlar, birimler, dere ve nehri kirletenler kimse bunlara en büyük cezaları vermesi gerekiyor. Burada hep birlikte müdahil olmamız gerekiyor. Belediyeyse belediye siyasi partiler ise partiler. Hepimizin bu konuya dahil olması gerekli. Çevreci olarak geçinenler burada neredeler. Başka yerlerde toplanıp eylem yapanlar. Burada neredeler? Gir dereye sıva paçaları bakalım ne olacak?” ifadelerini kullandı.

NAMIK KEMAL BULVARININ KALDIRIMLARI NE OLACAK?

Çerkezköy’ün işlek caddelerinden olan Namık Kemal Bulvarında kaldırımların olmadığı noktalar ve buradaki kaldırımların yürüyüşe elverişli olmaması üzerine gelen soruya Öğe, “Deveye demişler boynun neden eğri, nerem doğru ki demiş. Büyükşehirle alakalı olarak hangi işi güzel yaptı diye konuşalım bilmiyoruz? Kaldırım taşının altına bir malzeme alınmış. Buraya kadar bir sıkıntı yok. Fakat çamurun üzerine kaldırım yapmaya çalışırsan durum bu olur. Taş bu işin makyajıdır. Önemli olan onun altındaki maddedir. Daha yaparken bozulmuş. Benim inancım var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi AK Belediyeciliğe kavuşacak. Yapmayın kardeşim boşuna yapıyorsunuz. Alt malzemelerini yapmadan bu iş yapılmaz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim