Çerkezköy Bakış - Çerkezköy, Tekirdağ, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Edirne, Keşan, Uzunköprü, Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski’den olmak üzere 40 kişilik iş dünyası heyeti Almanya’nın Stuttgart kentinde gerçekleşen Global Connect 2016 fuarına katıldı.

40 KİŞİLİK HEYET KATILDI

Çerkezköy, Tekirdağ, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Edirne, Keşan, Uzunköprü, Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski’den olmak üzere 40 kişilik iş dünyası heyeti üç günlük programında ilk gün rehber eşliğinde yapılan şehir turu yaptı. Turun ardından heyet, T.C. Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı ve T.C. Stuttgart Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Çolakoğlu’nu ziyaret etti.

ZİYARETLERDE BULUNDULAR

Başkonsolos Akıncı, bir saati aşkın süren ziyarette bölge iş dünyasının temsilcilerini dinledi. Global Connect 2016 fuarının önemine vurgu yapan Akıncı, bu zamana kadar ilk defa Türkiye'den bu sayıda bir iş adamı heyeti gelmesini de takdirle karşıladığını kaydetti. Organizasyonun büyük bir başarı olduğunu ifade eden Akıncı “Bölgede sanayide dev firmalar bulunuyor. Burada gerçekleşecek ikili görüşmelerden güzel anlaşmalar ve işbirlikleri çıkmasını temenni ediyorum” dedi.

CUMA GÜNÜ DÖNECEKLER

Başkonsolosa Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odalarınca birer çini tabak ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da odanın ismi bulunan mini duvar kilimi hediye edildi. Trakya iş dünyası heyeti akşam saatlerinde ise Baden-WürttembegInternational'ın organize ettiği yemeğe katıldı. Trakya iş dünyası kafilesi 28 Ekim 2016 Cuma günü İstanbul’a hareket edecek.
Editör: TE Bilisim