Çerkezköy Bakış - Veliköy Mahalle Evi kursiyerlerinin dönem boyunca el emeği göz nuru ile ortaya çıkardıkları eserlerin yer aldığı serginin açılışına Belediye Başkanı Vahap Akay, eşi Güliz Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, Veliköy Mahalle Muhtarı Ersan Albayrak, Belediye Meclis üyeleri ve kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Sergi açılışı öncesi kısa bir konuşma yapan Veliköy Mahalle Evi Sorumlusu Gülten Altay, “Eylül ayında açılan Basit İğne Teknikleri ve Rölyef Kurslarına toplam 41 kursiyer katıldı. Bugün 41 kursiyerin el emeği, göz nuru ürünleri sergilenmeye başlandı. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne, kurs hocalarımıza, Veliköy Mahalle Muhtarımıza, kursiyerlerimize ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

MAHALLE EVLERİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ

Açılışta konuşan Akay ise Çerkezköy Belediyesi’nin ilk Mahalle Evi’ni Veliköy’de açtığını ve bunun bir başlangıç olduğunu belirterek, “Şimdi bu başlangıç bugün yeni bir sergi ile hayat buluyor. 6 aydır devam eden kurslarımızın meyveleri şimdi ortaya çıkacak. Mahalle Evlerimizi daha da güçlendirmek, kadınlarımızı daha çok bir araya getirmek gibi önemli görevlerimiz var. İnşallah bundan sonra da üzerine daha çok koyarak neler yapabileceğimizi planlayacağız” dedi.

GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ

İlkini Veliköy’de, ikincisini Kızılpınar’da açtıkları Mahalle Evlerinin Bağlık Mahallesi’nde açılan Mahalle Evi ile devam ettiğini belirten Akay, “İnşallah Mahalle Evlerimizi ve kadın dayanışmasını daha da güçlendirip, pekiştireceğiz. Kadınlarımızı kucaklaştırarak, kadın gücünün neleri yapabileceğini gösterecek, komşuluklarımızı arttırarak, birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğiz. Bu duyguları daha da yukarılara çıkararak geleceğe umutla bakacağız. Bu süreçte her an, her dakika bizleri yalnız bırakmayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Veliköy Mahalle Evi dönem sonu sergisi açıldı ve kursiyerlerin ortaya çıkardığı birbirinden güzel el emeği, göz nuru ürünler beğeniyle incelendi. Program sonunda kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika ve katılım belgeleri takdim edildi. Başkan Akay, beraberindekilerle birlikte daha sonra Kızılpınar Mahalle Evindeki dönem sonu sergisinin açılışına katıldı.

Editör: TE Bilisim