Çerkezköy Bakış - 25.dönem CHP Tekirdağ Milletvekili adayı olan Arzu Mandalı Sucu, Kapaklı Hawthorn Suites By Wyndham’da düzenlediği kahvaltı programında CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve basın mensuplarını ağırladı.

BU İŞLER BASKI VE ZORLAMA İLE OLMAZ

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, katılım gösteren tüm davetlilere teşekkür etti. Herkesi tek tek arayarak davet ettiğini belirten CHP 25.Dönem Tekirdağ Milletvekili adayı olan Arzu Mandalı Sucu ise “Tarihte olduğu gibi bugün de bir şeye karşı çıkmak tüm zorluğuyla karşımızda. Karşı çıkarken bunu kuru kuruya, ezbere yapmıyoruz. Bir şeye karşı duruyorsak sebeplerimiz var.” diye konuştu. Kapaklı’nın Türkiye’nin her ilinden insanların yaşadığı bir Türkiye mozaiği olduğunu belirten Sucu, “Bir şeyler baskı ve zorlama ile olmaz. Bunu tarih Türk ulusu üzerinde denemeye çalıştı ve her seferinde geri püskürttük. Çanakkale tüm dünyaya Türk ulusunun birlikte nasıl var olduğunun bir göstergesidir. 15’likler, 57.Alay yola çıkarken vazgeçmeyi düşünmediler yola çıkarken başarmışlardı. Bizler inandığımız davayı savunuyoruz. Ülkenin geleceği için, çocuğumuzun geleceği için var olma mücadelemiz için bugün nerde durmamız gerekiyorsa orada dimdik duracağız. Tercih ne olursa olsun ayrışmayacağız. Bu bir siyasi parti seçimi değil. Kim ne düşünüyorsa herkese saygımız sonsuz. Kimseyi ötekileştirmeden yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

“DEVLET ADAMLIĞI KİMLİĞİNİN DEVAMINDAN YANAYIZ”

Ardından bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise Kapaklı Belediyesinde kararları mecliste, komisyonlarda aldıklarını belirterek “16 Nisan’da evet denildiği takdirde 600 milletvekili meclise geldiğinde, komisyonlar kurulsa da hükmü yok. Komisyonlar karar alsa dahi yeterlilik unsuru yok. Pasif edilmiş sadece maaş alma görevi olacak vekiller olacak. Belediye olarak meclis komisyonlarında Kapaklı ile ilgili neler yapabiliriz kararları alıp yürütmeye çalışıyoruz. TBMM’de böyle olamayacak çünkü cumhurbaşkanı siyasetçi olacak.” dedi. 16 Nisan’ın zorunlu ve zaruri bir şekilde halka sunulduğunu söyleyen Mandalı “Atatürk İstiklal mücadelesini verirken dahi tek adamlık yetkisini kendisine almamış, milletvekilleriyle beraber istiklal mücadelesini yönetmişlerdir. 16 Nisan’dan sonra cumhurbaşkanı devlet adamlığı politikasında olmayacak. Siyasileşecek. Bizler kimseyi görüşüne göre ayırmadan devlet adamlığı kimliğinin devamından yanayız.”diye konuştu.

“HAYIRDA BULUŞMAMIZ LAZIM”

İnsanların gönül rahatlığıyla hayır diyemediğini, üzerlerinde baskı olduğunu ifade eden Mandalı “Siz pkklı, Fetöcü’sünüz diyorlar. Bu memlekette Pkk’lının ne işi var. 15 yıldır devleti yönetiyorsunuz. Pkk’lı Fetöcü varsa derhal bulun sonlandırın. Bunların sandığa gitmesi dahi suç.” diye konuştu. Tek adamlık sisteminin dış güçlerin istediği burjuvayı getireceğini iddia eden başkan Mandalı “Cumhuriyete sahip çıkmak, cumhuriyetin devamını istiyorsak Atatürk’ün koymuş olduğu ilkelere sahip çıkmak lazım, hayırda buluşmamız lazım. TBMM’nin kukla olmasını istemiyorsak hayırda buluşmamız lazım.” dedi.

“16 NİSAN ÇOK ÖNEMLİ BİR TARİH”

25.Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili adayı olan Arzu Mandalı Sucu ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmaların ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak kürsüye çıktı. 16 Nisan’ı çok önemli bir tarih olarak gördüğünü belirten Öztrak, “Türkiye ilk defa rüştünü Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde cumhuriyeti ispat ettiğinde ilan etmiştir. 2.defa rüştünü 1946’da çok partili rejime geçilmesiyle yaşamıştır.16 Nisan’ın da ülkemizin 3.rüştünün ispatı olacağından ve büyük bir halk hareketi ile ülkeyi bilinmeyen bir maceraya sürükleyecek olan projeye her görüşten vatandaşların “ben bu maceraya hayır diyorum” diyeceklerinden eminim.” diye konuştu. 2014 yılında Türkiye’de ilk defa cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğini ifade eden milletvekili Öztrak, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yaşananları ve 16 Nisan’a kadarki süreci ele aldı. Öztrak, “Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu koalisyonun oluşturulmasını istedi. Fakat Cumhurbaşkanı ve Devlet Bahçeli koalisyonun kurulmaması için ellerinden geleni yaptılar. Kasım ayında Türkiye müthiş bir terör baskısı altında yeniden seçime girdi. Milletimiz yeniden AK Partiyi tek başına iktidarda getirdi ama anayasayı değiştirecek çoğunluğu vermedi. Mayıs ayına geldiğimizde cumhurbaşkanı, başbakanı görevinden azletti ve Binali Yıldırım’ı başbakanlığa tayin etti. Ardından ülke 15 Temmuz’da hain darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Oluşturulan Yenikapı ruhu derken gündeme OHAL geldi. OHAL meclisin devre dışı bırakılmasıdır. F16’lar 15 Temmuz’da TBMM’yi bombaladı. OHAL TBMM’nin kolunu kanadını kırdı.”diye konuştu.

“EVET DİYENLER MADDELERİ ANLATAMIYOR”

18 maddelik anayasa paketinin alelacele halka sunulma kararının alındığını ve bugün evet diyenlerin 18 maddeyi anlatamadığını iddia eden Öztrak, “Bir tarafta devlet kanadı tüm olanaklarıyla evet diyor, diğer tarafta millet bunu bize dayatamazsınız, tek bir adamın vesayeti altına sokamazsınız diyor. Bu şartlarda referanduma gidiyoruz” diye konuştu.16 Nisan’da evet çıktığı takdirde cumhurbaşkanının başkan yardımcılarını kendisinin atayacağını söyleyen Öztrak “Gelen sistemle cumhurbaşkanı başkan yardımcılarını kendisi atayacak. Bu kişiler sadece cumhurbaşkanına sorumlu olacak. Milletvekillerine seçilenleri denetleme hakkı verilmiyor.” dedi. Cumhurbaşkanının yurtdışına çıkarken kendisinin seçtiği başkan yardımcısına vekaletini bırakacağını belirten Öztrak, “Getirilmek istenen kanun Türkiye’de eyaletler kurulmasına izin veriyor. Başkan yardımcısı ya terörist çıkarsa, ülkeyi bölmeye kalkarsa o zaman ne olacak? Karşımıza getirilmek istenen sistem şudur. Bir avukata vekalet vereceğiz ama vekaleti hangi şartlarda verdiğimize dair hiçbir hükmü yazamayacağız. Avukata canımızı malımızı teslim edeceğiz sonra bir tek onun nefsine güveneceğiz, böyle bir vekalet olur mu?” diye konuştu.

“G20 ÜLKELERİ ARASINA GİRDİK”

Türkiye’nin dünyanın süper liginde yarıştığını ve bunun küçümsenmemesi gerektiğini belirten Öztrak, “Parlamenter demokrasi rejimi ile G20 ülkeleri arasına girdik. G20 dünyanın en zengin 20 ülkesi demek. Bu noktaya parlamenter sistemle geldik. Atatürk’ün bize açmış olduğu yoldan ilerleyerek bu noktaya geldik. G20'den çıkmamız isteniyor. Ortadoğu’nun başarısız devletlerinin ligine düşelim isteniyor. Hayır demek Türkiye’yi karartan başkanlık ihtirasının Türkiye’nin gündeminden kaldırılması demektir. Bu projeye evet dersek Türkiye Ortadoğu bataklığına saplanır. Ortadoğu’nun başarısız devletleri arasına gömülür. Kaddafi’nin Libya’sı, Esed’in Suriye’si olur. Böyle bir karanlığa ülkemizi sürüklemeye kimsenin hakkı yok.” dedi.

“AÇIK ARA FARKLA HAYIR ÇIKACAK”

Son olarak gazetecilerin ve davetlilerin sorularını da yanıtlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak önerilen sistemin istikrar değil, istikrarsızlık getireceğini ve Tekirdağ’da açık ara farkla hayır sonucunun çıkacağını öne sürdü.

Editör: TE Bilisim